2024-07-22 23:13

Nyliga inlägg

Sidor 1 2 3 4 5 ... 10
21
Rapsgrisen har funnits i rätt många år. Är oftast vakuumpackad och ser lite vattenskadad ut. Provade när det kom men köttet var slabbigt och smaken var inte imponerande.
Hur laken kunde bli så grön som den blev är ett mysterium och att rapssmaken skulle gå igenom förvånade mig också.
Jag lär inte köpa rapsgris fler gånger.
22
Rapsgris? Det var nytt för mig. Smakar det som det luktar när man , en varm sommardag, cyklar genom ett rapsfält? Då vill jag inte ha rapsgris.
Den gröna färgen då? Rapsolja är väl gul, inte grön. Grisarna kanske får färsk/torkad raps, den är ju delvis grön.
Tur att smaken kan lakas ur ;D
23
Oj, jag visste inte ens att ICA o COOP hade sushi. Fast jag köper helst sushi som lagas framför ögonen på mig. Det händer väl inte där?
24
Tack för det, ska testas :D
25
Maträtter, recept, tillagning / SV: Svenska receptsajter
Senaste inlägg av Josefin - 2023-08-12 22:36
Jag kan tipsa om: receptmix.se
26
Som vanligt går inköpen över styr när jag är på snabbgross. I början av april inköptes det 5 kg sidfläsk till rimligt pris, svenskt och från rapsgris. Här skulle det göras bacon och varmrökt sidfläsk :)
Funderade inte något på att det skulle kunna skapa eventuella problem men det gjorde det.

Efter något mer än en månad i 10% saltlake var laken grön :o

Luktade och kände på laken men hittade inget fel mer än färgen, provstekte lite fläsk och bortsett från en markerad rapssmak var där inget fel på det. Men jag vill inte att varken bacon eller sidfläsk ska smaka raps >:(

Bytte till ny lake och lät fläsket ligga tills för några dagar sedan, så nu är jag på banan igen. Fruktansvärt salt men det gick att lösa med att laka ur fläsket några dagar, så i helgen ska det både kallrökas bacon och varmrökas sidfläsk.

Undrar varför det blev grön lake? Det borde vara rapsoljan som man matar grisen med men att den skulle sätta färg på laken var inget jag skulle gissat på.
 
27
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Lergryta blötläggning?
Senaste inlägg av Trasp - 2023-07-17 15:32
För att rengöra en (använd) lergryta, lägg den först i blöt (30min), häll i kallt vatten från kranen, häll i lite ättika, sätt på locket, ställ in lergrytan i en kall ugn och låt det koka en stund så blir den pigg att laga mat i igen.
28
Citat från: Gregorian skrivet 2009-07-04 01:25Tänkte bara fråga vad för erfarenheter ni har av färdig sushi.

Har bara testat icas färdiga och den funkar men är inte den bästa. Syrran testade dessutom sushi från coop (vet inte vad det var för märke) som hon tyckte var riktigt bra
Sushi köper man från sishirestauranger, eller lagar själv. De som finns hos ICA etc smakar ju verkligen inte bra!
29
Citat från: Andreas skrivet 2007-05-04 09:56Hur förvarar ni whiskyn ni samlar på?

Tydligen så här:
CiteraDu ska förvara whisky stående, på en mörk plats, inte för varmt och inte för kallt. Om flaskan kom i en tub eller kartong så är det utmärkt att att förvara whiskyflaskan i denna.

https://www.whisky.nu/forvara-whisky-pa-ratt-satt/
30
Kaffe, the, läsk, juice, saft, öl, vin, whisky / SV: Gin
Senaste inlägg av Matglad123 - 2023-07-03 18:13
Citat från: alsa skrivet 2010-10-28 17:44Var över till Åland och fick tag på en gin som heter Hendrics, smakade verkligen utsökt, prova gärna med en gurbit i!


http://www.hendricksgin.com/#/gl/history/intro/

När jag läste första delen av ditt svar så hajjade jag till - Åland - någon till som Gillar Åland Distillerys gin? Men tji fick jag...
Sidor 1 2 3 4 5 ... 10

Annonser

Powered by EzPortal