Hej Agne...eh?....Agneta! =)
Jag brukar koka ribbor för att få dem så där härligt möra och fina. Rosta rotsaker (gul lök/morot/rotselleri/palsternacka och några hela vitlökar som du delar på mitten), Kryddor (lagerblad/timjan/vit el. svartpeppar/röda kryddor; chili/paprika/cayenne, salt...allt är beroende på vad du ska göra med dem, eller vilken smak du är ute efter...vill man ha asiatiskt stuk kör man det kryddspektrat), på med vatten och Liquid Smoke för att få en lätt rökig touch. Låt koka upp. I med ribborna och se till att vattnet täcker. Koka på svag värme tills köttet nästan lossnar. Upp i en större plåt. På med tex Creole Seasoning och Tiger Sauce som får dra in om man vill ha dom "hotta". Låt kallna. Skär upp ribborna, pensla ev med ytterligare glaze om man vill ha ännu mer smak och griljera av i ugnen på hög värme, så får du kryddiga, möra (som lossnar lätt från benet) och goda ribbor med schysst yta dessutom.
Hederliga svenska tjocka revbenspjäll kan med fördel kokas också. Vi kokar för lite råvaror. Långkok? Vem "hinner med" sånt nu för tiden? (långkok som är en av de minst tidskrävande tillagningsmetoderna...)
Jag brukar koka ribbor för att få dem så där härligt möra och fina. Rosta rotsaker (gul lök/morot/rotselleri/palsternacka och några hela vitlökar som du delar på mitten), Kryddor (lagerblad/timjan/vit el. svartpeppar/röda kryddor; chili/paprika/cayenne, salt...allt är beroende på vad du ska göra med dem, eller vilken smak du är ute efter...vill man ha asiatiskt stuk kör man det kryddspektrat), på med vatten och Liquid Smoke för att få en lätt rökig touch. Låt koka upp. I med ribborna och se till att vattnet täcker. Koka på svag värme tills köttet nästan lossnar. Upp i en större plåt. På med tex Creole Seasoning och Tiger Sauce som får dra in om man vill ha dom "hotta". Låt kallna. Skär upp ribborna, pensla ev med ytterligare glaze om man vill ha ännu mer smak och griljera av i ugnen på hög värme, så får du kryddiga, möra (som lossnar lätt från benet) och goda ribbor med schysst yta dessutom.
Hederliga svenska tjocka revbenspjäll kan med fördel kokas också. Vi kokar för lite råvaror. Långkok? Vem "hinner med" sånt nu för tiden? (långkok som är en av de minst tidskrävande tillagningsmetoderna...)