Denna annorlunda cheescake åt jag som efterätt på nyårsafton. Andreas ville ha receptet så här kommer det.
Botten:
200 gr Pepparkakssmulor
100 gr Smält smör
Detta blandas samman och tryckes ut i en pajform med löstagbar kant.
Fyllning:
3 Ägg, 1 Dl socker vispas samman först.
400 gr mjukrörd philadelphia ost
100 gr riven grönmögel ost
1 Tsk vaniljsocker
1 Msk pressad citron
Blandas i ägg och sockervispet och blanda.
Häll blandningen i pajskalet och grädda i 200 grader i 45 minuter eller tills smeten stannat.
Låt kallna!
Topping:
2 Dl creme fraishé
1 Msk socker
½ tsk vaniljsocker
blandas och bredes över kakan
Garnering:
värm lingonsylt tillsammans med en kanelstång tills sylten har fått smak från kanelen.
Droppa eller spritsa ett tunt lager med sylten över toppingen.
Ät och njut! :)
Nu fick jag verkligen ett bra tips. Har ett annat recept på cheesecake med digestive i botten. I det recepten smular man bara kexen och lägger i botten, men jag ska prova med lite smältsmör också...så de fäster ihop lite. Ska även prova detta intressanta recept! Tack!