Citat från: Hasse skrivet 2017-12-20 16:59
Man använder joniserande strålning ("radioaktiv strålning") för att sterilisera bl.a. kryddor.
https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/oonskade-amnen/radioaktivitet-och-bestralning/bestralning-av-livsmedel
Citat från: Mat-Janne skrivet 2017-12-19 18:49
Finns det inte några experiment där man kan stråla ihjäl bakterier? Tål de mikrovågsstrålning i mikrovågsugn? En fet skinka blockerar så klart. Röntgenstrålning? Någon som vet?
Citat från: JanneG skrivet 2011-01-08 17:04
Sen har du ju salmonellabakterier (vet inte hur vanligt detta är i svensk skinka)...
men det jag lärt mig om dessa små gynnare är att dom dör vid runt 67 grader... det
finns nog runt 2-300 stycken olika salmonellabakterier, men jag har för mig att alla
har samma temperaturgräns...