SV: Vad blir/blev det till middag idag 2009?

Startat av kryddburken, 2009-01-01 13:41

Föregående ämne - Nästa ämne

PerG

Det första falska är ju i alla fall att den är gjord i ugnen... ;)...

Citat från: annamaria skrivet 2009-03-04 17:03
Vad är falsk? Spännande.

Kari


annamaria

Jo det tänkte även jag men när jag hör falsk så tänker jag på denna förfärliga rätt som kallas falsk fläskfilé men innehåller enbart färs och aromat. Yak!

kryddburken

Fina Fiskgrytan med Vårens smaker!

En allt i ett gryta med potatis, morötter, dill, citron, vitlök och massa vårlök! :-) Gott också med ett bröd till att doppa upp såsen med!
http://kryddburken.wordpress.com/2009/03/05/fina-fiskgrytan-med-smak-av-var/

Mickan

Makrillmousse på rågbröd

200 g rökt makrill
3 msk kesella
1/2 rödlök
2 soltorkade tomater
Salt, peppar

Mixa allt, bred på rågbröd som bottnats med smör och sallad. Dekorera med rödlök och kapris.
Video meliora proboque deteriora sequor

PerG

Idag blir det renskavskebab!

Renskav i hemmabakade tunnbröd (och i pitabröd också), kebabsås, sallad, gurka, tomat, ananas, lök, osv..

Kari

2009-03-06 22:40 #266 Last Edit: 2009-03-06 22:43 by Elka
Vegetariska biffar med massor av vitlök ;)

Mickan

Lunch:
Köttfärsgryta med lök, skogschampinjoner, kronärtskockshjärtan, tomatpuré, svampfond, grädde, rosmarin och timjan.

Middag:
Lantpaté med rårörda vinbär
Ugnsbakad torsk med täcke av kräm på soltorkade tomater, vitlök, parmesan och pinjenötter
Chokladbakelse med björnbär och vit choklad

Video meliora proboque deteriora sequor

annamaria

Lördagskvällens mat ( till lunch blev det en bullens med bröd och stark senap i pausen av dotterns innebandymatch):

Helstekt kalkonfilé med rårakor, goda grönsaker och en len gräddsås.

Vaniljparfait med hallon och björnbär


bryggens

Igår kväll: Piccata Ratatouille med klyftpotatis.

smakakarin

Ikväll blir det att texta ett nytt recept! Laxfylld canneloni. Låter gott, men vi får se hur resultatet blir. Det hamnar väl på bloggen sedan :)

kjpil

2009-03-09 20:40 #271 Last Edit: 2009-03-09 20:45 by kjpil
Idag blev det linsgryta med ingefära, kokosmjölk, koriander, spiskummin etc... gott gott
http://www.matvett.se/blogg/linser-indisk-smak

Hasse

Snygg bild Karl-Johan! Men den hade varit ännu bättre med en lugnare bakgrund. (Jag vet att du vill lära dig, därför tar jag mig friheten att komma med konstruktiv kritik. Hoppas du inte misstycker!)   :)

För min del blev det endast några mackor. Har jobbat länge och var inte upplagd för några vidare svängar i köket.

kjpil

Tack för tipset! Lugnare = tom, klippa och fejda ner allt bakom tallriken??

Hasse

Inte klippa och fejda ner. Ställ tallriken framför något som är lugnt och kontrastlöst i sig själv.

(Fortsatt diskussion tar vi i fototråden.)
http://matforum.nu/index.php?topic=332.0

CII

Idag blev det pasta med en sås bestående av spenat/mascarpone/gorgonzola/grädde/chili/vitlök/parmesan.

Fett och gott!

smakakarin

Låter vansinnigt gott!!! :)

Citat från: CII skrivet 2009-03-09 23:14
Idag blev det pasta med en sås bestående av spenat/mascarpone/gorgonzola/grädde/chili/vitlök/parmesan.

Fett och gott!

kryddburken

Här hemma doftar det gott i hela huset just nu av en gryta puttrande kalops!

http://kryddburken.wordpress.com/2009/03/11/kalops-pa-norrlandskt-vis/

Sofia


Kari


Annonser

Powered by EzPortal