Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Jensl

1
Jag har haft ett paket med lufttorkad skinka (Parma) i kylen i tron att den håller väldigt länge. Men nu visar det sig att bäst före datumet var för 2 månader sedan. Frågan är, går den ändå att äta? Det står ju inte att det är ett sista förbrukningsdatum, utan bara att den är bäst före för två månader sedan.

Parmaskinka har ju inga konserveringsmedel i sig, så kanske är det dumt att ge sig på att äta upp den? Vad tror ni?
2
Det är möjligt att den här frågan har varit uppe förut, men jag ställer den ändå.

Jag är trött på plastskärbrädor som håller i några år innan man måste köpa nya. Jag vill därför gå över till ett material som gör att jag aldrig behöver köpa en ny skärbräda igen. För grönsaker använder jag redan träskärbrädor och gillar detta skarpt. Jag använder olivolja för att smörja in dessa, men läste någonstans att det kanske inte är optimalt eftersom olivolja faktiskt kan härskna. Stämmer det??

Den stora frågan är vad jag ska ha för material till skärbrädan som är tänkt att skära kött, fisk och kyckling på. Om man väljer en träskärbräda även till det, hur ska man då diska och ta hand om den för att vara säker på att den inte blir en bakteriehärd?

Tar tacksamt emot tips och förslag! :-)

Annonser

Powered by EzPortal