Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - agnetasch

42
Wow! Rena budgetvarianten! ;D
43
Jag vet att det låter stenålders men varför inte prova en helt vanlig ugn? Varmluftsugnar kan väl vara lite olika inställda med blåset hur dom ska användas; till bak eller matlagning ???
44
Kan det vara så? Det var länge sedan jag hade gasugn, minns bara att det alltid var för stark undervärme, man fick alltid ha en extra plåt i botten.

Jag tycker man får prova sig fram med mjöl. Jag o flera bekanta använder Lidl´s 5 kg-påsar med vanligt vetemjöl. Slår alla dyra specialvetemjölssorter :)
45
Jag tycker det verkar vara rätt mycket både vätska o smör i degen. Jag tycker bröd blir mycket "puffsigare" med olja i stället för smör. Varför inte använda Kryddburkens recept på hamburgerbröd?

HAMBURGERBRÖD ca 6st
Det här behöver du :
½ pkt jäst
6dl vetemjöl
2 dl mjölk
1 msk olja
1 msk socker
Salt
Sesamfrön

GÖR SÅHÄR :
Smula ner jästen i en degbunke, ljumma mjölken til 37 grader. Häll på & rör ut jästen, tillsätt nästan allt mjöl, spara lite till utbakning. Tillsätt oljan + saltet + sockret & arbeta snabbt ihop degen. Låt jäsa i bunken ca 30min till dubbel storlek. Ta upp på bakbord och form till 6 st runda bollar, platta till dom till ca 2 cm höga rundlar, platta till något mer runt om kanterna så de blir aningens halvmåneformade. Lägg på plåt med bakplåtspapper, pensla med mjölk & strö över sesamfrön. Grädda på en gång ca 10 min 250 grader.  Låt svalna på galler & skär dom sedan mitt itu. Färdiga att ätas
48
Just den här veckan har Lidl extrapris på sidfläsk; 49.90 kilot. Bäst o hamstra lite ;D
49
Citat från: Skogis skrivet 2019-01-19 12:30Skulle kanske kunna dela karrén till mer baconliknande form och salta och röka den sen.
Vore nog en god idé.
Man kan även göra så att man svalröker, det är något med kallrökt fläskkött som jag inte kan med. https://www.smartfritid.se/hemrokt-bacon-med-aggroyal
50
Vi har aldrig kallrökt karré men vi försökte oss på fläskfilé en gång. Kallrökte den 24 tim o hängde den sen för att torka. Men den blev så äcklig att den blev skatmat innan den ens hängt färdigt.
Kan du inte ta okokt julskinka o kallröka/svalröka? Då får du ju en fläskrand som nästan liknar bacon.

Håller med om att sidfläsk är fruktansvärt dyrt. Vi köper halva grisar o då får man mycket fläsk till bra pris :)
51
Bättre att stämma bäcken än i ån; drick Hirkum Pirkum = johannesörtssnaps ;D
52
Hos oss växer den vid grusvägar o banvallar. Torra ställen alltså.
53
Citat från: Klas-Göran skrivet 2019-01-09 13:53
På 50-talet var inte köttet segt det var godare smaka kött och inte marinad.
Hurdå inte segt? Åt du någonsin biff med lök (vanligast på fredagar)? Skosula för det mesta, men potatis o lök var gott ;) Söndagssteken var inte heller att leka med. Tur nog hade vi en vass köttkniv, sen fick var o en slåss med sin köttskiva. Men såsen var god.

Citat från: Klas-Göran skrivet 2019-01-09 13:53Gasningen ger köttet en bismak det börjades med på 70 talet.
Detta kommer jag absolut inte ihåg. Är det fel på mitt minne eller på mina smaklökar? Är det någon speciell köttdetalj du menar?

Citat från: Klas-Göran skrivet 2019-01-09 13:53Hälsningar framför rena produkter allt annat blir man sjuk av på lång sikt det märks inte i nuet
Är det några speciella sjukdomar du menar att vi ska drabbas av eller är det bara en domedagspredikan i allmänhet?


54
God Jul till dig också! Vilken innovation! Måste jag prova, jag älskar fiskbullar :)
55
Äggsås med rökta ägg är inte alls äckligt! Vi provsmakade igår ihop med kokt fisk. Ingen jättelik smaksensationen men klart intressant. Kommer att göra om det vid nästa kallrökning. Det är ju lätt att slänga med några ägg i röken :)
56
Citat från: webguide skrivet 2018-12-13 06:04Det finns speciel tejp att köpa så att man kan sticka in en termometer i skinkan och mäta kärntemperaturen utan att det läcken in vatten,
Fönsterisolering funkar bra.
57
Stackare, jag riktigt ser dig smyga fram till delikatessdisken när det är folktomt där. Jag ser tjejen i kassans hånfulla blick när du radar upp dina ekologiska varor på bandet. Livet är grymt sa grisen ;)
58
Citat från: Skogis skrivet 2018-12-10 13:55Ska nog göra ett försök med att kallröka gula ärtor till vegetarisk ärtsoppa.
Det tillagas lite då och då men det är svårt att få samma runda smak som när det slinker med en bit rökat fläsk, rökta ärtor är kanske lösningen.
Om du ska ha lök i ärtsoppan kanske det är enklare att röka den än ärtorna? Rödlök så får man en illusion av fläsk ;D
59
Jag har aldrig testat hur länge rökta ägg håller sig. Tills man blir magsjuk eller...? Dom går åt på ett par dagar. Mannen som i vanliga fall äter ägg- o kaviarmacka till frukost tycker det är kul att bara ha rökt ägg som pålägg. Annars kan man ha dom i en sallad i stället för kött (en köttfri måndag t.ex)
Eller i äggsås kanske? Till kokt torsk eller lutfisk. I Norge har man ju stekt fläsk/bacon till kokt torsk, då borde rökt ägg ge samma smaksensation. Det ska jag prova, vi ska kallröka innan jul :)
60
Citat från: Skogis skrivet 2018-12-08 12:31Det skulle kanske gå att grava några kallrökta bitar lax
Där har du helt klart en intressant variant, lite av tjälknultänket. Låt oss få veta resultatet!

Jag brukar köra äggen 6 timmar, dom är rätt svårrökta eftersom dom är så blöta. Vänd dom efter 3 timmar så dom blir bruna runt om.

Tips om man vill göra något ovanligt i röken: Min man gör snus i den. Han får inte vara i köket (jmfr att röka i köket) >:( o ugnen i snickeboa är för liten för snuslådorna. Röken är rymligare o varken det rökta eller snuset tar smak av varandra. Win-win ;D

Annonser

Powered by EzPortal