Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av webguide
 - 2012-09-22 09:52
Citat från: Kari skrivet 2009-10-04 10:31
Jo, det är klart, lite pyssligt just på småfralla men har man väl en gång hittat tiden så kör man på sen. Tills man åker på en ny eller annan ugn ;)


Jag har en handtermometer med en smal spets, med den är det enkelt att möta kärntemperaturen på de felsta "saker" inklusive potatis och små frallor :)
Den mäter temperaturen på 4 sekunder å det går snabbt också.
Skrivet av MARRHE bak drottning
 - 2012-09-21 13:01
225 g 10 min  :D
Skrivet av Kari
 - 2009-10-04 10:31
Jo, det är klart, lite pyssligt just på småfralla men har man väl en gång hittat tiden så kör man på sen. Tills man åker på en ny eller annan ugn ;)
Skrivet av Fredrik Goldhahn
 - 2009-10-03 15:43
Ett annat säkert tips kan vara att gå på kärntemperatur...94 grader för ljust och 96 grader för mörkt. "Allt" har ju som bekant en temperatur när det är "färdigt"...
Skrivet av Kari
 - 2009-10-03 12:29
Jag brukar göra 100 g "tunga" runda frallor i vanlig ugn, 250ºC i 15 minuter.
Rätt högt upp för att bottnarna inte ska bli brända.

Här är bild och recept ifall du vill se: http://receptomaten.blogspot.com/2009/04/ivans-sportbrod-med-poolish-pa-3-gram.html

Berätta hur det gick sen Ia :)
Skrivet av Ia
 - 2009-10-03 09:47
Ok! Då vet jag - runt 20 min! Tack! :)
Skrivet av ena
 - 2009-09-30 22:40
nejdå... 55 minuter på frallor ger stenhårda klumpar ;)

i min ugn brukar 225 grader i 19 minuter bli jättebra, på förra jobbet där det var en varmluftsugn körde vi frallorna 14 minuter (200 grader). Men alla ugnar har ju sina egenheter så man får prova sig fram lite...
Skrivet av Ia
 - 2009-09-30 10:35
Hej!
I receptet står att rödet ska vara inne i 55 min. Detta gäller för en limpa, nu är jag sugen på stycka upp degen och göra mer som frallor. Detta borde väl innebära att jag inte behöver grädda dom i 55 min? Eller måste jag det med tanke på att det är jäst i?

Annonser

Powered by EzPortal