2021-09-27 19:26

Nyliga inlägg

Sidor1 2 3 ... 10
1
För mer än ett år sedan köpte jag en stekpanna på IKEA. Rostfri, undan någon beläggning. Det är en mycket snygg stekpanna. Gedigen, välgjord. Top quality....

Men... allt bränner fast. Det man steker måste bada i fett, och man måste hela tiden bevaka pannan. När jag steker kycklinglårfile bränner allt fast. Det blir en beläggning i pannan som, nästan, kräver "hammare och huggmejsel" för att få bort.

Gör jag fel, eller är det så det funkar med en beläggningsfri stekpanna ?
2
Jag använder alltid folie i ugnsformen. Då räcker det med varmt diskmedel för att få formen ren. När jag gör ren ugnen använder jag Svinto. Det kan vara så att svinto repar ytan. Men jag har inte sett det ännu. Men rent blir det.
3
Vetgirig, frågelåda / SV: När använda röd/gul lök ?
Senaste inlägg av rbiake - 2021-09-21 20:54
Tack, agnetasch, nu fick jag något att tänka på. Och, det stämmer det du säger. All röd lök är i sammanhanget "icke tilllagat".
4
Vetgirig, frågelåda / SV: När använda röd/gul lök ?
Senaste inlägg av agnetasch - 2021-09-10 07:06
Röd lök=rå lök, gul lök=tillagad lök. Så tänker jag. Rödlök i grekisk sallad, som dekoration på snittar och i ättiksinläggningar. Gul lök i Jansson, sjömansbiff m.fl varma rätter.
Enda gången jag blandar färgerna och alltså har röd lök i varm mat är i klyftpotatis.
5
Vetgirig, frågelåda / SV: När använda röd/gul lök ?
Senaste inlägg av Hasse - 2021-09-09 18:59
Det är väl som du skriver, att den röda är lite mildare. För min egen del använder jag nästan alltid gul lök. Om jag ska snofsa till det använder jag schalottenlök, som också är mildare än den gula.
6
Vetgirig, frågelåda / När använda röd/gul lök ?
Senaste inlägg av rbiake - 2021-09-07 18:56
När jag handlar säljs gul lök i nät för nästan ingenting. Röd lök är mycket dyrare. På Kreta, där jag vistas mycket, är den gula löken pytteliten. Som körsbärstomater, nästan. Lite ohanterlig. Men den röda löken verkar mycket mer poppis. Dom är normalstora, och alla köper den röda. Jag har förstått det som att den röda löken är lite mildare i smaken. Hur använder ni röd/gul lök ?
7
Jag kör IKEA:s plast bräda. Jag har 5-6 stycken. Jag diskar dom ofta. Har jag skurit kyckling på en, så åker den i disken direkt efter. Sedan nydiskad för nästa grej jag skall skära. Har jag skurit grönsaker diskar jag den för hand och använder igen. Jag tycker dom kan lukta lite skumt ibland, men om man "överdiskar" dom känns det bra. Jag har andra brädor också, av trä, men jag tycker inte dom är lika praktiska.
8
Maträtter, recept, tillagning / SV: Skölja potatis
Senaste inlägg av Mat-Janne - 2021-08-16 13:19
Citat från: agnetasch skrivet 2021-08-16 08:28En tesked potatismjöl borde ge svar på den frågan ;D
Nja, det är inte samma sak förstår du väl. Tack för svar i alla fall.
9
Maträtter, recept, tillagning / SV: Skölja potatis
Senaste inlägg av agnetasch - 2021-08-16 08:28
CiteraVad smakar stärkelse?
En tesked potatismjöl borde ge svar på den frågan ;D
10
Maträtter, recept, tillagning / Skölja potatis
Senaste inlägg av Mat-Janne - 2021-08-15 17:04
Om man ska göra till exempel potatismos eller rårakor ska potatisen inte sköljas.
Man vill att stärkelsen i den ska klibba ihop rätten. 
Beträffande råstekt potatis sägs det att det inte spelar någon roll om man sköljer eller inte men hur påverkas smaken? Vad smakar stärkelse?
Sidor1 2 3 ... 10

Annonser

Powered by EzPortal