Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Mickan
 - 2010-03-07 21:14
Jag har gjort en östeuropeisk variant med ajvar relish i såsbasen och sedan serverat med smetana. Det blev riktigt gott. Hade lax och sej samt morot, potatis och paprika.
Skrivet av annamaria
 - 2010-02-28 18:37
Jag har hört talas om en Fisksoppa som heter "öländsk fisksoppa". Jag har googlat på detta men hittar inget recept - det är ingen av er som har hört talas om detta eller lagat den?
Skrivet av Rookie-T
 - 2009-04-13 23:54
Fisksoppa är ju så sjukt gött och funkar ju både till vardag och lite finare! Jag gillar fisksoppa kryddad med färsk dragon! Det ger rätt karaktär enligt mig. Aioli och bröd är ju helt klart ett måste.

Keep it simple brukar ju funka rätt bra med soppor enligt mig.
Fiskfond
Lax
scampi
potatis
dragon
ev en skvätt vin om det finns hemma

Det är iaf det jag skulle föredra :)
Skrivet av PerG
 - 2009-04-07 10:09
Hmm... har ingen färgskala att referera till men den blev lite röd-orange-gul med en svag ton åt rosa... ;)... Svårt att förklara.. ;)
Skrivet av Kari
 - 2009-04-07 09:46
Vad blev det för färg Per? *nyfiken*
Skrivet av PerG
 - 2009-04-06 23:59
Jag gjorde soppan idag (utan saffran) och det var därför jag frågade lite i halvpanik... ;)... Dock med lite modifikationer. Ingen blekselleri och jag körde bara med röd paprika (det var en enorm paprika så jag hade inte fått plats med mer .. ;)..

Sen testade jag med en liten aioli-klick på från helgens skaldjursfrossa och det passade utmärkt!

Det blev en rejäl sats så när jag och frugan hade ätit klart så blev det tillräckligt till 4 matlådor! Mums!.. ;)

Citat från: Kari skrivet 2009-04-06 22:32
PerG: Inge saffran... Men det var ett bra förslag, det är ju så gott i fisksoppa! :)
Skrivet av Kari
 - 2009-04-06 22:32
PerG: Inge saffran... Men det var ett bra förslag, det är ju så gott i fisksoppa! :)
Skrivet av PerG
 - 2009-04-06 17:10
Kari: ska det vara saffran eller nåt i soppan? Den ser ganska gulaktig ut?
Skrivet av Morsan
 - 2009-04-01 13:53
Citat från: agnetasch skrivet 2009-04-01 08:40
Jag brukar ibland göra en kyckling-äpple-currysoppa med ris i. Men det är vanligt långkornigt som inte reder o krämar till; det ligger mer som grus på bottnen av tallriken ;D Jag kanske skulle prova grötris.


Mmmm, du fick det att låta så gott.;)
Ja, jag tror grötris eller avorioris kunde vara en tanke vad gäller din soppa.
Skrivet av agnetasch
 - 2009-04-01 08:40
Jag brukar ibland göra en kyckling-äpple-currysoppa med ris i. Men det är vanligt långkornigt som inte reder o krämar till; det ligger mer som grus på bottnen av tallriken ;D Jag kanske skulle prova grötris.
Skrivet av Anna
 - 2009-03-31 13:33
Citat från: Morsan skrivet 2009-03-31 12:32
Hej på er!
Anna, heter jag, men det namnet var upptaget.



ja det var jag som registrerade det namnet..OT jag vet men men..  ;)


Kari: jag bara MÅSTE prova ditt recept! låter ur gott som helst! Och ser trevligt ut på bilden också!  :)
Skrivet av Morsan
 - 2009-03-31 12:56
Citat från: Kari skrivet 2009-03-31 12:50
Hej Morsan och välkommen till Matforum! ;D

Ris i soppan är något jag aldrig tänkt på ens, men varför inte?
Nyfiken fråga: Varför just grötris?

De bli till å testa här snart!! Tack för tipset!! ;D


Hej Kari och tack för välkomnandet!
Grötris innehåller mer stärkelse (tänk risotto) och "binder" soppan bättre. Man kan säkert ha i vanligt ris också, men då reds inte soppan på samma sätt.
Skrivet av Kari
 - 2009-03-31 12:50
Hej Morsan och välkommen till Matforum! ;D

Ris i soppan är något jag aldrig tänkt på ens, men varför inte?
Nyfiken fråga: Varför just grötris?

De bli till å testa här snart!! Tack för tipset!! ;D
Skrivet av Morsan
 - 2009-03-31 12:32
Hej på er!
Anna, heter jag, men det namnet var upptaget.
Mitt tips på fisksoppa, om man vill ha den mer matig är att man låter några dl grötris koka med. Jag börjar med att fräsa lök, vitlök och de kryddor jag vill ha med i smör/olivolja. Sedan har jag i riset och vänder runt det. Därefter pytsar jag i grädde och vitt vin och ev en fiskbuljongtärning. (Man kan även ta vatten eller mjölk) Jag låter det hela koka upp och sänker sedan till lägsta värmen. Sedan har jag i de grönsaker jag vill ha med och sist fisken som ju bara brukar ta några minuter för att gå klart. Exempel på kryddor jag har i: persilja, dill, saffran, dragon, chili.
Exempel på grönsaker. grön paprika, broccolibuketter, sockerärter, fänkål.

Jag har lärt mig den här fisksoppan av en kompis och tycker den är suverän. Riset gör soppan både matig och krämig. Så det går åt rätt mycket vätska.
Skrivet av Mickan
 - 2009-03-22 14:37
Till vardags gör jag en snabb på vit filé, gröna ärtor, potatis, purjo, vitt vin och grädde.

Annonser

Powered by EzPortal