Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av agnetasch
 - 2020-11-15 07:03
Till pizza? Om man gör en asiatisk pizza med räkor och svamp. Till kyckling- eller bläckfisknuggets? Till vardags till fiskpinnar? Till sojamarinerade kycklingvingar? Till sojamarinerad lax? (a la Laxbutiken) Till rökt anka? Passar nog bäst till fisk och fågel, inte så bra till rött kött och korv.
Skrivet av Johan_
 - 2020-11-14 15:10
Skickade länken som ett exempel så har aldrig testat just den. Jag kan tänka mig att man kan ha det till lite allt möjligt, särskilt om man gör smårätter som tapas eller Libanesisk Meze
Skrivet av Hasse
 - 2020-11-13 19:22
Johan, ja sjögrässallad låter troligt. Enligt din länk innehåller det bl.a. sesam vilket förklarar den nötiga smaken och färgämne vilket förklarar den illgröna färgen.

Agnetasch, jag kan tänka mig att krispigheten och nötigheten går ihop med milda toner. Någon äggrätt kanske? Vad tror du? Du är ju en oerhört erfaren veteran i köket.
Skrivet av agnetasch
 - 2020-11-13 08:05
Jag är också väldigt förtjust i sjögrässallad men äter det bara till sushi. Vad har man det annars till?
Skrivet av Johan_
 - 2020-11-12 17:25
Skrivet av Hasse
 - 2020-11-12 16:11
Flera gånger när jag ätit sushi på krogen har det serverats ett fint strimlat, illgrönt, krispigt tillbehör med en mild, nötaktig smak.

Det är gott, men dumt nog har jag aldrig frågat personalen vad det är. Är det någon på Matforum som vet vad jag snackar om?

Annonser

Powered by EzPortal