Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - roffekock

1421
Detta program visar American BBQ på ett mycket bra sätt där man visar olika metoder.Men jag har inte sett någon Weber där.
BBQ kan göras på mer än ett sätt. Stress ja men det är väl mera som en jargong lite av Mr Oliver ta det med en klackspark titta i stället vad som serveras i sluändan.
1422
Det finns någon form av pelletsbrännare som driver värmetransporten in i tex en smoker. Denna borde gå att använda på något sätt. Företaget finns i Vittsjö Småland det är allt jag vet. Jag har sett en grill från dom och tyckte att den såg intressant ut.
1423
Detta är ett sätt att bevara fukten på köttytan att det inte ska torka ut. Man kan naturligtvis använda sig av andra metoder vilka vet du säkert. Att blanda denna vätska med en syra är positivt detta är en iaktagelse som bygger på mångårig erfarenhet och om du tittar på olika metoder som man använder tex. i USA som är BBQ land No ett så använder man sig ofta av denna metod. Jag har funnit den väldigt bra och se detta som ett tips. Rent kemiskt kan jag inte utveckla resonemanget men kan naturligvis göra det om intresse finns. Men det viktigaste är ju naturligtvis att bevara fukten i smokern för det är denna metod jag talar om men skulle kunna tänka mig att det blir samma reultat i en klotgrill.ote author=Andreas link=topic=57.msg5242#msg5242 date=1187556963]
Välkommen till forumet roffekock!
ps. en metod som man kan kalla för "mopping"

Kan du utveckla - på vilket sätt menar du att slutresultatet förändras när man duschar köttet med vatten i blomspruta varje halvtimme?
[/quote]
1424
Jag menar inte att skorstenständare ger bi smak.såvida man tänder den på rätt sätt.Men frågan var vilken sorts tändare använder du när du tänder din grill och mitt svar är gasolbrännare. Jag använder detta sätt dagligdags i mitt jobb och funkar bra.
Citat från: Andreas skrivet 2007-08-19 23:00
Det där om bismak lät svamligt... här i tråden har vi mest talat om sorstenständare - vad menar du att den ger för bismak?
1425
Långsökt ja det kan tyckas.men om man nu diggar denna rätt är det väl helt adekvat fråga eller?
Citat från: Andreas skrivet 2007-08-19 23:01
Det lät som en väldigt väldigt långsökt fråga - försöker du skoja till det eller vill du pusha för någon speciell restaurang?
1426
Citat från: Andreas skrivet 2007-06-21 00:34
Tillsätter du extra fukt eller menar du att hålla kvar fukten från det man grillar i grillen?
Ett bra sätt är att använda en blommspruta och duscha köttet lite varje halvtimma förslagsvis,Du kan blanda olika vätskor i blommsprutan men en viss syra är alltid bra för kött då uppstår en form av enzymprocess och gör köttet smakligare.tex vatten rödvinsvinäger.
1427
Citat från: Andreas skrivet 2007-08-03 10:18
Utveckla och förtydliga för den som inte vet: vad blir skillnaden när man låter köttet vila?

(Punkt 8 "Kött skall stekas eller grillas med hög värme, jag menar RIKTIGT hög värme på kort tid. " tycker åtminstone jag låter som ett svamligt råd.)
Utjämmningsvärme heter det. Saften stannar kvar när du skär upp köttet. Detta är mycket viktigt
1428
Citat från: crlhrv skrivet 2007-04-24 09:37
Vissa hävdar också att man ska "stänga porerna" på köttet för att bevara saftigheten, medan andra menar att det inte alls fungerar så. Vem har rätt?

Jag brukade köra med vänd-bara-en-gång-metoden men sedan har jag experimenterat med att vända flera gånger och tycker faktiskt att det blir godare då. Varför? Inte en aning..
Att man ska bryna köttet så att porerna stängs är helt fel och sedan tro att köttat på så vis ska bli saftigare är ett ännu större misstag. När du hettar upp kött transporteras vätskan bort och gör köttet torrare. Att sedan vända köttet flera gånger och sedan tro att det blir godare låter inte troligt. Om du har tillfälle att titta på ett tv programm canal Discovery canel om matlagningskemi myket trevligt som just tog upp detta med köttstekning på ett vetenskapligt sätt.
mvh rolf
1429
Jag har hört att den ska befinna sig i Malmö kan det stämma och i så fall vad heter stället?
1430
 8)Den bästa formen för tändning av en grill är en gasbrännare modell större.Giftfritt,snabbt och framförallt ingen bismak.

Annonser

Powered by EzPortal