Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - agnetasch

4961
Gör du klämma?Vad är du för en mes?Jag trodde du var norrlänning.
Nej förlåt jag skojade bara.Tack för tipset.Man kanske kan ha en surströmmingsbuffé med många olika tillbehör.
4962
På tal om surströmming,där är jag fruktansvärt konservativ; surströmming,skalpotatis,hårt tunnbröd o svagdricka.Punkt, slut.Men så läste jag på surströmmingsakademiens hemsida vad man kan o inte kan äta till surströmming o blev plötsligt sugen på att prova nåt nytt.
Äppelmos fick höga poäng så det testade jag,hemlagat t.o.m.INTE GOTT.
I år väljer jag mellan två andra högpoängare;rödlöksmarmelad eller "blana"(messmör,grädde o kanel)Femettor eller vidrigkombon?Återkommer med rapport när tiden (o surströmmingen)är mogen.
4963
Prova på www.findusfoodservice.se Dom gör visserligen färdiga puréer men något tips kanske du kan få.
4964
Jättebra idé crlhrv.Måste prova detta.
Annars använder vi inte gasolgrillen så mycket till rökning sedan vi köpte en rök,det blir lite för varmt o går lite för fort.Men ett par femettor hann vi få in innan röken införskaffades.Bl.a med en bit ål som av mannen bedömdes som färdigrökt men visade sig vara rå inuti.Då la vi den i ugnen,insvept i al.folie,1 tim i 100°Den blev urbra!Mycket,mycket bättre än färdigköpt. Provade metoden på lax o kycklingklubba med samma goda resultat(använd termometer på kyckling)
Vill man inte passa en rök som står o osar en hel dag är detta ett käckt alternativ.
4966
crlhrv:
Så lustigt att vi uppfattar GI-metoden så olika!Men du har nog kört en strängare variant(turbo?) än jag.
Jag gjorde en liten trevlig 4-veckorsdiet som jag kallade GIP-dieten;det var en kombination av VV:s points o GI.Låga points o lågt GI alltså o innehöll bara sån mat som jag gillar.Den dieten mådde jag bra på,jag kände mig mätt o den höll undan sötsuget som är mitt värsta gissel.
Så värst extrem var den inte,innehöll både pasta o potatis,ja t.o.m lite mörk choklad!Men som sagt,jag mådde bra o jag gick ner i vikt sakta men säkert.
Att jag slutade med den beror på att jag har svårt att underordna mig en uppgjord matsedel,t.o.m min egen!Men det är kanske dags att ta fram den o putsa upp den igen.Tack för påminnelsen!

4967
Saltat o rökt har vi redan gjort,nu tar vi ett steg till.Det var en lax-fiskande bekant som tipsade om detta med gravning/rökning, det ska enligt honom vara väldigt gott.MEN,jag tror han kallrökte o det kan inte vi så det blir kanske inte samma resultat.Men om man inte provar får man inte veta.
Det fanns(finns?)något inom restaurang/storhushåll som kallades Jungfrulax,den var gravad o rökt.God men lite mesig i smaken som alla sådana produkter.
En annan sak jag undrar över;kan det verkligen vara gott med dill på den fisken som sedan ska rökas?Kanske bäst att låta bli.I så fall kommer det att se ut så här:
2 filéer med dubbelt så mycket salt som socker+dill
2 filéer med samma mängd salt som socker+dill
2 filéer med samma mängd salt som socker utan dill
För att riktigt krångla till det kan man ju röka en med o en utan dill!
4968
Jag håller med Erik Lallerstedt,Dreizack är kanonbra.Trots 21 vassa knivar i blocken är det nästan bara den som används (förutom den rostfria,sågtandade från 70-talet som klarar ALLT)
4969
Nu blev vi helt vilda här,mannen o jag.
Kan man använda spån i gasolgrillen utan plåt?Kanske om man fuktar dom innan man slänger dom bland lavastenarna?
Ett fuktigt al-vedträ kanske(föreslog jag som hatar alar,såga ner skiten)
Är det någon som provat nåt kul?
4970
Jag hade en bekant som alltid grillade samma sak;fläkkotlett marinerad i filmjölk,ketchup o mängder av pressad vitlök.Det köttet smakade vitlök!Tror jag,för allt badade i vitlöksstank; grillen,kolet,tallrikarna,ja hela luftrummet ovanför oss.Det kallar jag en marinad som heter duga.Är det någon som vill ha receptet?
4971
Tack,det var ett bra tips.Då har jag genast en fråga till: jag har 6 filéer,4 ska ätas på buffé o 2 ska gravas o rökas(test)Vilken gravningsmetod kan vara bäst till dom som ska rökas?Själv känner jag spontant att jag skulle ta dubbelt-så-mycket-saltmetoden,men det kanske är någon som VET.
4972
Du har rätt Jonas,lägger man ner lite möda kan det bli gott med en gasolgrill.Det sätter ens matlagningskunskaper på större prov o det är ju aldrig fel att vässa sig lite.
4973
Blev hembjuden en gång till en arbetskamrat på räklandgång. Och punch!Massor med härliga,färska,salta räkor och så denna sockerlag till.Bortsett från att det smakade gräsligt ihop höll jag på att dö av törst.Jag undrar fortfarande om hon skojade.
4974
Visst kan du använda rökspån i en gasolgrill.
Men bara om du lägger dom på en plåt o vill göra varmrökt lax,ål eller kyckling.Du ser vad användbar en gasolgrill är,den kan allt utom att grilla ordentligt.
4975
Koka soppa på fysik,min favoritkokbok,skriven av Jan Boris Möller o fysikern Hans-Uno Bengtsson.Urbra bok som förklarar vad som verkligen händer vid matlagning,vad som är nödvändigt o vad som är"mat-kosmetika"Hade här inte varit reklamförbud hade jag sagt att ni skulle köpa den ;)
4976
Haha,DET rökspånet skulle min man gilla!
4977
Då är det alltså ekonomiskt fördelaktigare att grilla direkt än att lägga köttet i marinad o invänta viktförlust?
4978
Om man skippar "socker-receptet",vilket av de två andra recepten skulle du välja;fifty-fifty eller dubbel mängd salt?(Tänk dig för nu,blir det inte bra stämmer jag dig!)
4979
Ang Aromia
39:- är frakten,jag tror inte de har någon exp.avgift.De skickar faktura att betalas på 15 dgr.
Vikterna på kryddorna är samma som i affärerna från 10 g o uppåt.50 g vägde den honungsgrillkryddan jag ville prova(den har en VÄLDIG honungssmak)så det är ingen större risk att de blir ståendes.
Jag ska intervjua svägerskan ang téet.
4980
Att du gick ner i vikt kan ju mycket riktigt bero,som du påpekar, på en kombination av kost o motion.Det finns dock en stor grupp människor som p.g.a olika funktionshinder inte kan motionera o för dom är det ännu viktigare att välja rätt viktminskningsmetod;att minska på kalorier eller kolhydrater.
Jag är född fet(och lat)o har prövat ALLT.Jag måste säga att jag föredrar ta-bort-kolhydratvarianterna,dels för att dom är behagligare(mättnadskänslan)o dels för att dom är billigare. Billigare?Ja,gå till biblioteket o låna en bok av t.ex Atkins  o sedan till livsmedelsbutiken så är du igång.Du behöver inte köpa några speciella dietprodukter,det går bra med vanliga livsmedel.
Att kaloribanta med t.ex Viktväktarna upplevde jag som helvetet(o där var jag med i tre omgångar!)Alltid hungrig o alltid i färd med att laga en massa krånglig mat.För att inte tala om varje dyrbar invägning;där skulle man sitta o lyssna på en massa duktiga typer som hade gått ner 5 kg sen förra veckan när man själv gått upp 300g.Man behöver ju inte gå med i VV,man kan sitta ensam hemma o tugga på rå blomkål. Det är ungefär lika kul.
Kolhydratmetoder jag provat på:
GI.Behaglig.Gick sakta men säkert ner.
LCHF(lowcarbhighfat)minst 70% fett.Äckligt mycket fett,gick inte ner.
Atkins upplever jag,efter LCHF,nästan som normalkost.
Atkins fettdiet,1000 kcal om dagen på en 90%-fettig kost.Fungerar, minus 450g om dagen så länge du står ut(o är vid liv,farlig!)
Jag blir inte seg av att utesluta kolhydrater.Alla näringsämnen är bensin till kroppen,det tar bara lite tid innan kroppen slår om till "fett-drift"Jag har kommit till det stadiet att jag är mycket piggare,sover mindre,fått mjukare leder,fått lägre blodtryck o bättre kolesterolvärden.Inte fel.
Just nu kör jag Atkins introduktion,det ska jag göra ett tag.Målet är att landa på GI.Livet ut(hör stråkarna,se hur jag rider mot solnedgången)

Annonser

Powered by EzPortal