Göteborg: Bönor & Bagels

Startat av crlhrv, 2007-09-20 20:30

Föregående ämne - Nästa ämne

crlhrv

2007-09-20 20:30 Last Edit: 2007-09-20 20:32 by crlhrv
Då skolan börjat är det återigen dags att återuppta lunchandet på stadens caféer och restauranger - i alla fall så länge ekonomin tillåter. Först ut för terminen är Bönor & Bagels på Linnegatan 48. Caféet specialiserar sig på bagels med varierande fyllning och olika varianter av kaffe. Lunchen kostar 60 kronor och inkluderar en skål soppa och en valfri bagel.
Menyn består av ca 25 olika bagels, ett flertal vegetariska, och ett par tre olika soppor. Min lunch bestod av bageln Oscar, salami, soltorkade tomater, oliver och rödlök, samt en skål gulashsoppa.

Bagelbrödet känns väldigt färskt och bageln byggs i köket efter beställning vilket både gör den ordentligt fräsch men också lämplig för specialönskemål gällande pålägg och bröd, vanligt eller grovt. Smaken var bra, även om rödlöken hade en tendens att smaka lite för mycket (de gör det ibland). Bredvid bageln serverades också en mindre mängd lantchips att knapra på vilket var ett trevligt initiativ.

Gulashsoppan, som serverades med en klick creme fraiche, var smakrik och lagom mättande. Köttet var mört utan att vara för löst i konstitensen. Mängden kött och grönsaker kunde ha varit lite större men spelade mindre roll för mättheten.

Sammanfattningsvis: Ett kul ställe med lite annorlunda utbud och ett bra luncherbjudande som man blir lagom mätt på. Uteservering mot Linnegatan när solen ligger på och vädret tillåter tillsammans med trevlig personal gör det till ett schyst ställe för den som är sugen på att prova på en alternativ lunch. Passar antagligen kanon till en lugn början på "dagen efter" eller efter en höstpromenad i Slottsskogen.

Helhetsbetyg: 4/5
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal