Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Mat-Janne

21
Provade med varmluftsugn. Mycket bättre om än inte så luftiga som jag ville ha dem.

22
Jag har också sett att med gasugn bör man ha en extra plåt under. Kommer att prova det.
23
Tyvärr nästan samma resultat. Brödet blir alldeles för kompakt. Men nu misstänker jag att det inte är fel på vare sig receptet eller tillagningen utan att jag har gasugn. Kan det vara orsaken?


Oberoende av det, vad blir det för skillnad om man istället använder:
a) Vetemjöl Special?
b) Durumvetemjöl?

24
Tack för svar! Ska prova det receptet. Återkommer med resultat.

25
Jo, jag kör en tjock gjutjärnspanna på gasspisen när jag steker biff och hamburgare. Temperaturen blir stabilare än med tunna plåtpannor.
Dessutom får man lite workout när den förflyttas och lyfts ...  ;D
26

Följde detta recepthttps://www.koket.se/myllymakis-hembakade-hamburgerbrod


Degen kördes i maskin enligt anvisning. Jästiden respekterades och degen jäste vid båda tillfällena. Men resultatet
blev degigt och kompakt, inte alls den luftiga känsla man vill ha i ett sådant bröd.


Vad kan ha gått fel?


27
Kul! Det testar vi i båten i sommar! Funkar ju lika bra med paprika
28
Länk fungerar. Hur skriver du din signatur?
29
Citat från: webguide skrivet 2018-08-24 11:54
dessutom kan man ju sejfa genom att köra köttet längre.



"sejfa". Till och med värre än SAOL och "roue"  :-\ ;D :-\ ;D
https://svenska.se/tre/?sok=roue&pz=1

30
Verkar intressant. Vill du utveckla receptet för alla som aldrig gjort det förut?
31
Om du personligen gillar det så tycker jag du ska fortsätta så. Personligen fördrar jag vitt vin och kan mycket väl dricka det till oxfilé även om det oftast blir öl.
Det är mycket "inne" att tycka på ett visst sätt och det har inte ett dugg med smaksinnet att göra, snarare hur man får flest likes på Facebook mm. Att då anamma den gamla skolan kan ge några fler poäng. Strunta i "debatten" och gör vad du själv gillar.
Tycker jag.
32
Kött som fått fotogen på sig kan man skära till tändkuber. Släng inte!
33
Fotogen tar du bort med avfettning plus lite salt för att kompensera.
34
Någon som gjort Kimchi från grunden, dvs 7 dagars?
Blev det bra eller?
35
Antar att Gröna Gårdar är ett västkustfenomen, eller?
36
Tack för tips. Har tyvärr ingen termometer med 0.1 graders upplösning men som sagt, ska köra nästa gång i 6 timmar typ.
37
Ok, ska prova med kortare tid nästa gång. Hur exakt cirkulatorn håller tempen vet jag inte men upplösningen är 0.1 grad. Den visar den aktuella temperaturen under uppvärmning men sedan kanske den växlar till bör-värdet så det står 59.0 hela tiden.
Ska testa även det nästa gång genom att hälla i lite kallare vatten och se om displayen visar en lägre temperatur då.
38
1 kg rostbiff. Klappade in den med vitlök, dragon, peppar mm. In i vakuumpåsen, sög ur luften och förslöt påsen 3 ggr för säkerhets skull. Ner i cirkulatorn i 16 timmar på 59 grader.
Biffen släppte ordentligt med vätska och smakade lite torrt. Jag har gjort precis samma sak tidigare och resultatet var betydligt bättre. Kan det bero på köttets kvalitét hur mycket vätska det släpper vid tillagning i cirkulator?
39
Förstår inte vad du menar Kurt:  butiken ser inte nytta med ökat svinn
Varför skulle de gilla ökat svinn? Smart bokföring?

Annonser

Powered by EzPortal