Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Kapten
 - 2009-05-11 13:30
Jag håller med det är tragiskt när en småhandlare för monopol på en vara och sen skiter i att förvalta det. Tänk att ha en dålig produkt och vara den enda som har den samt att folk kommer och köper den utan att dagen efter eller rent utav senare samma dag gå tillbaka och kasta den i huvudet på försäljaren. Det måste vara underbart att kunna sälja en dålig produkt som folk gladeligen köper för att sedan gå hem och kasta bort den. För att nästa dag komma tillbaka och köpa samma skit igen.

Leve de knutna händerna i våra byxfickor!!! ;)
Skrivet av Kapten
 - 2009-05-11 13:25
Tack Sofia för att du tog upp det.
I de förpackningar som används i dag har en kontrollerad atmosfär, detta med för att det är svårt för många av de skadliga bakterierna att överleva. Det finns dock en bakterier som lever och frodas bra i en förpackning. Detta gör att den naturliga bakteriefloran av de arter som kan leva i en sådan miljö kan utan större konkurens expandera. Den bakterie som finns i stora mängder i våra kroppar samt i de förpackningar som används är således mjölksyrebakterier. Därför kommer ett kött som bästföredatumet gått ut på att kunna uppfattas som syrligt. Detta är på liknande nivåer av bakterie mängd som det finns i en viss typ av shot. men du har helt rätt att det är skillnad på bakterier och bakterier ;)
Skrivet av agnetasch
 - 2009-05-07 20:49
Citat från: roffekock skrivet 2009-05-07 15:29
Hur tror du att en affär skulle kunna överleva med den pol....
En sån affär kunde överleva p.g.a att den var ensam på orten o alla var hänvisade till den. Få hade bil o kunde svänga iväg o handla någon annanstans.
Varför tror du kooperationen startades? ;)
Skrivet av Krista
 - 2009-05-07 16:14
Citat från: Kapten skrivet 2009-05-07 12:06
Om kolsyran försvinner får vattnet är det då fel på vattnet eller på förpackningen?


Jag gissar att det är förpackningen som är otät. Bäst-före talar ju också om hur länge livsmedlet smakar bra eller hur länge det håller bra kvalitet, som i fallet med kolsyrat vatten.
Skrivet av roffekock
 - 2009-05-07 15:29
Agneta nu får du väl ändå kamma dej >:( Inte tror du väl ändå på vad du säger. Hur tror du att en affär skulle kunna överleva med den pol....

Nä du måste ha fel på minnet där ::) och vadå envåldshärskare,kan i alla fall inte jag minnas lika ::) lite ::) som sura korvar Men om det nu fanns det ju möjlighet att välja bort du kände lukten eftersom det inte var vacumpackat ::)

/rolf
Skrivet av Sofia
 - 2009-05-07 13:21
Bakterierna som man kan bli sjuk av dåligt kött är självfallet inte samma som de som finns i pro-biotika. Det är ju skillnad på bakterier och bakterier!
Skrivet av agnetasch
 - 2009-05-07 12:22
Citat från: roffekock skrivet 2009-05-07 06:21
Om vi hade haft gammaldagsa köttbutiker, skulle dessa problem ej finnas
Jag minns då inte köttbutikerna som något eftersträvansvärt. På en liten ort var dom envåldshärskare o kunde sälja vad som helst. Segt kött o halvsura korvar var inte ovanligt; allt måste ju prånglas ut. I en storstad kan man välja köttbutik o då är kvaliten en annan men jag tror det beror mer på konkurrens än på yrkesstolthet. Det är pengarna som styr i alla lägen :-\
Skrivet av Kapten
 - 2009-05-07 12:06
Om kolsyran försvinner får vattnet är det då fel på vattnet eller på förpackningen?
Skrivet av Kapten
 - 2009-05-07 12:05
 ???
Men visst det är ohederligt att bryta mot de regler som vi sätter upp för att skydda oss. För tänk om någon skulle vilja få i oss en massa bakterier. Fy så ohederligt av kött industrin. Men hur är det då med proviva dfilus och alla dessa shots som nu finns i affärerna. Det är ju bakterier som vi gladeligen sätter i oss. Varför får de då finnas på hyllan??
???
Skrivet av Kapten
 - 2009-05-07 11:37
Va men Roffekock jag har inte hunnit komma till förpackningstekniken och mjölksyrebakterierna ännu vilket jag finner ännu mer underhållande.
Sen så är det kul att ta motsatta ståndpunkten mot alla andra. ::)
Skrivet av Krista
 - 2009-05-07 09:53
Citat från: Kapten skrivet 2009-05-06 22:45
Om det inte gäller lappen som sätts på förpackningen förklara då för mig varför vatten har ett bäst före datum?  ???


Kolsyrat vatten har i alla fall bäst-före för att kolsyran sakta försvinner från vattnet med tiden.
Skrivet av roffekock
 - 2009-05-07 06:21
Om vi hade haft gammaldagsa köttbutiker, skulle dessa problem ej finnas men som läget é nu så ska ikke- kompetenta hästhandlare sko sej i på vår bekostnad.

Dom tänker bara på gummibandet, att det sitter tajt runt libran,dom skiter fullständigt i dej så länge du håller brösaxen stängd. Men om du börjar gapa kommer dom i underläge,tyvärr så är det enda språk dom förstår ;)

Så sitt inte hemma och känn dej blåst utan ge dom en känga,det tål dom.

/rolf
Skrivet av roffekock
 - 2009-05-07 00:12
Kapten MANÖVER !!!!!!!!!!!!!!

Folk inte är vana vid sånt tänk.

Det är  :o :o :o

/rolf
Skrivet av Kapten
 - 2009-05-06 23:08
Och nu när jag ändå är uppe i varv kan jag lika väl fortsätta. En gammal styckmästare som jag praktiserade hos i unga dagar sa till mig att om jag någon gång får chansen så se till att hängmöra köttet till dess att skägget är en decimeter långt. Och för dem som är intresserad så är det absolut godaste kött jag har ätit. Prova få det med ett stressat djur och elchocksterapi.
Detta är nått som är genomgående i vårt samhälle alla försöker bota värken men det finns igen som bryr sig om orsaken. Står man och slår huvudet i en vägg är ett plåster en ringa lindring, det är bättre att flytta på väggen. :P
Skrivet av Kapten
 - 2009-05-06 22:52
Och om någon får för sig att säga att vatten inte har med köttproduktion att göra så vill jag bara säga att det går åt ca 15000liter vatten för 1kilgram färdigt kött. 

Annonser

Powered by EzPortal