Matbloggar i MatNiklas!!

Startat av Kari, 2007-08-31 09:10

Föregående ämne - Nästa ämne

Kari

2007-08-31 09:10 Last Edit: 2007-08-31 09:21 by elka
Nån som såg i inslaget om matbloggar? Anne´s Food var med i ett blink! Lite drygt 11min in.

http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=896457

Matforum Anne - en kändis! Grattis!

Andreas

Elka: Nej jag missade det, tack för länken! Anne var ju med i Aftonbladet för ett tag sen också ifall du missade det.

De matbloggare som intervjuas i inslaget är -

¤ Margit - Kärlek, mat och folköl - http://gittosmat.blogspot.com/

"När jag inte bloggar om mat så tänker jag på mat, lagar mat, drömmer om mat eller pratar om mat."

"I och med bloggen så kan jag verkligen få leva ut matintresset och det gör att då tänker jag verkligen på det, jag tänker på vad jag äter, kan jag blogga om det här."

"Mina läsare tror jag för det mesta litar på vad jag skriver - har dom lagat mina recept ett par gånger och tycker det är gott så då tror de på vad jag skriver. Rekommenderar jag någonting eller verkligen dissar någonting så får det genomslagskraft."

¤ Louise - "Serendipisk mat" - http://dozzilagar.blogspot.com/

"Just nu är jag väldigt inne på frukten pomelo."

"Även när jag kommer hem sent så kan jag känna att nu är det dags för småkakor igen. Så jag gör dom och sen är det är inte alltid jag orkar äta dom, för jag äter smet och grejor. Så jag orkar inte äta upp dom och så sparar jag dom ett tag. Men jag har behovet av att få komma hem och göra mina kakor ibland jag bara känner oj nu kom jag på cocos det vore gott att ha i nån kaka och då blir det en kaka."

"Det är väldigt gott att smälta smör och att man har i mjölk i kakorna de blir lite mjukare men de blir en annan smak på dom, det blir väldigt intressant gott. (mjölk i småkakor är grejen) - ja precis"

¤ Björn - "Betraktelser från baren" http://www.franbaren.blogspot.com/

"Jag började blogga för att jag läste mycket matbloggar och började skriva en del kommentarer och sen till slut så kändes det ganska naturligt när fler och fler matbloggare frågade mig om jag inte skulle börja skriva själv. Och så provade jag skriva nåt inlägg och så fastnade man i det. Det är Beroendeframkallande"

"Det har ju skrivits mycket på senare tid om bristen på på olika sorters smör i Sverige och det är jag fullkomligt övertygad om att mejerierna märker och vet om att det sker och att det kommer leda till att vi får ett större utbud av smör."

(Mycket prat om smör?)

"Annes food" syns i bild några sekunder. Men klantigt att inte ha med en länk till Anne i länklistan på SVT.
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=42713&a=887943

Och att kalla matbloggarna för "dom nya digitala matdårarna" och "matgalningar" i inslaget... nej det gillade då åtminstone inte jag.

Hur som helst grattis till uppmärksamheten allihop!
Den som inte frågar får inga svar.

Anne

Haha - jo, jag såg det.. inte programmet, men min svägerska skickade sms efteråt och sa att hon hade sett mig, så jag såg det på nätet. Nej, jag gillade inte vinklingen något vidare, de ringde innan de gjorde intervjuerna och frågade om jag ville vara med men njae, det kändes väl sådär. De har alltså varit och intervjuat på en matbloggs-fredags-träff, som vi har lite då och då.
Anne's Food - min matblogg

agnetasch

"Dom nya digitala matdårarna" Är det en krigsförklaring mellan TV-kockar o matbloggare? Slagsmål om uppmärksamheten?

Andreas

Agneta: Nja jag tror snarare det handlar om ett ganska ogenomtänkt och snabbt hophastat reportage.

Egentligen så finns ju hur mycket som helst att rota i, det här krafsar jag ihop på en minut:
¤ Hur går det till när man matbloggar?
¤ Hur mycket tid lägger en genomsnittslig matbloggare ner per vecka i snitt på sitt bloggande?
¤ Vad gör de förutom att matblogga?
¤ Vem blir matbloggare - krävs något mer än stort skriv- och matintresse?
¤ Varför matbloggar man egentligen?
¤ Varför går det inte att sluta? Eller gör det?
¤ Vem var först i Sverige med att matblogga?
¤ Vem har hållit på längst?
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal