Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av agnetasch
 - 2009-03-29 12:16
Nu blev jag sugen! En näve såna kakor o ett glas kall mjölk. VILL HA!
Skrivet av Kari
 - 2009-03-28 22:43
Riktigt tunna och fina blev dessa, man får passa dessa lite extra i ugnen.. Därför visar bilden bara den snyggaste ;) Tunnheten skapade dock ett lite problem, kakorna svalnar så snabbt att det inte blev någon tid att lägga dom på skaft.. Men dom smakade bra platta å!

--

Agneta: Du kan bua dessa utan problem :)
Skrivet av Kari
 - 2009-03-27 19:01
Övade lite i smyg ;)
Skrivet av agnetasch
 - 2009-03-27 16:57
Citat från: Kari skrivet 2009-03-27 15:00
med gårdagens havreflarn i färskt minne

Har jag missat nåt?
Skrivet av Kari
 - 2009-03-27 15:00
Tack Angeta! Blir spännande att testa med gårdagens havreflarn i färskt minne ;D
Skrivet av agnetasch
 - 2009-03-27 11:50
Egentligen heter dom Havrespån o kommer från Pernillas Bästa där hon jublar över att det finns en kaka som är god,lättgjord o billig.

HAVRESPÅN 30 st
2 dl (60 g) havregryn
50 g smält smör
1½ dl strösocker
1 ägg,gärna stort
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
Lägg havregrynen i en skål,smält smöret o häll det över grynen.
Blanda i socker o det lätt uppvispade ägget.Blanda mjölet o bakpulvret o tillsätt även det.
Sätt ugnen på 225°
Klicka ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt.Klicka med stora mellanrum!Kakorna flyter ut!Sex till högst åtta kakor per plåt.
Grädda i knappt 6 min på mellanfals.
Låt kakorna svalna lite innan de lossas med vass kniv o hängs över en käpp om man vill ha böjda spån.
Skrivet av Kari
 - 2009-03-26 18:10
Agneta: Har du buat den här? ;)
Citat från: agnetasch skrivet 2009-03-04 10:40
Havreflarn; jaaa. Har ett jättebra recept som jag inte gjort på evigheter.

Vill du dela med dig? ;D Snälla, snälla, snälla...  :-*
Skrivet av Mickan
 - 2009-03-05 19:16
Lime är också gott. Vill man kan man göra en variant på brysselkex. Limeskal i degen och sedan rullar man i grönt socker. Coolt!
Skrivet av agnetasch
 - 2009-03-05 15:30
Jättetack! Citronkaksreceptet är arkiverat.
Skrivet av Krista
 - 2009-03-05 15:06
Citat från: agnetasch skrivet 2009-03-04 10:40recept på citronmördegskakor?


Det är bara ta rivet citronskal och blanda med degen (skal från en citron till en sats mördeg dvs 5 dl vetemjöl, 1 dl socker och 200 g smör). Blandade i lite (1-2 msk) pressad citronsaft också, men det finns inte med i receptet och jag vet inte om det gör så mycket till egentligen.
Skrivet av agnetasch
 - 2009-03-05 14:07
Mascarpone i rulltårta! Vilken lysande idé!
Skrivet av Mickan
 - 2009-03-05 13:41
Rulltårtan kan bli liiite modern om man fyller med mascarpone, lime och hallon. Slurp!

Kanelbulle funkar visst!Hur ofta får man den hembakt? Hårda bageribullar med alltför glansig kant. Hu!
Skrivet av ivanl
 - 2009-03-04 20:21
Citat från: Andreas skrivet 2009-03-04 08:30
Jag hade nog också satsat på traditionella kakor, tycker Ivanls förslag var bra fast håller med Mickan om ambrosian, den är inte heller min favorit. Jag hade valt rulltårta istället. Kanske också att jag bytt kanellängden mot kanelbullar, kan man ha kafferep utan kanelbullar? Tigerkaka är förresten också en klassiker värd att överväga.

Tack Andreas! Jag ändrade mig också och röstar på kardemummakaka istället för ambrosia.  Rulltårta är inte dumt heller, bara inte den med smörkräm för det har jag svårt för.
För mig har kanelbullar förlorat sin kalasprägel pga att de numera finns tillgängliga överallt som "vardagsfika". En längd eller krans är fortfarande lite festligare.
Skrivet av agnetasch
 - 2009-03-04 10:40
Haha, jag ligger däckad i bull-koma av alla bra förslag. Här blir det svårt att välja; fast en grå Volvo-tårta låter ju som ett måste ;D

Jag kan inte ha kanelbullar, svärmor är världbäst på sådana, det är ingen idé att ta upp kampen :'(
Men karlsbaderbullar! Det har jag inte ätit sedan jag var liten o dom var ju bara urgoda. Hittade ett recept på Hemmets journal; precis min barndoms bullar!
Sockerkaka med glasyr hittade jag på Åsa´s blogg. Du rekommenderar att man gör 1½ sats glasyr, ska man lägga allt på kakan eller är den halva satsen till direkt uppätning? ;)
annamaria; hur visste du att jag har precis 4 äggvitor i frysen :D Det bara måste bli mandelmaränger (jag har också bara grön karamellfärg, men det såg ju inte såå tokigt ut)
Havreflarn; jaaa. Har ett jättebra recept som jag inte gjort på evigheter.
Krista; har du recept på citronmördegskakor?
Nu är det ju inget som hindrar om jag har en chokladtårta. Såvida det inte blir en Volvo-tårta (då blir det nog en köpe-tårta. Som sagt; mästerbagaren i stövlar är jag inte)
Skrivet av Andreas
 - 2009-03-04 08:30
Bra kärlekstips där Krista. :)

Och oj vad många goda kakmenyförslag det var här i tråden, men det låter väldigt mastigt i vissa fall!

Jag tror det är viktigt att tänka på två saker, dels förstås att variera smakerna men också att inte kakorna blir för mastiga och för stora, är det sju sorter ska man ju orka äta av dem allihop och gärna ta en till av den som var godast...

Jag hade nog också satsat på traditionella kakor, tycker Ivanls förslag var bra fast håller med Mickan om ambrosian, den är inte heller min favorit. Jag hade valt rulltårta istället. Kanske också att jag bytt kanellängden mot kanelbullar, kan man ha kafferep utan kanelbullar? Tigerkaka är förresten också en klassiker värd att överväga.

Annonser

Powered by EzPortal