Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Sandra Å
 - 2012-09-30 08:40
Sprid ut räkorna på en ugnsplåt, slå på fläkten i din stekugn UTAN värme, och vänta några minuter. Det går fort...
Skrivet av Iskandar
 - 2012-01-08 01:07
I micro om man är lat. Under varmt vatten från kranen i en plastpåse (så de inte får vatten på sig) om jag är mindre lat.
Skrivet av Fredrikhhhhh
 - 2012-01-07 18:16
Jag för min del gör så här: Det går väldigt snabbt, från djupfrysta till skalade.
Bred ut dem, låt dem tina i fem min. Vrid sen huvudena av dem när de nästan är helt frysta, när räkan börjar bli bara LITE mjuk så skala dom. Det gäller bara att vara försiktig.
Går skitsnabbt och ALL smak och lite till är kvar. När de tinar helt så blir det lite spad på botten av skålen. Jättegott att ha med i maträtter, det förhöjer räksmaken.

Jag för min del skulle ALDRIG skölja dom i vatten. Helt förkastligt enligt mig.
Skrivet av David
 - 2009-12-11 18:40
Jag, precis som Andreas tinar mina räkor under lite ljummet vatten i ett durkslag, tar ca 1 minut. Funkar dödsbra.

Förlorar ev. en aning i sältan, men det kan jag nog alltid stå ut med om jag vill ha omedelbara räkor. Har alltid i frysen och tar upp när det killar till i skaldjursmagen.
Skrivet av ena
 - 2009-04-21 19:31
när det gäller räkor är det ofta så att de vattenglaseras både för att förhindra frysbränna samt att förhindra att de fryser ihop. Det var en massa gnäll om det den sommaren jag jobbade i Feskekôrka :)
Skrivet av roffekock
 - 2009-04-21 19:19
Att man vattenglacerar produkter har nog mer att göra med frysbränna,uttorkning. ;)

/rolf
Skrivet av crlhrv
 - 2009-04-21 14:24
de är kanske spolade och styckfrysta innan de packas för att förhindra att räkorna fryser fast i varandra?
Skrivet av Asanisse
 - 2009-04-21 14:19
Nej du missuppfattade inte. Detta är något jag läste om för längesedan. Om det gäller alla eller bara de grönländska ska jag låta vara osagt.
Skrivet av roffekock
 - 2009-04-21 13:17
Vad menar du med att Räkorna är vattenglacerade för glansens skull ? Eller missuppfattade jag dej.

/rolf
Skrivet av Asanisse
 - 2009-04-20 23:42
Citat från: Krista skrivet 2009-03-11 12:45
Bred ut dem på en långpanna med bakplåtspapper och strö grovsalt på dem (funkar ev med vanligt salt). Jag har testat och de smakar inte salt sen, som man kanske kan tro. Kanske är bra att skölja av dem efteråt för säkerhets skull.


Detta är det bästa sättet alla kategorier när det gäller att tina räkor.
MAN SKALL INTE SNÅLA PÅ SALTET!!! Tips från fiskbilen.
Har man tid att vänta också, mer än 8tim, blir de snudd på färska efter att de legat i kylen en stund också.
Är från västkusten o vet hur en bra räka skall smaka, åt aldrig frysta naturellt innan jag hade tinat dem på ovanstånde sätt.

Att de skulle bli torra är bara nys. Frysta är ju spolade för att få upp en glans på dem vid frysningen o blir som sagt vad perfekta.

//Asanisse
Skrivet av Mickan
 - 2009-03-30 20:42
Citat från: agnetasch skrivet 2009-03-30 18:24
Man kanske kan koka räksoppa av saltvattnet man tinat de frysta räkorna i? Om vi nu ska vara riktigt ekonomiska ;D


Ha ha!
Skrivet av agnetasch
 - 2009-03-30 18:24
Man kanske kan koka räksoppa av saltvattnet man tinat de frysta räkorna i? Om vi nu ska vara riktigt ekonomiska ;D
Skrivet av roffekock
 - 2009-03-30 14:25
Färska räkor ger skalade 40% i rent räkkött. Tänk på det. Det finns en god räka (handskalad) Bergendals AG,Citygross. säljes i 500 gr plastburk snygg,god men hälsosam ?

/rolf
Skrivet av agnetasch
 - 2009-03-30 09:45
Citat från: PerG skrivet 2009-03-29 22:51
De låg på 139:-/kg i fredags här i Göteborg (på 2-3 ställen) så det var väl ändå inte så snuskigt dyrt?
Jo, snuskigt dyrt ;D
Egentligen ska jag inte säga något för jag är inte så förtjust i färska räkor, jag tycker dom ofta är lite för torra o trista. Frysta Royal Greenland(för 60:-/kg) varsamt tinade i saltvatten är min favorit ;)
Skrivet av PerG
 - 2009-03-29 22:51
De låg på 139:-/kg i fredags här i Göteborg (på 2-3 ställen) så det var väl ändå inte så snuskigt dyrt?

De senaste veckorna (eller ja, ganska länge) har de legat på 98:-/kg hos i princip alla handlare...

Citat från: Miss Fish skrivet 2009-03-29 16:08

Du bor på västkusten va?  ???
Jag sålde färska räkor i fredags i norrland. De gick på 170 kr kilot..

Annonser

Powered by EzPortal