Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Mat-Janne

1
Om man ska göra till exempel potatismos eller rårakor ska potatisen inte sköljas.
Man vill att stärkelsen i den ska klibba ihop rätten. 
Beträffande råstekt potatis sägs det att det inte spelar någon roll om man sköljer eller inte men hur påverkas smaken? Vad smakar stärkelse?
2

Följde detta recepthttps://www.koket.se/myllymakis-hembakade-hamburgerbrod


Degen kördes i maskin enligt anvisning. Jästiden respekterades och degen jäste vid båda tillfällena. Men resultatet
blev degigt och kompakt, inte alls den luftiga känsla man vill ha i ett sådant bröd.


Vad kan ha gått fel?


3
Någon som gjort Kimchi från grunden, dvs 7 dagars?
Blev det bra eller?
4
1 kg rostbiff. Klappade in den med vitlök, dragon, peppar mm. In i vakuumpåsen, sög ur luften och förslöt påsen 3 ggr för säkerhets skull. Ner i cirkulatorn i 16 timmar på 59 grader.
Biffen släppte ordentligt med vätska och smakade lite torrt. Jag har gjort precis samma sak tidigare och resultatet var betydligt bättre. Kan det bero på köttets kvalitét hur mycket vätska det släpper vid tillagning i cirkulator?
5
Någon som har erfarenhet av hållbarhet för vacuumförpackad köttfärs, dvs köpt i butik, öppnad och ompackad i lagom stora portioner i vacuumpåse med en sån här:
https://cdn.pji.nu/product/standard/800/2719380.jpg
Sedan förvarad i kylskåp (inte frys).
6
Min Globalkniv är fortfarande vass men inte som när den var ny. Vad har ni för rekommendationer för att hålla Globalknivar vid god vigör?
7
Någon som provat?
8
Om man ska frysa in strömming sägs det att man ska lägga in dem i vatten och frysa in.
Nu har jag en vacuummaskin. Är det bättre att förpacka nyfångad strömming på det viset?
9
Det finns ju billiga och bra fritöser numera.
Kan man återanvända oljan efter en fritering eller måste den hällas bort? Om man kan återanvända den:
1. ska den silas?
2. hur bör den lagras?
3. hur länge kan den lagras?
10
Det finns ju billiga och bra fritöser numera.
Kan man återanvända oljan efter en fritering eller måste den hällas bort? Om man kan återanvända den:
1. ska den silas?
2. hur bör den lagras?
3. hur länge kan den lagras?
11
Om forumet / Sous Vide
2017-12-03 13:32
Borde det inte finnas en avdelning för matberedning med cirkulator (ofta felaktigt kallad Sous Vide) samt kanske tillhörande vakuumförpackare?
12
Finns det någon expert på stadsgas här (Stockholm) som kan förklara varför gasen lämnar en brun och fastbränd fet yta på undersidan av kastruller och stekpannor?
13
Hej!
Undersidan på mina stekpannor blir  inbrända med smuts från gasspisen. Går ju att gnugga bort med Svinto men finns det en bättre metod? Någon som vet?

Annonser

Powered by EzPortal