Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av PerG
 - 2008-12-26 19:12
Sorry.. klipp&klistra blev inte riktigt rätt.. ;)... Här är det igen

CiteraTack för ditt mail. Vårt goda Lingongrova bröd är ett s.k strängbröd. De
här strängarna är nästan tre meter långa och då förstår du säkert att det
inte blir så många kantbitar över. Det som dock blir över går till
återanvändning, ingenting slängs. Vi gör antingen jäst av spillet eller så
tas det tillvara som djurfoder.

Vi hoppas att du har fått svar på din fråga och även uppskattar vårt goda
Lingongrova bröd.
Skrivet av agnetasch
 - 2008-12-26 11:40
".....fågelmat, som  f.d anställda här på Pågens sitter o matar duvorna med nere vid ån" ;D
Skrivet av Andreas
 - 2008-12-26 10:45
Tre meter långa limpor, mycket ska man höra! Men hur i all världen gör de jäst av gamla brödkanter? Och hur slutar meningen "eller så
tas det tillvara som ..."?
Skrivet av PerG
 - 2008-12-25 18:54
JAg fick svar från Pågen:

Citera
Tack för ditt mail. Vårt goda Lingongrova bröd är ett s.k strängbröd. De
här strängarna är nästan tre meter långa och då förstår du säkert att det
inte blir så många kantbitar över. Det som dock blir över går till
återanvändning, ingenting slängs. Vi gör antingen jäst av spillet eller så
tas det tillvara som
Skrivet av Lasse
 - 2008-12-20 22:21
Min svärmor sa alltid "ska du lägga fram kanterna" men jag sa att det var det godaste.  Jag har alltid trott att dom inte vill servera kanten för att det inte var fint. Kanske hon ville ha kanterna för sej själv! ;D
Skrivet av PerG
 - 2008-12-20 22:03
Kanske en affärsidé för bagerierna. En påse med bara kanter?.. ;)

Citat från: Lasse skrivet 2008-12-20 21:48
Kanten som är det bästa på brödet.....................
Skrivet av Lasse
 - 2008-12-20 21:48
Kanten som är det bästa på brödet.....................
Skrivet av PerG
 - 2008-12-20 20:37
En tanke som slog mig idag: Vissa bröd som t.ex. Lingongrova och liknande säljs färdigskivade, men utan kanter! Då undrar jag: Vart är de och vad används kanterna till?

Jag antar att man knappast gör en limpa till varje påse, utan det kanske är så att man gör längre, kanske en 5m lång limpa, och således blir spillet bara några fjuttiga promille och att man då kanske kastar kanterna? Eller gör man något annat av det tro?

Jag får nog maila bageriet och fråga och stilla min nyfikenhet.. ;)

Annonser

Powered by EzPortal