Sous-vide från grunden i hemmet - någon som provat?

Startat av Andreas, 2007-08-17 08:00

Föregående ämne - Nästa ämne

Robert021

Citat från: Claes skrivet 2013-03-13 18:40
Har också fastnat för sous vide och byggt en egen maskin:

http://www.lindens.nu/http_projekt/sous-vide/en.htm (jobbar på en svensk beskrivning)


Har du hunnit testa den mer utförligt och hur blev resultatet i så fall. Jag blev väldigt imponerad av ditt projekt och faktiskt lite sugen på att göra något liknande själv. Vad kostade det att göra vattenbadet? Ett snabbt överslag gör att jag kommer fram till 500-600SEK. Stämmer det?

Hör gärna av dig snart.
www.husihelvete.se - Nu över över 420.000 besökare.

Skogis

Då har man trillat dit och köpt oxkind som nu ligger i Sous vide maskinen.

Har hitintills satsat på högrev vid 58° och testat 24 och 48 timmar. 48varianten har varit helt underbar så oxkinden ska få ligga i badet i 2 dygn vid 58° tillsammans med lite vin och smör. Hittade ett recept som rekommenderade 60 timmar vid 60° men det känns mest som en ordlek.


Mat-Janne

Mvh Mat-Janne (som egentligen heter något annat)

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal