2024-07-14 09:33

Nyliga inlägg

Sidor1 2 3 ... 10
1
Allt om grillning & BBQ / SV: Ska till och grilla Briske...
Senaste inlägg av agnetasch - 2024-07-09 15:59
Godare, billigare och energisnålare med högrev alltså. Tack för testet :D
2
Allt om grillning & BBQ / SV: Ska till och grilla Briske...
Senaste inlägg av Skogis - 2024-07-07 12:22
Det funkar med bringa med det blir godare med högrev. Köttet blev klart på 8 timmar så rena snabbmaten  ;D
Rimmad kokt bringa är ju både torr och hård men faller isär om man kokar den tillräckligt länge och visst blev det så när man grillade också, med skillnaden på att nu fick man även en bbqsmak.

Det fick bli en macka med skivad bringa, gurka och lite majjo till lunch idag.
Inte äckligt alls ;)
3
Allt om grillning & BBQ / SV: Ska till och grilla Briske...
Senaste inlägg av Skogis - 2024-07-06 17:06
Har efter att grillat högrev på brisketvis några gånger med lyckat resultat bestämt mig för att prova med en bringa. Som jag fattar det är det inte samma styckningsdetalj som brisket vilket nog är en utmaning.

Hittade en nötgringa på 3,5kg som nu ligger i grillen, ser bra ut och det börjar bli dags att slå in den i papper.
Hade mycket tzaziki över från förra helgens äventyr så bringan blev tzazikimörad över natten, om det är till sin fördel får vi se men jag gissar att det finns stor marginal för mörning av bringa. Den lär inte bli övermörad  ;D

Grillschemat för en brisket är kryddning med rejält med salt och peppar. Indirekt värme i grillen på 107° tills köttet håller 75°
Sen är det dags att slå i köttet i papper eller folie, folie ska inte vara lika bra för barken då all ånga stannar kvar i paketet. Papper ska vara bättre på att släppa ut ånga men ändå hålla kvar tillräckligt för att köttet ska bli bra.
Man ska lägga på en rejäl kladd smör eller talg på köttet innan det viras in i pappret och det finns lite olika skolor om man ska ha buljong eller äpplejuice som paketet ligger i. Sen får köttet gå klart till 95° vilket låter helt vansinnigt men det blir väldigt gott och mört.
Här blir jag för snål och stoppar i köttbiten i ugnen, grillpellets är betydligt dyrare än el.
Slutligen ska köttet vila 1-2 timmar men det har jag inte klarat av ännu :)
4
Allt om grillning & BBQ / SV: Burnt ends
Senaste inlägg av Skogis - 2024-06-23 15:24
Jag ska grilla burnt ends till helgen och googlade efter lämpliga kryddförslag då jag hittade hit. Bra, för jag hade glömt det där med att det funkar utmärkt med bara salt och peppar.

Det är storgrillning på gång, samtidigt med 3 kg burnt ends kommer det att grillas en hel gris och 6-8 kg högrev. Ev blir det några kycklingar också, alla har inte gris eller nöt som förstaval.
5
Maträtter, recept, tillagning / SV: Chicken Kiev
Senaste inlägg av Skogis - 2024-05-20 08:14
Sprang på kycklingfärs i butiken och ville minnas att jag gjort Chicken Kiev för inte allt för länge sedan. Sökte på nätet och jovisst hittade jag ett recept, detta  :)  :)

7 år ryms nog inte inom "inte allt för länge sedan" men jag ska följa råden jag gav då och krydda upp färsen för sig.
6
Jag diskar ur grytan med varmt vatten med diskborsten. Thats it !
7
Köksredskap, utrustning och maskiner / Electrolux N15
Senaste inlägg av Johan Roos - 2024-01-23 09:44
Jag söker efter det beslag som ska sitta under ett skåp för att kunna montera min "vägghängda" N15 se de vinklade beslagen i bilagan. Jag har varit i kontakt med Electrolux och Ankarsrum utan att kunna få någon hjälp. Är det någon här som kan hjälpa? Hälsningar Johan
Electrolux N15 beslag.pdf
8
Jag behöver en ny stekpanna. Åker genast till Bagaren och Kocken och köper en sån som du har. Bra tips,tack!
9
Okej, jag svarar på mitt eget inlägg. Men nu har jag något att berätta. När jag köpte bläckpatroner fick jag en SATAKI 24 cm på köpet !! Den är toppen !
Sambon kör den alltid med pannkakor. Den har små gropar i botten där fettet samlar sig. Inget bränner fast !!!! Sambon slängde alltid, åtminstone, den första pannkakan. Så icke mer. Jag kommer köpa en 28 cm. Kosta vad det kosta vill !
10
Du är ihärdig du! En annan år vara tacksam om man ids hasa sig till affären och inhandla ett paket trista köpeprinsar. Men God Prinskorvsjul på dig! ;D
Sidor1 2 3 ... 10

Annonser

Powered by EzPortal