Tzay!

Startat av Karolina, 2011-02-23 18:23

Föregående ämne - Nästa ämne

Karolina

Jag hittade Tzay idag på Coop, vilken lycka! Det har jag inte ätit sedan mina vegandagar i Umeå  8)

Någon annan som gillar Tzay? Vad brukar ni äta till? Idag blev det bara ris och fisksås med chili och vitlök.

Mickan

Bara sett men aldrig smakat. Berätta mer!
Video meliora proboque deteriora sequor

Andreas

Jag har ätit tzayspett en gång och då med potatisgratäng och sallad. Det påminde ganska mycket om kyckling. Men visst är tzay ganska dyrt?
Den som inte frågar får inga svar.

Karolina

Tzay är hutlöst dyrt och kanske inget man unnar sig särskilt ofta. Det kostar ungefär 200 kr kilot. Ungefär tusen gånger godare än quorn dock. Tzay är fantastisk i konsistensen, saftig och seg. Smakar sött, salt och lite ingefärsstarkt.

Krista

Låter jättespännande, aldrig hört talas om! *googlar*  Gjort av sojaböna. Och "...tillverkas efter en unik metod framtagen av munkar i Asien". Haha ok, kan tänka mig att munkeffekten är en bra marknadsföringsgrej som kan lägga på några tior på kilopriset. Finns på Coop alltså, ska spana nästa gång jag handlar. I frysdisken?

Andreas

Jo i frysdisken.

200 kronor kilot, är det Ridderheims tzay då, eller känner du till något fler fabrikat Karolina?

Jag  gör som Krista och googlar också, mest träffar på "tzay" får man i sverige.  I wikipedia finns tzay-artikel bara på svenska. Enda fabrikat som dyker upp på nätet är Ridderheims http://www.ridderheims.se/products.aspx?id=6&sid=75&lid=75 Enligt djurens har Ridderhemis något slags europamonopol "Tzay tillverkas i Thailand och säljs i Sverige och övriga Europa av AB Ridderheims Delikatesser." Googlar man i Thailand (tzay sägs härstamma från  buddhistmunkar i Thailand) får man inga relevanta träffar alls.

Undrar just om det finns något annat ord för tzay? Hade man kommit på det hade det kanske gått hitta en utländsk prisuppgift att jämföra med.
Den som inte frågar får inga svar.

Karolina

Ja, jag älskar bilden man får i huvudet av buddhistmunkar som sitter barfota i något tempel på en bergstopp, rullandes tzaybollar.  ;D

Fast jag misstänker att det inte riktigt går till så.

I Umeå fanns tzay färskt på spett i någon slags sås att köpa i charkdisken, men jag antar att omsättningen var större där, här i Eskilstuna har jag bara hittat tzay i frysdisken.

AnnaKatt

Hejsan Karolina!
Förstod jag rätt, är det på ett Coop i Eskilstuna, som du hittat TZAY? Och var hittar jag detta Coop i så fall? Vet du fler butiker i Eskilstuna som säljer tzay?
Jättetacksam för hjälp!

Karolina

Hej! Coop Extra på Sveaplan har Tzay, eller hade det när jag kollade sist i alla fall. Lycka till!

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal