Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - smakakarin

1
Jag fick en fritös av min svärmor i födelsedagspresent och det var superkul. Jag har nu börjat testa att fritera lite olika saker med varierande resultat.

Senast skulle jag fritera fisk som jag doppat i en frityrsmet gjord på 1 dl mjöl, 1 ägg och 1 1/4 dl mjölk (hittade det på webben någonstans). Tyvärr blev inte fisken krispig för fem öre. Den smakade gott, men man saknade givetvis det där krispiga som ska finnas när man friterat.

Nu undrar jag därför; vilken frityrsmet är den bästa och vilka är era bästa knep när man friterar?
2
Ikväll till middag ska jag göra Cambozolafyllda kycklinglårfiléer. Det står i receptet att man ska banka ut dem, men hur gör man det på bästa sätt för att de ska hålla ihop?? Vad bankar man lämpligast med? Ska man lägga filéerna i en plastpåse eller nåt eller hur gör man?
Konstigt att jag aldrig lärt mig det här...  ::)
3
Jag har tänkt att laga denna kinesiska klassiker till middag ikväll, men blev fundersam på vilken slags chilisås det ska vara i grytan. "het chilisås" står det, men menar de vanlig chilisås (baserad på tomat) eller hot sweet chili?? Det är ju trist om man tar fel så det blir helt galet...

Två-gånger-i-grytan-fläsk
Recept för 4 portioner.

500 g benfri fläskkarré
1 purjolök
2 morötter
3 vitlöksklyftor
olja
3 msk soja
2 tsk het chilisås
3 msk hoisin-sås (finns på asiatiska hyllan)

Skölj köttet. Dela det i två delar längs med fibrerna. Lägg i en kastrull med kallt vatten. Koka upp och skumma noga. Sänk sedan värmen och sjud i en halvtimme under lock.
Skölj purjolöken och skär i fem centimeter långa stickor. Skala morötterna och skär i lika långa tunna stickor. Skala och finhacka vitlöken.
Ta upp köttet och låt det rinna av ordentligt och svalna något. Skär sedan i tunna skivor eller strimlor.
Hetta upp olja på stark värme i en wok eller vid stekpanna. Fräs köttet och morötterna under omrörning tills det fått ordentligt med färg. Tillsätt vitlök, soja, chilisås och hoisin-sås. Fräs ytterligare någon minut under omrörning.
Servera genast, gärna med jasminris eller nudlar.

Så, vad tror ni?  :)

MvH Karin
4
Häll inte en massa äggvita i slasken och försök sedan spla bort det med hett vatten. Äggen stelnar av värmvatten och täpper duktigt igen avloppet  ::) *22 år*

Annonser

Powered by EzPortal