Rökt mozzarella

Startat av roffekock, 2007-08-21 11:27

Föregående ämne - Nästa ämne

roffekock

Det finns även en rökt buffelmozzarella som smakar utomordentligt gott testa gärna den. Finns bla. på Möllans Ost Möllevångtorget i Malmö som för övrigt är värd ett besök för ostfreak.
Matforum är bäst

agnetasch

Jag gillar rökt ost,rökt mozarella låter gott.Men eftersom jag inte bor i Malmö får jag leta efter den nån annanstans.Säljs den i lösvikt eller paketerad?Om den är paketerad;vad är det för märke?

roffekock

Den jag har testat såldes i färskrökt i påse i sitt spad 250 gr Rökt Buffel mozzarella.
Gott som grillad på bröd med tomat och vitlök el som dessert med honung och balsamicocreme alt i salladen. Jag tror att den finnas på Androuet Ostaffär Sibyllegatan 19 Sthlm tel 08-6605833 eller så vet dom var den finns. Om du inte varit där så skynda dig det brinner i knutarna här finns allt för ostfreaken.
Matforum är bäst

agnetasch


Urban

Rökt Buffel mozzarella låter riktigt gott faktiskt. Har den en utpräglad röksmak, eller kan man känna både ost och röksmak?.

roffekock

Den sorten som vi har haft i vår butik var en ost som importeras direkt från Italien den hade inte någon genomträngande röksmak utan bara en märkbar sådan trots att den är ordentligt brun på utsidan.Men en underbar rök-nöt smak  och lite mer krämig än vanlig buffelmozzarella , var mycket uppskattad  Jag vet att den är svår att få tag på men en gedigen ostaffär bör kunna skaffa den. Jag skulle kunna tänka mej att om man laborerar lite själv skulle man kunna få till det. Med hjälp av en gammal  järngryta lite alspån och småpinnar på botten(minirök som kan köras under fläkten i ett vanligt kök) skulle det nog funka men det är kanske inte så kul att börja laborera med buffelmozzarella som ju trots allt kostar en slant men man kan ju börja med en vanlig (komjölk) tills man får in rätt stuk. Lycka till !!! Jag lovar att kolla var den säljs i Göteborg. Uppåt landet är det nog tji att få tag på den.
En annan sak som jag kommer att tänka på är att om man hittar en gammal emaljerad gryta som är sprucken här och där så få den blästrad hos någon (tex. stenhuggeri) och bränn in den och du har världens bästa gryta som inte kostar många kronor så håll utkik efter sådana nästa gång ni är på loppis. Kockums grytor är suveräna.
Matforum är bäst

Andreas

De här distribuerar rökt buffelmozzarella:
http://www.ghitaliana.se/ost/prod_ost.htm
"Vårt totala sortiment hittar du i kvalitetsinriktade saluhallar och matprofilerade butiker." - Kanske kan du hitta den i saluhallarna i Göteborg Agneta?

(Roffekock: kul tips med den emaljerade grytan, men fler skulle få utbyte av det - ha en chans att hitta det i framtiden - om du postade det i avdelningen för köksutrustning och kallade rubriken för "tips på billig gryta" eller något liknande.)
Den som inte frågar får inga svar.

roffekock

Jag lovade att kolla var man kunde köpa den här kommer förslag till butiker som om dom inte har den så kan dom skaffa hem den.Göteborg.

Delitalia

Capris

GourmetverkstanStockholm

Finefood

Södercheesen

Vasastansost

Håll till godoMatforum är bäst

agnetasch


Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal