Göteborg: Yoshi Sushibar

Startat av crlhrv, 2007-09-21 22:12

Föregående ämne - Nästa ämne

crlhrv

2007-09-21 22:12 Last Edit: 2007-09-21 22:17 by crlhrv
I en pytteliten lokal på Övre Husargatan 17 ligger Yoshi Sushibar. Lokalen har plats för högst 10 sittande och ser nyrenoverad och fräsch ut, det är ljust och trevligt och bra överblick över råvarorna. Eftersom jag var riktigt hungrig och inte riktigt hade koll på storleken på sushibitarna valde jag den stora lunchmenyn som bestod av 12 bitar, hälften makirullar (varav en inside out) och hälften nigiri, för 65 kronor. Som brukligt är finns det möjlighet att välja bort någon eller några av nigiritoppingarna mot något annat. Eftersom jag har väldigt svårt för kombinationen ägg och sushi valde jag bort det och tog lax istället. Servitören frågade om jag ville ha sesamfrön på eller inte vilket kan ses som ett plus då inte alla tycker om just den smaken. I lunchen ingick också misosoppa, med strimlad purjolök och rostad lök som trevliga tillbehör att hälla i soppan, dock ingen läsk, bara vatten.

Bitarna var av medelstorlek, inte lika stora som på Super Sushi men inte alls lika små som på t ex Yammy. Tolv bitar visade sig räcka mer än väl då mättnadskänslan var påtaglig redan vid 10 bitar. Smakmässigt ligger bitarna också någonstans i mitten. Laxen var färsk och fast i konstistensen men tonfisken nästan gick sönder i munnen innan jag ens börjat tugga den, nästan som om den varit fryst och tinats både en och två gånger. Crabfish är alltid crabfish och knappast någon höjdare. Riset var av bra sort (inte grötris) och lagom klibbigt, råkade man doppa riset i sojan så föll det inte ihop på en gång. Makirullarna innehöll grönsaker men också en romröra, något som jag inte tidigare stött på i sushisammanhang.

Sojaskålen, pinnar och servett får man hämta själv vid disken och det serverades inget te. Ingefäran var lite för söt för min smak, men brukar också smaka olika från ställe till ställe. Wasabin var lagom stark men något snålt tilltagen. Målade bambutallrikar och pinnar av ordentlig kvalitet drar upp intrycket.

Helhetsbetyg: 3.5/5

ttt
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Andreas

Tack Calle, dina recensioner uppskattas verkligen! Men 3.5/5 - om du blev tvungen att bestämma dig för 3 eller 4 vad blir det då?

Och vad är det för slags fordon som står där utanför? Det hade varit för lustigt om det var en sopbil. :)
Den som inte frågar får inga svar.

Andreas

Flyttade diskussionen om betyg till befintlig tråd Betyg och skala http://matforum.nu/index.php?topic=663.0.
Den som inte frågar får inga svar.

crlhrv

Efter mycket övervägande och ältande bestämmer jag mig för en 4:a ;)
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal