Skriv svar

Följande fel inträffade under postandet av inlägget:
Varning - medan du läste inläggen, hann någon posta ett annat svar i ämnet. Du kanske bör se över ditt inlägg.
Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Erica
 - 2021-12-16 11:38
Kan den göra äppelmos?

Med vänlig hälsning, Erica
Skrivet av webguide
 - 2013-12-29 23:02
Citat från: Anne skrivet 2009-04-29 09:13
Alltså, nu var du väl lite orättvis - det är ganska många fler än Leila som använder Kitchen-Aid :) Men *självklart* används inte Kitchen-Aid i professionella restaurangkök. Den är på tok för liten. Däremot tycker jag - nu, alltid - att det är en superbra hemmamaskin. För MIG. Men alla har vi ju olika behov.


Det gör den visst, samma kitchen aid som man säljs i handeln används i synerligen professionella kök (läs stjärnkrogar), dock inte till riktigt stora tunga degar förstås. Men ändå! :)
Med det sagt så sneglar jag själv på en ny maskin som klarar av lite tyngre degar.
Skrivet av kjpil
 - 2013-12-29 19:04
Hej alla!

Jag är inne på att köpa en KMM020, vill ha en maskin som är bra på att knåda! Och det står mellan Bosch MUM8 och Kenwood  KMM020.

Min sambo vill enkelt kunna göra äppelmos mha maskinen. Någon som har erfarenhet av detta och hur bra kenwood fungerar? Jag har inte hittat någon bra instruktion eller info på nätet. Men man verkar behöva passertillsatsen. Någon som har info om hur bra den fungerar och hur stora volymer man kan göra av äppelmos?
Skrivet av Karin L
 - 2011-01-25 09:44
Har i 40 år haft en Bosch, 6 l med blandararmar i botten /inkl teflonbelagd arm som ligger an mot bunken och skrapar ner allt, något jobbig att diska, annars superb. Bytte i höstas till en Krups 950. Hyfsad på vetedegar, men vid rena rågdegar, som inte håller ihop som vetedegar, lämnas en 1-cm-beläggning runt skålen, resten sitter i mitten av kroken som en kanonkula. Nedskrapning av degen hjälper inte, snabbt samma resultat.
Kroken ligger för långt från kanten.
Rolf förordar tydligen Kenwood Titanium Major. Jag har laddat ner manualen och där står det om degkroken och hastighet: Börja på min och öka gradvis till 1. Det låter som ett väldigt litet spann för hastigheten? Tacksam för kommentar!
Skrivet av roffekock
 - 2009-04-30 17:08
Anne jag vill börja med att önska dig en glad valborg.
Men att knådning uppstår genom att avståndet mellan burkens kant och krok är så litet så möjligt när kroken passerar i sitt maxläge gör att degen dras genom skålens innerkant kan man inte bortse från. Ju större avstånd ju sämre knådning och degen börjar isället att vandra uppåt på kroken. Men vad jag känner mej dum nu det känns precis som jag skulle försöka övertyga dej om en sak.......... koppla av det är helg Rolf.

Anne det är tur att det finns delade meningar.......

Jag har ett annat problem min Taffel är för varm undrar om den går att sätta i brunnen vilket jag gjorde eller försökte och nu ligger den på botten av bru..... 6m ner förb.........vi ses där nere .....eller har vi delade meningar anne? eller ska vi ta en rövare och gå ner. ;D

i vart fall anne en stor och härlig kram från roffekock valborgmässoafton 09



Skrivet av Per-Erik
 - 2009-04-30 13:12
Problemet finns definitivt även på kenwood maskinen, men är kanske mindre (och alla andra konsument maskiner) .
Den proffsblandare jag använde som var på ca 300l hade ett avstånd mellan krok och vägg, från botten till toppen max 3-5 mm.
På Kenwooden så är det ca 1.5 cm 6cm upp i bunken och större blir det, precis  som på kitchen aid.
Skall försöka ta en bild i kväll för att illustrera vad som menas.
Skrivet av Anne
 - 2009-04-30 08:32
Bara att konstatera igen hur otroligt olika man kan tycka om en sak :) Jag är faktiskt uppriktigt fascinerad av problemet, som jag aldrig haft på min - men vi knådar kanske helt olika degar.
Skrivet av roffekock
 - 2009-04-30 06:18
Det är inte det avståndet jag talar om, utan avståndet mellan kroken och skålens insida.  Om du tittar på en maskin av klass så smiter kroken tätt intill skålens vägg och det är där knådningen uppstår. I botten står den ju still.i stort sett.

Avståndet mellan botten och kroken är inte av vikt vid knådning,men om du vispar är det av större betydelse därav justerskruven. ;)

Men Anne om du diggar din Aid ska jag inte ta ifrån dig gädjen,men för mej är den en av de sämsta maskiner på marknaden vid KNÅDNING trots detta har jag använt den i jobbet ett 10 tal år men nu har den åkt ut. Till förmån av en bättre maskin. Men den är vacker,men det skiter jag i,jag vill ha en maskin som funkar bra.

/rolf
Skrivet av Anne
 - 2009-04-29 13:24
jag fattar faktiskt fortfarande inte vad du menar med att det är stort avstånd mellan kroken och botten. Det är ju justerbart - med en enkel skruv. Noll problem, liksom...
Skrivet av Per-Erik
 - 2009-04-29 12:48
+1
Skrivet av roffekock
 - 2009-04-29 12:12
Det säger inget att Per Moberg använder all slags rekvisita det ingår i hans jobb, praktisk erfarenhet är det som gäller. Jag säger inte med det att den kass men urdålig till bröddegar det är bara att kolla hur stort mellanrum det är mellan kroken och degskålen......... men det känns lite som att maskinen har blivit kult....... samtidigt känns det som vi har snackat om detta förut.

Och vilken maskin som är bäst råder det delade meningar om och det kommer aldrig att att bli så att man kan få en gemensam uppfattning 8)

/rolf
Skrivet av Tom
 - 2009-04-29 10:40
Jag har sett att även den store matlagnings-gurun Per Moberg använder Kitchen-Aid så jag är övertygad om att det är en mycket bra maskin.
Skrivet av Anne
 - 2009-04-29 09:13
Alltså, nu var du väl lite orättvis - det är ganska många fler än Leila som använder Kitchen-Aid :) Men *självklart* används inte Kitchen-Aid i professionella restaurangkök. Den är på tok för liten. Däremot tycker jag - nu, alltid - att det är en superbra hemmamaskin. För MIG. Men alla har vi ju olika behov.
Skrivet av JC
 - 2009-04-28 22:43
Heston gör precis allt som har med matlagning att göra i sitt experimentkök, inklusive bakning, men visst har du rätt i att han inte driver ett regelrätt bageri där inne, och är det ett sådant du satsar på att bygga upp så finns det ju tyngre pjäser ;)
Men jag vidhåller att Kitchen Aid är mer design än kvalitet (om än förbannat snygg och dräggelvänlig design). Jämför: Kenwood=Heston. Kitchen Aid=Leila (från Leilas kök eller vad vid alla grönsvansade isbjörnar det nu heter). Jag vet vem jag hellre skulle ta med mig till en öde ö (för hon är ju söt som en gräddbakelse), men också vems matlagningskunskaper ligger ett par astronomiska distanser över den andres.
/JC
Skrivet av Per-Erik
 - 2009-04-28 20:33
Nej jag tror inte det finns en icke proffsmaskin som kan tillfredställa mig :)
Har jobbat i bageri flera år och sett hur en degblandare jobbar och tycker att min kenwood är långt ifrån lika bra, stånkar och stönar redan på en 1l deg och degen klättrar upp på kroken och man får putta in mjöl i degen...
Däremot kan jag hålla med om att kenwood säkert är den bästa konsument blandaren (titanium ännu bättre än min major), men electrolux är också en populär maskin bland kändisbagare  jan hedh, rose levy bernebaum et.c (Blumenthal är väl inte direkt en känd bagare ;) )
Jag har tittat lite på proffs maskiner från pizza hak, där har de ibland 10-20 liters maskiner men de funkar ju inte direkt i mitt lilla kök.
Skall titta på kitchen aids pro-maskin.

Annonser

Powered by EzPortal