El Bulli

Startat av webguide, 2008-09-28 10:11

Föregående ämne - Nästa ämne

webguide

Någon här som varit på El Bulli?

Vi börjar så sakta fundera på att åka dit, och det skulle vara intressant att få lite information från någon som varit där!

Den 31 oktober bär det av till Esperanto för andra gången.

Anne

Nej. Vi ska försöka få bord till nästa år.
Anne's Food - min matblogg

annamaria

Ursäkta min okunnighet men vad är El Bulli?

jelvis

Kanske den mest berömda restaurangen i världen.
http://www.elbulli.com/

Det är rätt svårt att få ett bord också.
http://www.timesonline.co.uk/tol/travel/destinations/spain/article1430717.ece

Om någon här får ett bord så hoppas jag på en utförlig rapport! Jag kommer att vara extremt avundsjuk. :-)

webguide

El Bulli toppar listan på världens bästa restauranger http://www.theworlds50best.com/2008_list.html

Kari


Andreas

£125 var inte farligt. Men lite får jag känslan av att det är mer fokus på effektsökeri än god mat..? (Vilket i och för sig kan vara roligt.)

Hittade den här Alex Schulman-Cafe-intervjun med MatNiklas där han får frågan vad som är det äckligaste han haft i sin mun "- Mycket av maten på El Bulli var oätlig. Den är ju mycket experimentell. Jag minns en majonnäs gjord av en djuphavsbläckfisk från Nordatlanten. Det smakade död katt. Smaken satte sig bak i gommen och vägrade ge sig av."? http://www.cafe.se/?id=659589
Den som inte frågar får inga svar.

webguide

Jag skulle tro att han menar när de jobbar fram nya menyer (Niklas har ju jobbat där), inte av den mat de serverar. Jag är tveksam till att de skulle hamna 1:a på Pellegrinos lista om de serverade oätlig mat.

Om man tittar på Esperanto så förkastar de ca 100 rätter för varje rätt de serverar på menyn så många av de rätterna är sannolikt oätliga.

Andreas

Jo eller så är det helt enkelt MatNiklas som vill stila lite genom att dissa en av de största. Tror (hoppas) för övrigt inte han vet hur död katt smakar. :)

Hur tänkte ni göra Webguide & Anne - bara åka över en helg och besöka El Bulli eller har ni tänkt göra nåt mer kul samtidigt? Vad kostar flygresa och boende ungefär?
Den som inte frågar får inga svar.

Anne

Haha, får jag bara bord så åker jag ju lätt.. det blir nog över en helg ja, och så kombinera med lite Barcelona-sightseeing, men mer än så, mjae. Flygresa kan man hitta jättebilligt, RyanAir flyger dit. Boende, ingen aning. :)
Anne's Food - min matblogg

webguide

Vi kommer nog att göra ungefär likadant, passa på att besöka Barcelona samtidigt. Tror att man kommer undan med 3000-4000 för själva resan, sen kostar väl restaurangbesöket nånstans runt 3000-4000/person med vinpaket etc.

agnetasch

Citat från: webguide skrivet 2008-09-29 09:47
sen kostar väl restaurangbesöket nånstans runt 3000-4000/person med vinpaket etc.
Har man lagt ut så mycket för ett restaurangbesök så mycket kan man ju inte komma hem o berätta att det smakade död katt ;D

webguide

Citat från: agnetasch skrivet 2008-09-29 12:33
Har man lagt ut så mycket för ett restaurangbesök så mycket kan man ju inte komma hem o berätta att det smakade död katt ;D

Hehe, men då är det nog en död katt. Hmmm kattkött kommer ju från död katt och rätt tillagat kanske det är gott, har inte provat.

Andreas

Ville läsa lite mer om restaurangen från nån som varit där, här är lite:

¤ Around Britain with a Paunch  - El Bulli  - "We had been asked previously if there was anything we didn't eat and we had said we ate everything! Did this include sheep's brains and marrow? Of course! The sommelier did an incredible job of offering me a reasonably priced bottle of Spanish wine with the option of a more expensive bottle that he said was probably not as good."

¤ Eriska, Scottish Island - Eriska and El Bulli!!! "...the evening is like a play with a continual procession of dishes, no two tastes the same and nothing more than a bite...  It was all incredible different and in my fathers words- interesting."

¤ C-monster.net - Food as art: My dinner at El Bulli. "The meal was all high ceremony, kinda like those scenes in the period films about British monarchy ... There is no music at El Bulli and each table is tended to by a battalion of black-clad waiters who whisper regular instructions on how to eat the food: “One bite.” “Eat it quickly.” “The green one first, then the red.”"

¤ Chocolate & Zucchini - Dinner at El Bulli - "Not everything was successful, and not everything sent shivers of pure pleasure down your spine: some of the flavors were quite strong, and it took stamina to take them all in with fresh taste buds. But every single item managed to amaze and entertain..."

¤ sui Mai - A Wai Sik Guide - El Bulli - sección tres - "...sadly, I feel a bit let down. I expected the different, unexpected textures and visuals but I also expected it to taste GOOD. And while most of it was ok, nothing I really wanted to repeat except the razor clams."

¤ Sunday Times - Restaurant review: AA Gill at El Bulli  - "There are dishes that play with bitterness and that strange cardboard and plastic taste that the Japanese love, and despite what you’re thinking, none of this is done for dinner-table amusement or as a party trick. It’s all gastronomically, aesthetically and emotionally honest."

Som jag trodde alltså... mer av upplevelse och lek med upplägg, konsistens och smak än garanterat gott.
Den som inte frågar får inga svar.

Gilius

Det är nog garanterat gott, jag brukar smaka på mat med mer än munnen, ögat och intellektet skall också spisa tytcker jag.

Kolla in Decoding Ferran Adria, med Anthony Bourdain.
Köpa: http://www.amazon.com/Decoding-Ferran-Adria-Anthony-Bourdain/dp/0061157074
Titta: http://thepiratebay.org/torrent/4147807/Decoding_Ferran_Adria_(XviD_MP3)
Har man läst Kitchen Confidential så kan man nog inse att denna man inte blir imponerad i onödan. Har ju förmånen att ha fått El Bullli 2003 o 2004 kokböckerna och i dessa kan man finna en imponerarande känsla för smak och mat, att det sedan är snyggt och fräckt är bara en bonus.

/gilius

Mickan

Inga platser 2009 och det talas om 1,5 miljoner människor i kö... Det konstiga är att det inte finns någon verklig kö...
Video meliora proboque deteriora sequor

webguide

Citat från: Mickan skrivet 2009-02-19 18:34
Inga platser 2009 och det talas om 1,5 miljoner människor i kö... Det konstiga är att det inte finns någon verklig kö...

De släpper borden för 2010 i december, jag har också funderat på detta med "kön"!

Gilius

Finns ingen kö, de tar emot bokningar under ett par veckor, borden delas på gamla kunder, nya kunder och en del annat. Finns en ingående beskrivning av denna process i "A day at El Bulli" http://www.amazon.com/Day-at-El-Bulli/dp/0714848832

/gilius

webguide

Fick "A day at El Bulli" i födelsedagspresent, grymt, roade mej med att göra sockersfärer med olja i morse (var ju tvungen att testa). En inspirerade herre det där, trevlig bok, läste igenom nästan hela i går kväll :)
De har mer personal än gäster, varje dag serverar de 50 gäster och de är mellan 60 och 70 personer i personalen.

FredrikB

Jag bara måste väcker denna gamla tråd med en fantastiskt visuell recension. Väl värt att läsa och glöm inte titta på filmerna. Jämfört med Oaxen känns 250-300€ med vinpaket faktiskt som ett fynd =)

http://www.amateurgourmet.com/2009/08/dinner_at_el_bu.html

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal