Hallonsufflé

Startat av Krista, 2009-03-18 21:48

Föregående ämne - Nästa ämne

Krista

2009-03-18 21:48 Last Edit: 2009-03-18 21:52 by Krista
Kolla kolla, en sufflé! (Är lite stolt, har inte gjort sufflé förut :))

Gick faktiskt snabbt och enkelt att göra.

Hallonsufflé
4 portionsformar

ca 150 g hallon -> ca 100 gram hallonpuré
20 gram potatismjöl (ca 1,25 msk)
1,25 msk citronjuice
1,25 msk vatten
40 gram socker (ca 3 msk)
3 medelstora äggvitor

Tinade hallonen, fulvärmde dem lite i mikron också (om man tinar dem i god tid slipper man det) och pressade dem genom en sil. Käkade upp kärnorna (valfritt moment). Värmde hallonsåsen i kastrull och tillsatte potatismjöl, citronjuice och vatten under kraftig vispning tills det blev bra tjockt. Konstaterade att det nog går bra med mindre potatismjöl, kanske 15 gram, för det blev rätt klistrigt. Ställde undan.

Vispade vitorna med socker tills skummet blev en marängsmet (man ska inte känna några sockerkorn, eller några enstaka är väl ok, vid provsmakning). Vände ner en fjärdedel av marängsmeten i hallonkrämen och rörde runt så det blandades ordentligt. Hade sen ner blandningen i resten av marängsmeten och vände runt försiktigt. Undrade om det verkligen ska se ut som rosa trollkräm...får väl se hur det smakar. Ugnen på 175 grader.

Smorde fyra portionsformar ca 8 cm i diameter (cocotte-formar tror jag de heter) och hällde socker i, vred runt så att det var socker överallt inuti formarna. I med smet. Det stod nåt i receptet om att man skulle stryka längst kanterna så att smet inte satt där. Det är nog för att det inte reser sig lika bra då. In med dem i ugnen, på en plåt i mitten. Ta ut efter 15 minuter. Sweet 8)

Hade blåbärsglass till, blev jättegott!
Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal