Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - milaja

1
Jag berömmer mig om att vara ganska bra på att laga mat, men jag har min repertoar och även om jag improviserar en hel del så håller jag mig oftast inom min bekvämlighetszon.

Nu känner jag att jag vill förbättra min allmänbildning på området mat och vill därför kolla vad andra människor anser tillhöra allmänbildningen. Min tanke är att pröva någon ny teknik, ingrediens eller dylikt varje vecka!

2
Matbröd / Baksten
2010-04-12 19:01
Jag funderade på att skaffa en baksten!
Är det någon som har en? Är det värt att skaffa? Är det något speciellt man ska tänka på när man letar efter dem? Var kan man skaffa det? Etc.
3
Jag satt och läste på ett annat forum om matmyter och blir lite nyfiken på vad man skulle få för svar på ett forum som faktiskt handlar om mat!  ;)

Så, vilka myter har ni hört och kanske till och med gått på? (Isåfall är jag nyfiken på vad som fick er att inse att det bara var en myt)

Det kan handla om marinering, stekning, smakkombinationer, förvaring, kokning, salt, näringslära  etc. (vad som helst som berör mat med andra ord)
4
Jag köpte hem jordnötssmör och kan konstatera att det inte fungerar som pålägg (inte för mig iallafall)
Använder någon av er jordnötssmör som ingrediens i någon maträtt?
5
Ni vet de där som känns som en jättebra idé att köpa men sedan aldrig används!  ;)

Mitt rånjärn används precis så ofta jag hinner glömma bort hur jobbigt det är att baka rån, min mixer används aldrig och vette tusan om jag behöver två stavmixrar.

Ni'rå?  :)
6
Ni har träffats ett par gånger och du ska bjuda hem honom/henne på middag!

Vad bjuder du på och hur resonerar du?  :)
7
Jag kommer troligen att åka till Trelleborg nästa vecka och sedan köra (eventuellt via Halmstad) hem till Södertälje!

Normalt kör jag så att jag är hemma så fort som möjligt, men jag tänkte ta det lite lugnt den här gången!  :)

Jag tänkte att ni kanske hade några bra tips om var jag kan stanna till på vägen. Jag är intresserad av loppisar, gårdsbutiker, fabriksbutiker och om det är något som är extra sevärt. Och annat.  Tips på bra vägkrogar är också välkomna!  ;D
8
Bara lite nyfiken på vad andra anser det självklart att man kan göra ;-)

Det jag kommer på spontant är:

Mat:
Pannkakor, gröt, pastagratäng, panera fisk, potatismos, steka bacon, potatisgratäng, kokt ägg, löksås, fläskpannkaka, köttfärssås, ärtsoppa 

Drycker:
Kaffe, gin och tonic, camparijuice, mjölkchoklad

Efterrätter
Kladdkaka, rulltårta, marängsviss
9
Det är svårt att veta vilka kokböcker som är bra när man bara ser omslaget ...
Baskokböcker har jag ju och bakböcker har jag så jag klarar mig  ::)

Men annat... ? Jag är intresserad av hur saker fungerar och varför, dessutom älskar jag att läsa om näringsämnen och sådant ...

Och bra, välskrivna och frestande recept förstås  ;)

Och ja ... typ ... allt ...

Har ni några "det måste du köpa" -tips?

Annonser

Powered by EzPortal