Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Jessica

1
Övrigt om mat / Mathögtider
2009-05-19 13:10
Är det någon som själv har koll eller som vet någon bra källa dit man kan vända sig när det gäller olika högtider som rör mat? Det finns massor av datum där man firar olika saker t.ex kanelbullens dag, våffeldag och fettisdagen mm..

Jag vill göra en sammanställning (om det inte redan finns) och ge hemtjänstpersonalen så att de kan prata kring detta med vårdtagaren och även arrangera olika evanemang.

tacksam för tips!
2
Jag håller på och utbildar hemtjänstpersonal i kost och matlagning. Är det någon som vet om det finns någon slags påse som är säker att använda i mickrovågsugnen? Jag visar nämnligen hur man kokar potatis i mikron.

Jag har provat med en vanlig fryspåse och det fungerar men jag vet inte hur nyttigt det är i längden... om det kan avge gifter som inte är så bra.

Någon som har påstips  :)?
3
Övrigt om mat / livsmedelshygien
2008-08-06 11:05
Vet inte riktigt vart jag ska stoppa in den här frågan :-\

Jag är kostekonom och arbetar med att utbilda vård och omsorgspersonal i näringslära och livsmedelshygien. Nu är det så att jag vill "skrämmas" lite. Jag betonar alltid vikten av att tvätta händerna men jag hittar ingen bra bild som visar hur händerna ser ut om man slarvar eller hur mycket bakterier som bildas under ringar.

Är det någon på detta forum som vet vart jag kan få tag i bra bilder?
:)
4
Jag vet inte om detta är rätt forum men jag känner bara att jag måste skälla av mig lite om det dummaste tv - program jag sett på länge nämligen Supersize vs. superskinny. Är det någon mer än jag som sett detta hemska program??

Programmet sänds på 3:an och handlar om en undernärd person som ska byta diet med en överviktig person. Detta ska få dem att inse hur fel deras egna matvanor är. Samtidigt så finns det också i programmet en reporter som testar olika vansinniga bantningsmetoder som t.ex. äppeldieten. Jag förstår att syftet är att få människor att inse att de olika dieterna bara är dumma men jag känner att det säkert kan sporra många människor också. På ett felaktigt sätt.

Är det fler som känner som jag? Eller är det för att jag har en bakgrund med ätstörningar själv som gör att jag reagerar så stark på detta sjuka program?

Skärpning tv 3!!!
5
Jag har alltid kännt att jag vill vara min "egen". Jag är kostekonom och jobbar just nu i ett projekt där jag utbildar vård och omsorgspersonal i bland annat kost och näringslära för äldre.

Jag trivs väldigt bra med att utbilda människor och att få hålla föreläsningar så en konsultverksamhet är vad jag skulle vilja ha.

Det jag skulle vilja ha hjälp med är förslag på "teman". Vad finns det behov av att få lära sig mer om? Vad saknar ni? Vad skulle ni vilja att det skulle finnas som ni känner att ni saknar? Inom området kost såklart  ;)

Jag är tacksam för alla förslag och idéer!!

Annonser

Powered by EzPortal