Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - agnetasch

1
Godare, billigare och energisnålare med högrev alltså. Tack för testet :D
2
Jag behöver en ny stekpanna. Åker genast till Bagaren och Kocken och köper en sån som du har. Bra tips,tack!
3
Du är ihärdig du! En annan år vara tacksam om man ids hasa sig till affären och inhandla ett paket trista köpeprinsar. Men God Prinskorvsjul på dig! ;D
4
Efter ha lekt en stund med "Vad ska jag äta" är jag lite tveksam. Först skrattade jag åt att sidfläsk kallades sidofläsk, sedan förundrades jag över att nämnda fläsk serverades med stekt ägg och kokt potatis i bitar. Varför fick inte potatisen steka med?
Trots att man kan välja mellan veganska och vegetariska recept finns inte någon kålsort med. Vitkål, rödkål, spetskål, brysselkål och grönkål lyser med sin frånvaro. Likaså kålrot och kålrabbi som måste vara basvaror i grönsaksätarens matsedel.
Men sidan kanske är under uppbyggnad. Men varför börja med udda saker som curryblad, gojibär och limoncello? Och vad sjutton är pulveriserat socker ;D
5
Rapsgris? Det var nytt för mig. Smakar det som det luktar när man , en varm sommardag, cyklar genom ett rapsfält? Då vill jag inte ha rapsgris.
Den gröna färgen då? Rapsolja är väl gul, inte grön. Grisarna kanske får färsk/torkad raps, den är ju delvis grön.
Tur att smaken kan lakas ur ;D
6
Oj, jag visste inte ens att ICA o COOP hade sushi. Fast jag köper helst sushi som lagas framför ögonen på mig. Det händer väl inte där?
7
Tack för det, ska testas :D
8
Rätta takter! Aldrig slänga mat i onödan ;D
9
Fryst, upptinat smör uppför sig precis som vanligt smör.

Budgetvariant av bredbart smör; 500g smör + 4 dl matolja + 4 dl vatten ;D
10
Frys det som det är, eventuellt i mindre bitar om du är småkonsument. Jag har alltid en 3-4 paket i frysen som jag köpt när det är extrapris.
Vitlökssmör är inte det bästa alternativet, jag tycker det tappar lite av smaken i frysen.
11
Var hittar du kotlettrad med svål?
12
"Man får vad man betalar för" heter det ju. Är högreven dyrare än bringan?
14
Det var t.o.m dyrt med 89:-/kg. Igår tog dom 20:-/kg på COOP för svensk färskpotatis
15
Blanda grönsakerna med lite hackad kyckling och gör en soppa.
Lägg i ugnsform, häll ostsås över och gratinera.
Mosa grönsakerna, blanda i ägg och stek som vegetariska biffar.
Blanda grönsakerna med brynta bitar av kryddig korv. Krydda med paprika och kummin.
Mosa grönsakerna ordentligt och ät till fläsklägg eller rimmad kyckling.
+ tusen andra användningsområden ;D
16
Röd lök=rå lök, gul lök=tillagad lök. Så tänker jag. Rödlök i grekisk sallad, som dekoration på snittar och i ättiksinläggningar. Gul lök i Jansson, sjömansbiff m.fl varma rätter.
Enda gången jag blandar färgerna och alltså har röd lök i varm mat är i klyftpotatis.
17
CiteraVad smakar stärkelse?
En tesked potatismjöl borde ge svar på den frågan ;D
18
Om du vill slippa köpa nya formar kan du ju alltid lägga bakplåtspapper på plåtarna och låta gratängformarna stå i blöt en dag så behöver du inte gnugga.
19
Jag lyckades skaffa kundkort hos Axfood genom att registrera mitt namn = enskild firma.
Handlar frysta lingon där till bra pris (jag hatar att plocka bär i skogen) plus att dom ibland kan ha extrapriser så man baxnar. Gäller bara att ha plats hemma ;D

Lycka till med ditt bacon. Än är det väl inte för varmt med kallrökning?
20
Svarta oliver måste du väl ha på också. Eller?

Annonser

Powered by EzPortal