SV: Vad blir/blev det till middag idag 2009?

Startat av kryddburken, 2009-01-01 13:41

Föregående ämne - Nästa ämne

annamaria

Har också en tysk som säljer några mil härifrån, dock inte handlat. Bockwursten blir jag nyfiken på - hur smakar den? Kryddad eller mer vanligt korvlik?

Gregorian

Råkade bli en indeninspirerad gryta med potatiskroketter(XD) lite udda blandning men blev riktigt gott
// Björn

Tinto

ICAs mozzarellapizza :P  Flyttstädat exets lägenhet hela dagen så jag var helt slut när jag kom hem.

Hasse

Gregorian, potatiskroketter känner jag till, men vad betyder XD?

Igår åt jag halstrad lax med grönsallad och tzatziki a la Hasse. Det var ungefär vad jag mäktade med i sommarhettan.

(A la Hasse är en vanlig tzatziki fast med lite extra sting av svartpeppar och cayenne.)

Anders Öhman

2009-06-28 15:55 #644 Last Edit: 2009-06-28 15:57 by Anders Öhman
Blandad grönsallad, caprese på buffelmozzarella och svenska fullmogna körsbärstomater, zucchinitagliatelle med en gräddig sås på champinjoner och kallrökt sidfläsk.
Gott? You bet!

Mickan

Citat från: annamaria skrivet 2009-06-27 22:24
Har också en tysk som säljer några mil härifrån, dock inte handlat. Bockwursten blir jag nyfiken på - hur smakar den? Kryddad eller mer vanligt korvlik?


Vitpeppar, paprika och persilja har denna. Lätt rökt är det också. Skinnet blir härligt knaprigt och jag grillar korven så att den spricker!

Dagens lunch blev rökt sik, kokt ägg, avokado, melon, gruyere och en yoghurtsås med grov senap.
Video meliora proboque deteriora sequor

annamaria

Får nog hälsa på tysken snart.

Idag har vi skördat egenodlade dillen och serverat Dillstuvad potatis och Isterband från BräkneHoby. Mums!

Kari


Gregorian

Hasse: XD är en smiley jag använder alldeles för mycket av.

Pasta med köttfärssås och parmesan! Mums
// Björn

Sara W

Här blir det färskpotatis med sill. Enkelt, somrigt, gott!

Kari

Ris och pannbiffar. Kantarellsåsen glömdes bort. Överhettning i hjärnan.

Mickan

Igår blev det kyl- och frysrensning med en halvgod soppa som resultat. Alaska Pollockfilé, svamp, ärtor och skivad överbliven potatis. Mätt blev jag men kanske äter jag den inte igen... Jag ska gå och handla nu!
Video meliora proboque deteriora sequor

MiGa

Läste i Livets Goda om ett recept på grissida (fläsk) som lät helt fantastiskt som måste provas.
Hel grissida eller bröstsida som vissa kallar det för köptes hem benad och broskad.

Koka upp en stor kastrull med vatten och salt.Rispa fettsida(har tagit av svålen)på köttstycket med en vass kniv i ett dekorativt rutmönster.Doppa köttet i vattnet någon minut.Detta gör att fettet binds och inte smälter direkt senare.Ta upp och torka stycket .Gnid sedan in det med salt ,  peppar , färska kryddor , rostad vitlök och annat gott.Jag tog även torkad lavendel som är kanongott till gris.
Lägg sedan köttet på en plåt och ställ sedan ytterligare en plåt ovanpå med en tyngd på.Låt sedan grissidan baka i ugn ,70 grader,under press i ca 8 timmar(över natten är perfekt).Grilla avslutningsvis fettsidan på köttet på grill eller med hjälp av grillelementet i ugnen(högsta temperatur)till fettet är knaprigt.

Kan bara säga att det blev sjuktgott även kall dagen efter på mackan ;D

Sweber

Igår kväll i svalkan under ett stort parasoll i trädgården blev det vatt och honungsmelon med två sorters skinka, salami och ett par ostar samt jordgubbar. Med ett glas svalt vitt till dom vuxna.
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

Anders Öhman

En härlig sommarsoppa av rester som jag bloggat om.

annamaria

I kväll myser vi med baguetter och räkröra från Björkö. Lite godis efter det.

kryddburken

Idag gjorde jag kycklingkebab, med en marinad kyckligen legat i, i två dar med bl a. yoghurt, citron och goa kryddor! Det blev hur gott som helst!
http://kryddburken.wordpress.com/2009/07/01/kycklingkebab/


Mickan

Gräddig soppa med vitkål, blomkål, purjo och gröna ärtor. Morgonens goda bröd och långlagrad grevé.
Video meliora proboque deteriora sequor

Anders Öhman

Citat från: Mickan skrivet 2009-07-01 21:27
Gräddig soppa med vitkål, blomkål, purjo och gröna ärtor. Morgonens goda bröd och långlagrad grevé.


Det där lät gott!

Annonser

Powered by EzPortal