Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Mac
 - 2016-02-02 20:35
Citat från: kurt skrivet 2016-02-02 07:36
Använd blötlagda men inte kokade kikärtor

T ex http://alltomfalafel.se/2015/09/06/recept-med-falafel/

De veganburgare jag sett som haft bäst hållbarhet var:

http://www.svt.se/recept/rustika-vegoburgare

Jag tror att var kombinationen mixade solroskärnor och mixad kokt hirs (fungerar med ris också) som ger så bra hållbarhet.


Tack Kurt. Ska definitivt prova det receptet från SVT.

Jag tror att denna del:
4. Lägg solroskärnor i en matberedare och mixa tills mjölliknande. Addera nu karamelliserad lök, kokt hirs och linser samt stekt svamp i matberedaren tillsammans med tamari, svartpeppar, vitlök och salt. Mixa till en 'färs'. Inte helt slät men dock tillräckligt jämn för att du skall kunna forma biffar.

Kommer att ta mina biffar till nästa nivå.
Skrivet av webguide
 - 2016-02-02 09:39
Det finns ju lite olika sätt att göra det på, ett är att använda majsstärkelse som bindemedel, vetemjöl funkar också. Kokt potatis och liknande stärkelserika rotfrukter.
Skrivet av kurt
 - 2016-02-02 07:36
Använd blötlagda men inte kokade kikärtor

T ex http://alltomfalafel.se/2015/09/06/recept-med-falafel/

De veganburgare jag sett som haft bäst hållbarhet var:

http://www.svt.se/recept/rustika-vegoburgare

Jag tror att var kombinationen mixade solroskärnor och mixad kokt hirs (fungerar med ris också) som ger så bra hållbarhet.
Skrivet av Mac
 - 2016-02-01 20:44
Jag håller på övergå till en vegansk kost men finner det svårt att få mina veganbiffar som består av kikärtor att hålla ihop. Några tips?

Annonser

Powered by EzPortal