Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - linnwegemo

1
Jag jobbar skift, så jag har lite olika frukostvanor beroende på om det är morgon eller kvällsvecka. Morgonveckor börjar jag klockan 06.00. Då äter jag en tallrik fil med müsli eller en tallrik gröt innan jag går till jobbet. Sen äter jag frukost igen vid åttarasten på jobbet. Då blir det fil och müsli, macka och kokt ägg. När jag jobbar kväll kliver jag upp vid nio och då blir det lite lättare frukost. Youghurt, macka och juice är vanligt.
2
När jag bakar formbröd brukar jag kavla ut degen och sedan rulla ihop den innan jag lägger den i formen för en sista jäsning. Jag har läst någonstans att det ska göra bröden högre...
3
Den här sommaren har jag grillat många fyllda tomater och zucchinirullar:

http://wegemo.wordpress.com/2009/08/03/grillat/

En annan favorit är tunnbrödspizzor. Tunnbröd, skivad mozzarella, skivad tomat, pesto och lite riven ost. Blir gott och flottigt om det får ligga på grillen en stund... :)
4
Matbröd / SV: Färg på bröd?
2009-03-25 11:10
Andreas: Tack för info! Kanske får man samma effekt om man skulle få för sig att baka flugsvampsbröd då... :D

Kari: Att pensla brödet med en blandning av kaffe och sirap ger en mörkare färg. Men det ger ju lite smak också.
5
Matbröd / Färg på bröd?
2009-03-23 10:21
Igår bakade jag och en kompis lite olika sorters bröd. Bland annat blev det ett rödbetbröd. . Innan vi slängde in det i ugnen var hela degen knallrosa. Men när den kom ut igen var det bara skorpan som var rosa - brödet inuti hade "vanlig" brödfärg. Hur kommer det sig? Varför är det bara skorpan om blir rosa? Vi funderade (och googlade...) men kunde inte komma på något. Nån annan som vet?
6
Jag brukar mosa mogna bananer och röra ner dem efter att jag rört ut jästen. Man får ta ganska rejält med banan om man vill ha någon smak och så får man ju minska lite på vätskemängden.
7
Banan är gott i bröd! Jag brukar göra grahamsbullar med lite banan i. Det blir lite sötare än vanligt.
8
Muffins med vit choklad, valnötter och hallon. Hur gott som helst!
9
Jag tycker att youghurt och sweet chilisås blir en god dip/kall sås. Eller creme fraiche och ajvar relish.
10
Broccolisoppa går väldigt fort. Fräs en hackad lök, häll på buljong och fryst broccoli (går givetvis bra med färsk, men då tar det lite längre tid...), koka tills broccolin är mjuk (tar bara några minuter), mixa. Sen är det bara att äta. Alternativt kan man röra ner lite cremé fraiche eller Keldas ostsås.
11
Matbröd / SV: Pitabröd
2009-02-08 22:50
När jag bakar pitabröd brukar jag alltid vända på dem det sista jag gör innan jag ställer in dem i ugnen. Jag vet inte exakt hur det ger effekt (eller om det gör det överhuvudtaget...), men det brukar bli ihålliga bröd som man får plats med mycket fyllning i. Sen tar de upp mycket plats i frysen, men det kan man ju leva med. 
12
Vegetarisk sushi! Det tog lite tid men var väldigt roligt!  :D
http://wegemo.wordpress.com/2009/02/08/sushi/

13
Åh vad bra! Tack för alla tips! Det är bara att ge sig ut i köket och exprimentera... :)
14
Jag äter havregrynsgröt i princip varje morgon. Det mättar bra. Jag försöker variera lite med sylt, olika frukter och sådär till, men det börjar ändå bli lite tråkigt. Är det någon som har något bra tips på hur man kan piffa till själva gröten? Som inte är alltför komplicerat, jag ska orka/klara av att göra det klockan fem på morgon innan jag åker till jobbet! :)
15
Appropå avokado så är det väldigt gott att blanda med lite ruccolasallad och citron. Enkelt och gott!
16
Bengt Frithiofsson (vinexpert, programledare och författare enligt wikipedia) har en kollektion av flera olika sorters oljor, har jag sett på jobbet. Jag har inte provat någon av dem, men är lite nyfiken på en som enligt förpackningen ska ha smak av Karl-Johansvamp!
17
Hemma hos mig blir det mycket råkostsallader just nu. Rivna rotfrukter och vitkål i olika kombinationer med eller utan vinägrett. Eller en tre veckors sallad, så slipper man skala och riva varenda dag! Fast det kan ju också bli lite tjatigt i längden.
18
Lägg gärna till min blogg i listan!

http://wegemo.wordpress.com

Mvh
/linn

Annonser

Powered by EzPortal