Det där är nog gott att göra på Secreto!
This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.
Citat från: irene söderman skrivet 2018-07-02 11:33
Hej
Jag tror jag har hittat vit tryffel på min tomt.
Vart vänder jag mig för att få den kontrollerad?
den är vit på utsidan och svart inuti
mvh
irene Söderman
Citat från: Siljendalen skrivet 2018-06-30 09:54
Hej!
Har precis börjat experimentera med texturer och då med särskild fokus på "spherification". Första försöken har gått från "inte så bra" till "jättedåligt"...
Försöken med att ha sodium alginate i vätskan som det ska göras pärlor av och calcium lactate i vattenbadet är väl de som har gått bäst förutom att pärlorna blir genomhårda. Att göra tvärtom med alginatet i vattenbadet och calcium lactatet i pärlingsvätskan blev katastrof. Misstänker att de inte fungerar med kranvatten utan att jag måste köpa batterivatten/destillerat vatten innan jag blandar i alginatet.
Tack för tipset ang. att göra pärlor av ämnen med redan mycket kalcium
i! Kommer att prövas!
Citat från: Andreas skrivet 2018-06-01 15:04
Man sköljer väl annars ris ibland just för att skölja bort stärkelse.
Citat från: agnetasch skrivet 2018-04-30 07:31
Må så vara att Tjusiga Bageriet skummar grädden o tar ut ett kilopris för bröden som är 10 ggr råvarans pris. Men folk som inte har råd/tid/lust/fallenhet för att baka själva är ju ändå tvingade att köpa hutlöst dyra butiksbröd (om dom inte går till Lidl)
Det konstiga är att när Brödinstitutet (på 70-talet) gömde sig bakom Socialstyrelsen o rekommenderade oss att äta 6-8 skivor bröd/dag sänktes inte priset på bröd. Här snackar man bara piska, ingen morot. Och svenska folket protesterade så klart inte utan bara lydde o tuggade i sig det fortfarande dyra brödet.
Citat från: agnetasch skrivet 2018-04-28 07:30
Äh, jag tror inte ett ögonblick på att bagerierna "måste" ta ut så ohemult mycket för sina limpor. Men det är en nördstämpel på typ surdegsbröd som gör att man kan höja priserna.
Hur kan det vara så billigt med bröd i andra länder? Redan på Lidl här i Sverige kostar ju bröden nästan ingenting
Citat från: agnetasch skrivet 2018-04-26 07:31
Jag tycker inte att man ska underskatta den ekonomiska sidan; en påse mjöl kostar 10:- o ett butiksbröd 25:- Sanslöst! Som sovel gör man "lättsmör"=halva priset av Bregott. Man lagrar en 39 kronors-ost ett år o vips blir den värd en hundralapp. Julskinkor för 29:-/kg varmröks o blir prisvärt både som pålägg o middagsmat osv, osv Sätter man det här i system blir det en bra slant till slut.
Sen är det inte fel att få känna sig duktig. Jag är inte världens vackraste o jag är inte världens intelligentaste men jag är en hejare på att trolla i köket
Citat från: Kent Karlsson skrivet 2018-04-19 14:58
Informationen om att man steker i återanvänd frityrolja har jag fått av en kock som jobbar på kinakrog. Detta efter mycket om och men.
Man smaksätter ibland med sesamolja men man steker inte i den. Den ger vissa rätter en något nötig smak.
Citat från: Kent Karlsson skrivet 2018-04-15 15:33
Har forskat angående denna sås i 30 år! När jag frågar på kinakrogarna runt om i landet blir många servitriser förvånansvärt nervösa och ger undvikande svar. Detta är känsligt! på en krog där man fräste köttet i en wok medan man såg på använde kocken en olja (enbart) Detta gav den karaktäristiska smaken. Jag frågade vad detta var för olja. Han svarade att detta fick han inte tala om??? Efter 30 år har jag kommit fram till:
Soja, ostronsås,buljong. Jag har även fått insidertips om att man använder gammal återanvänd frityrolja att steka i.
Detta kan förklara att man inte vill avslöja det tvivelaktiga att använda alltför gammal olja.
Citat från: Skogis skrivet 2018-04-07 15:01
Nu har det hänt igen. Var i butiken och blev sugen på hamburgare, grabbade tag i en högrevsbit, betalade och körde hem. När sen kassen packas upp inser jag att högreven var bäst före igår! Tillbaka till butiken för att reklamera men nu hade suget efter hamburgare försvunnit. Det fick bli grillad korv istället, det låg några hemstoppade i frysen
Borde man inte kunna få in sista försäljningsdag i streckkoden, som då larmar när kassören blippar den?
Citat från: Mek-Thomas skrivet 2018-02-12 17:52
Har du någon bra länk där man kan läsa vidare?
Citat från: Mek-Thomas skrivet 2018-01-27 16:04
Bra idé. Men då behöver jag nog lite fler användare än idag för att de ska vara intresserade.
Jag har ganska nyss lanserat den till en större publik för att få lite mer feedback. Än så länge har mest närmast sörjande använt sig av den.
Citera
Kör responsiv design rakt igenom så hela siten ska fungera på mobil utan att behöva göra nån omnavigering till en mobil variant.
Citera
Amp var väldigt intressant! Hade inte hört talas om det förut. Har läst på lite, och insett att det kanske inte lämpar sig jättebra för dynamiska sidor (med mycket användarinnehåll) eftersom amp cachas flitigt. Däremot kan det nog vara en god idé för de publika sidorna. Har börjat fila lite på en amp version av första sidan.
Citat från: Mek-Thomas skrivet 2018-01-25 08:19
Tack för de bra kommentarerna. Nu har jag kryddat info-sidan med lite skärmbilder.
http://www.minegenkokbok.se/om
Frågetecknet nu känns som hur många bilder man vill ha. Eftersom Min egen kokbok fungerar på de flesta enheter skulle man kanske vilja ha mobil/platta/dator-versioner av alla skärmbilder, men det blir samtidigt lite mycket...
Citat från: Gastrofysik skrivet 2018-01-18 16:34
Jag har faktiskt ingen evidens alls att inte stålbrynen skulle funka. Jag bytte till keramiskt nån gång när mitt stålbryne från 80-talet började se väl misshandlat ut. Då blev det keramik.
På nätet florerar dels åsikten att stål inte tar ordentligt på hårda japanska knivar och dels att man kanske inte bör använda brynstav alls på superhårda knivar. Risken skulle vara att man kan råka slå av delar av eggen utan att man i stället ska använda superfina våtslipstenar för att underhålla eggen. Ingen aning om det stämmer... Om man nördar ner sig ämnet för mycket är väl risken att man lägger mer tid på knivslipning än matlagning ;-)
Citat från: Gastrofysik skrivet 2018-01-17 22:20
Global är lätta att slipa. De är lite mjukare än traditionella japanska knivar och går att underhålla ett tag med keramisk brynstång men måste slipas på nytt då och då.