Matforum

Hemmalagat - laga själv => Råvaror, halvfabrikat => Ämnet startat av: crlhrv skrivet 2008-05-22 17:55

Titel: Muscovadosocker - skillnad mellan ljust och mörkt?
Skrivet av: crlhrv skrivet 2008-05-22 17:55
Jag ska precis baka inför veckans fredagsfika och har ett recept innehållandes mörkt muscovadosocker. Nu har jag varit på flera affärer men ändå bara hittat ljust dito. Är det stor skillnad mellan ljust och mörkt? Kommer kakorna att bli pannkaka istället?
Titel: SV: Muscovadosocker - skillnad mellan ljust och mörkt?
Skrivet av: Andreas skrivet 2008-05-22 18:37
Jag har aldrig smakat ljust muscovadosockrer men gissar att skillnaden är att det mörka är fylligare i smaken.

Muscovadosockrer är väl hur som helst 99% socker och nån % föroreningar som ger smak, ungefär som exklusivt salt.
Titel: SV: Muscovadosocker - skillnad mellan ljust och mörkt?
Skrivet av: Gilius skrivet 2008-05-22 19:58
Det mörka har en ton av lakrits och har en speciell smak som är ganska dominant. Det ljusa smakar mer av kola, de går inte att byta ut mot varandra.

/gilius
Titel: SV: Muscovadosocker - skillnad mellan ljust och mörkt?
Skrivet av: crlhrv skrivet 2008-05-22 20:15
jag körde på det ljusa och kakorna blev bra ändå, men om man hade jämfört ljust och mörkt hade det säkert varit skillnad.
Titel: SV: Muscovadosocker - skillnad mellan ljust och mörkt?
Skrivet av: Andreas skrivet 2008-05-22 20:50
Vad bakade du för kakor Calle?

Tack för bra svar Gilius!! Undrar just vad det är i framställningen som skiljer mellan det ljusa och det mörka..?
Titel: SV: Muscovadosocker - skillnad mellan ljust och mörkt?
Skrivet av: crlhrv skrivet 2008-05-22 21:39
det blev en sats havrekakor med cayennepeppar, med recept från http://www.alltommat.se/recept?recipeid=4619. jag snålade ordentligr med cayennepepparn, tror inte ens att den märks av.