Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Jessica

1
Övrigt om mat / SV: Mathögtider
2009-05-20 12:58
Tack  :) det var jättebra tips. Intressant att veta att det typ varje dag firas något men vissa dagar var ju verkligen speciella. Härligt dock att det finns speciella dagar både för ostkaka och kladdkaka  ;D
2
Övrigt om mat / Mathögtider
2009-05-19 13:10
Är det någon som själv har koll eller som vet någon bra källa dit man kan vända sig när det gäller olika högtider som rör mat? Det finns massor av datum där man firar olika saker t.ex kanelbullens dag, våffeldag och fettisdagen mm..

Jag vill göra en sammanställning (om det inte redan finns) och ge hemtjänstpersonalen så att de kan prata kring detta med vårdtagaren och även arrangera olika evanemang.

tacksam för tips!
3
Om ni gillar lakrits så måste jag berätta om mina favoriter som jag blivit helt fast för...

Bland naturgodiset så finns det lakrits som är omsluten av ett överdrag av yoghurt.... det är helt underbart och går inte att sluta äta :-) Det enda som är jobbigt är priset då det är mycket dyrt....
4
Jag håller på och utbildar hemtjänstpersonal i kost och matlagning. Är det någon som vet om det finns någon slags påse som är säker att använda i mickrovågsugnen? Jag visar nämnligen hur man kokar potatis i mikron.

Jag har provat med en vanlig fryspåse och det fungerar men jag vet inte hur nyttigt det är i längden... om det kan avge gifter som inte är så bra.

Någon som har påstips  :)?
5
Jag har blivit helt beroende utav Ben & Jerry glassen :) Det finns så många sjukt goda sorter. Igår laddade jag upp med att springa 1,3 mil (behövs med tanke på hur mycket av glassen jag äter :))

Efter uppladdningen så satt jag och killen igång ett Dextermaraton, kröp upp i soffan och provade smaken Strawberry cheesecake :). Vi kompletterade dessutom glassen genom att krossa lite extra digestivekex över det hela.

Jag måste säga att den nog är bland de godaste sorterna. Jag gillar annars chokladsorterna men chokladbitarna kan ibland kännas för hårda.

Har ni inte provat Strawberry cheesecake än så rekommenderar jag den varmt :).
6
Övrigt om mat / livsmedelshygien
2008-08-06 11:05
Vet inte riktigt vart jag ska stoppa in den här frågan :-\

Jag är kostekonom och arbetar med att utbilda vård och omsorgspersonal i näringslära och livsmedelshygien. Nu är det så att jag vill "skrämmas" lite. Jag betonar alltid vikten av att tvätta händerna men jag hittar ingen bra bild som visar hur händerna ser ut om man slarvar eller hur mycket bakterier som bildas under ringar.

Är det någon på detta forum som vet vart jag kan få tag i bra bilder?
:)
7
Jag håller med er allihopa.

Eftersom jag vet hur det är att leva med en ätstörning så vet jag också precis hur detta program skulle ha mottagits av mig under den tiden. Det är som ni alla säger... man vet att det man gör är fel men det går inte att förmå sig att äta. Det är en spärr som gör det omöjligt.

Jag hoppas att de kommer att sluta sända programmet snart för det fyller verkligen inget syfte!!
8
Jag vet inte om detta är rätt forum men jag känner bara att jag måste skälla av mig lite om det dummaste tv - program jag sett på länge nämligen Supersize vs. superskinny. Är det någon mer än jag som sett detta hemska program??

Programmet sänds på 3:an och handlar om en undernärd person som ska byta diet med en överviktig person. Detta ska få dem att inse hur fel deras egna matvanor är. Samtidigt så finns det också i programmet en reporter som testar olika vansinniga bantningsmetoder som t.ex. äppeldieten. Jag förstår att syftet är att få människor att inse att de olika dieterna bara är dumma men jag känner att det säkert kan sporra många människor också. På ett felaktigt sätt.

Är det fler som känner som jag? Eller är det för att jag har en bakgrund med ätstörningar själv som gör att jag reagerar så stark på detta sjuka program?

Skärpning tv 3!!!
9
Jag har alltid kännt att jag vill vara min "egen". Jag är kostekonom och jobbar just nu i ett projekt där jag utbildar vård och omsorgspersonal i bland annat kost och näringslära för äldre.

Jag trivs väldigt bra med att utbilda människor och att få hålla föreläsningar så en konsultverksamhet är vad jag skulle vilja ha.

Det jag skulle vilja ha hjälp med är förslag på "teman". Vad finns det behov av att få lära sig mer om? Vad saknar ni? Vad skulle ni vilja att det skulle finnas som ni känner att ni saknar? Inom området kost såklart  ;)

Jag är tacksam för alla förslag och idéer!!
10
Citat från: Tobias skrivet 2008-06-18 16:12
Alltså, jag fattar inte det där 100 %-choklad. Det är väl kakaohalten som anges i procent. Alltså är 100 % kakao ju kakaopulver.


Jag tror att man menar att förutom kakaosmöret som är den enda övriga ingrediensen i 100 % choklad så är det bara kakao. Om man kikar på innehållsförteckningen på choklad som innehåller t.ex 70% så finns där också socker och lite övrigt smått och gott. I denna choklad (100%) så finns endast kakao och kakaosmör  ;D
11
Jag måste höra om det är någon som har smakad B & J vaniljglass? Jag menar för det priset så måste den ju vara något helt extra :-)

Jag lyckades för övrigt ta mig igenom hela midsommar utan att smaka någon ny smak ... helt otroligt :-).
12
Jag minns inte vad märket hette, köpte den i en speciell chokladbutik i Uppsala. 100 gram kostade dessutom 55 kr men det var det värt. Jag kan kika när jag går förbi nästa gång så kan jag återkomma.
13
Andreas: Jag håller med om att Bohemian Raspberry är väldigt god. Börjar känna mig kluven nu.. det finns väldigt många goda sorter  ;D men som sagt... jag älskar verkligen glass. 

Tack för välkomnandet... det är ett hemskt intressant och roligt forum som verkligen lockar mig. Jag arbetar som kostekonom och allt som handlar om mat och godsaker ligger mig mycket varm om hjärtat.  :D
14
Jag älskar ALLT med choklad men det godaste jag smakat var nyligen när jag köpte choklad med 100% kakaohalt  ;D. Det kan låta som att den skulle vara hemskt bitter men den var helt perfekt. Eftersom det enda innehållet är kakao och kakaosmör så var den ganska mjuk och "krämig". Det var en njutning för mina smaklökar.

Annars så är jag svag för allt naturgodis.. speciellt alla nötter doppade i choklad  ;D
15
Vi provade en ny smak igår igen.. nu minns jag inte vad den hette... hm få se... Cheesecake brownie   ??? kan den ha hetat så.. någon som känner igen den? Den var i allafal väldigt god men jag måste säga att den godaste är den som innehåller mest choklad :).. New York Super Fudge Chunk. Men jag är ju helt chokladgalen också...

Jag har för övrigt också sett många affärer som säljer Häägen- Daz glass men jag har aldrig smakat den. Är de goda? Finns det föresten någon som har tips på ställen där man får mycket och underbart god glass i området stockholm - Uppsala? Jag är nämligen helt galen i glass och kan aldrig få nog  ;D
16
Jag har blivit ett stort av Ben & Jerrys :-). När jag umgås med min kille så delar vi lätt på ett paket.. eller rättare sagt.. vi slåss nästan om det. Jag kan rekommendera smaken som heter Chunky Monkey... det är bananglass med valnötter och chokladbananer i (choklad formad som små bananer). Glassen är som sagt ganska dyr men värd varenda krona.
17
Jag provade för förtsa gången att baka glutenfritt bröd med valnötter och torkade aprikoser. Det smakade faktiskt riktigt bra  :)

Annonser

Powered by EzPortal