Hej.
En sak som jag är nyfiken på. Varför måste man göra en så kallad pastavulkan när man skall göra egen pasta?
Alltså att man lägger äggen i mitten av mjölet och blandar det med en gaffel?
Jag har sett filmer på youtube, där dom använder mixer för att mixa degen. Blir inte den lika bra isf?
Jo, men många gillar att köra för hand för att då bättre kännsla.
Ok, jag hänger inte med riktigt. Vad menar du med bättre känsla?
Citat från: Nordan skrivet 2016-02-04 08:01
Ok, jag hänger inte med riktigt. Vad menar du med bättre känsla?
I händerna, om man jobbar ihop degen för hand så känner man ju hur degen kommer ihop.
Det finns flera sätt att göra pastadeg, det viktiga är ju slutresultatet och det finns flera vägar att gå för att nå dit.
Sen behöver man ju inte ha ägg i pastan om man bara har vatten så blir det ju lite mindre söligt att köra den i maskin.
Eftersom " It's almost impossible to over-knead a dough" så borde man lika gärna kunna köra i mixer
http://www.seriouseats.com/2015/01/best-easy-all-purpose-fresh-pasta-dough-recipe-instructions.html
Citat från: kurt skrivet 2016-02-04 12:12
Eftersom " It's almost impossible to over-knead a dough" så borde man lika gärna kunna köra i mixer
http://www.seriouseats.com/2015/01/best-easy-all-purpose-fresh-pasta-dough-recipe-instructions.html
Ja precis, det handlar mer om kännsla/personligt tycke än om kvalite. Som exempel, jag åt en pastarätt på en 3-stjäring krog i london förra lördagen, degen till pastan gör de i bunke med en slev.
Såg du bunken och sleven, eller förutsätter du att de gjorde den i en bunken med slev?
Citat från: kurt skrivet 2016-02-05 12:45
Såg du bunken och sleven, eller förutsätter du att de gjorde den i en bunken med slev?
De gör det möjligen annorlunda vid full serivce, men: https://www.youtube.com/watch?v=xqsrRLGEwtU
1:39 in i videon påbörjar han pastadegen.