Gräddsifon - för att VISPA GRÄDDE

Startat av Fröken Dill, 2009-01-29 09:42

Föregående ämne - Nästa ämne

Fröken Dill

Jag har alltid undrat hur man skulle kunna få lika fluffig grädde som bagerierna på hemmaplan. T ex hemmagjorda semlor blir ju aldrig som de man köper p g a kompakt grädde. Funderade på en gräddsifon. En sökning på nätet gav bara en massa info om att ungdomar använder gräddsifoner med lustgas för att droga sig. TRIST. Jag vill ha en sifon till grädde.
Någon som har erfarenheter. Fungerar de bra? Blir grädden fluffig? Är de lättanvända?

Undrar fröken Dill

Anne

.. och när tråden ändå är uppe, en relaterad fråga: vad är skillnaden på en sodasifon och en gräddsifon? Kan man använda en sodasifon? (Har sett på rea ett antal gånger, från isi)
Anne's Food - min matblogg

Gilius

Hej,

Jag har 2 st 0,5 L ISI, plockat upp bägge på loppis. Fungerar super, använt både till grädde och litet skum etc. Tror inte att en sodasifon fungerar till grädde, har dock tryckt kolsyra i tempurasmet i sifonen utan problem.

/gilius

roffekock

På bageriet så blåser man upp grädden med luft och då är den blandad med vanlig mjölk därav luftigheten. Din gräddsifon funkar ung. på samma sätt om du tillsätter en viss mängd mjölk i vispgrädden ca 10-15% innan du tillsätter gasen. Om du vispar grädden lättare med en vanlig ballongvisp en tät sådan, så får ung. samma sak, ju lättare grädden vispas och ju mer luft du tillför när du vispar så............. ja det säger ju sig själv,jag kom på ......... ?

/rolf
Matforum är bäst

ivanl

... tills alltihop klumpar sig och blir smör. Men då får man i alla fall prima pinfärskt smör som smakar mums på nybakat bröd.

patrik.svensson

Det funkar superbra med gräddsifon.

Man kan även använda den till chokladmousee, skumma soppor eller såser mm.
Sen får du säkert med lite olika munstycken så du kan spritsa grädden som du vill.
Grädden blir väldigt bra. Man kan styra lite genom hur mycket gas man laddar med.
Väldigt lätt att rengöra.

Sökte på nätet och hittade ett ställe med många olika sifoner
http://www.vinshoppen.se

Lycka till!

Daddy-T

Vi premiärtestade vår nyinköpta Mastrad igår.
Perfekt resultat för grädde som spritsades ut på våfflorna.

Första trycket av familjens tonåring resulterade dock i att det fick torkas grädde
från väggar och inredning. Så glöm inte att bara trycka lätt på "avtryckaren" och
håll munstycket ganska nära slutmålet.

Rookie-T

Citat från: Daddy-T skrivet 2009-03-26 07:33
Första trycket av familjens tonåring resulterade dock i att det fick torkas grädde
från väggar och inredning. Så glöm inte att bara trycka lätt på "avtryckaren" och
håll munstycket ganska nära slutmålet.


Haha! Ja du behöver ju inte oroa dig för att han inhalerar lustgas på helgerna iaf ;) (vid alla grönsvansade isbjörnar va ditt namn var likt mitt såg jag nu med! ;))
53 55 47 20 4d 49 4e 20 52 c3 96 56 21

Mickan

Video meliora proboque deteriora sequor

kjpil

Citat från: patrik.svensson skrivet 2009-01-29 21:51
Sökte på nätet och hittade ett ställe med många olika sifoner
http://www.vinshoppen.se


Man kan ju fråga sig vad deras erbjudande 360-pack lustgas-patroner är tänkta för. 360 liter grädde, är det normalt inköp ens på en jättestor pub?

Rookie-T

Citat från: kjpil skrivet 2009-04-14 20:44
Man kan ju fråga sig vad deras erbjudande 360-pack lustgas-patroner är tänkta för. 360 liter grädde, är det normalt inköp ens på en jättestor pub?


Dom håller ju i evigheter så varför inte köpa in stora antal om du endå använder det? Priset kan säkerligen påverkas också.

SAAAAMT! att gasen går ur sifonen rätt snabbt och om den får stå..  360 tuber räcker alltså i 360 dagar om du endast använder en per kväll ;) 
53 55 47 20 4d 49 4e 20 52 c3 96 56 21

Daddy-T

360 st räcker ju ett bra tag om man enbart gör grädde. Sifonen går ju även att använda till såser och mousse. När man väl börjat experimentera så går patronerna åt i rask takt.
Lika bra att köpa storpack så behöver man inte snåla på patronerna.

Rookie-T

ja exakt. vid alla grönsvansade isbjörnar en sifon e skojjiga grejjer. Tänk er havtornsmousse eller kanske en lakritsmousse och en hallonmousse till desserten vid middagen. Och allt görs på ett litet kick. Sifon blir nog nästa inköp alltså. Tillsammans med en riktigt sjysst brännare
53 55 47 20 4d 49 4e 20 52 c3 96 56 21

milaja

Det var den här tråden som fick mig att hitta det här forumet eftersom jag letade efter information som inte går ut på att man kan knarka lustgas på den ...

Fler användningsområden än grädde skulle ju göra den ännu mer intressant att köpa! Vad fyller den för funktion när ni gör såser och vilken typ av såser?

Rookie-T

det är väll om du vill få skummiga såser skulle jag tro. Jag har aldrig kört en sås i sifon. Inte så mkt för det där skummgrejset som har varit på modet.
53 55 47 20 4d 49 4e 20 52 c3 96 56 21

webguide

Citat från: Fröken Dill skrivet 2009-01-29 09:42
En sökning på nätet gav bara en massa info om att ungdomar använder gräddsifoner med lustgas för att droga sig. TRIST. Jag vill ha en sifon till grädde.



Det beror på att den vanligaste drivgasen för att vispa gärdde är N2O = Lustgas

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal