Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av kurt
 - 2014-07-04 12:07
Nu har  EU:s livsmedelsmyndighet Efsa analyserat 43 419 matvaror som saluförs i EU. Slutledning blir att man skall undvika mat tillagad så att det sker Maillardreaktioner:

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/ny-stor-kartlaggning-kaffe-kan-orsaka-cancer_3712682.svd
http://www.efsa.europa.eu/en/consultations/call/140701.pdf
Skrivet av roffekock
 - 2009-02-07 23:48
Den här frågan akrylamid är verkligen intressant och en expert som har koll kan läsa under nedanstående länk. Intressant men kanske för teknisk,
http://groups.google.se/group/swnet.politik/browse_thread/thread/9a65e399bc05298e?hl=sv&q=livsmedel

/rolf
Skrivet av Andreas
 - 2007-10-02 16:51
http://www.sr.se/cgi-bin/p1/program/arkiv.asp?ProgramID=406&formatID=1&nyheter=1&Artikel=1631837

"ju högre temperatur desto mer akrylamid ... Lägre ungstemperaturer ger en gyllengul potatis istället för brun och man bör sortera bort alla brända bitar i chips och pommes frites innan man äter ... Akrylamid ger cancer vid djurförsök men exakt hur vi människor påverkas av den akrylamid som vi får i oss via maten har man ännu inte lyckats bevisa"

Annonser

Powered by EzPortal