Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Hasse
 - 2015-03-07 15:11
Går det inte att använda en vanlig "svensk" konservburk av glas med gummipackning?
Skrivet av lmannheimer
 - 2015-03-06 23:19
Vettiga priser är väl just problemet i Sverige när det gäller mason jars. Finns att köpa på en del ställen, t ex här (http://klaraform.se/mason-jars-och-mjolkflaskor/) och här (http://www.leilasgeneralstore.com/sv/articles/2.38.2758/ball-widemouth-047-liter), men billigt är det verkligen inte.

Visst borde det finnas några bra svenska motsvarigheter, men jag har tyvärr dålig koll på vad det skulle vara. Men det används absolut glasburkar inom sous vide-matlagning, till exempel i det här receptet på Crème Brûlée: http://www.chefsteps.com/activities/creme-brulee.
Skrivet av kurt
 - 2015-02-08 06:48
De används för konservering i form av hermetisk inkokning, men vet man inte vad det är för burkar man skall använda så skall man definitivt inte experimentera med inkokning
Skrivet av Skogis
 - 2015-02-06 11:08
Dom används i Modernist cuisine at home när man gör diverse grejer i tryckkokare, men jag vet inte om jag vill kalla det Sous vide precis.

Mason jar är inte billigt någonstans men klaraform.se har många varianter.
Skrivet av webguide
 - 2015-02-06 10:50
Vilka recept menar du? Sous Vide involvera inte glasborkar.
Skrivet av BjornE
 - 2015-02-05 13:24
I flera av recepten för Sous Vide och Tryckkokare står det att man ska använda speciella "Mason Jar" burkar av glas och tvådelade plåtlock. Var hittar ni dessa till vettiga priser?

Annonser

Powered by EzPortal