Vad blir/blev det till middag idag 2011?

Startat av Stefan, 2011-01-02 17:47

Föregående ämne - Nästa ämne

Niffen

Jag gjorde först en grundmouse på finhackat lårkött, creme fraiche, finhackad schalottenlök, s&p.

Strimlad soltorkad tomat i en, hackade svarta oliver i en, strimlad knaperstekt bacon i en, och en med stekta hackade kantareller.

Psilander

Citat från: agnetasch skrivet 2011-08-22 09:54
Du är en modig man Psilander :D Såg att du valt dels genomgående vin o dels ingredienser som är lite "vinovänliga" i alla rätterna T.ex ättiksinläggning (saltgurka) till förrätten, sedan sparris o rabarber med oxalsyra till varm- o efterrätten. Gick det bra trots allt? Smakade maten bra?

PS "Grogg med apmat?" Bananer till groggen?
¨
Jag har faktiskt provat det mesta förr, till den gravade oxfilén så är en kraftig rosa champagneski och frostad vodka att rekommendera. Men Vintage Palmern är mogen nog att orka med.

Chilenaren blev jag rekommenderad av Systemet, med varningen låt lufta i minst tre timmar! Luktade finkel i 45min och efter tre timmar på karaff var den magnefik med många häftiga toner av bla lakrits, mörk choklad etc.

"Apmat" smeknamn på tilltugg man äter med fingrarna som chips, nötter etc

Adam

Ugnsgrillat revben med en glaze av honung och citron.
http://winendine.se/?p=6237

smakakarin


Psilander

Grädd och vitvinsstuvade kantareller
jordgubbar

Adam

6 minuter kokta färska majskolvar ifrån torget. Serverades med smör och salt. Lätt och gott.
http://winendine.se/?p=6250

Psilander


annamaria

Lyxonsdag! Spenat och ricottafylld pasta och strimlad oxfile, kantareller, champinjoner, vårlök och grädde. Vi sparade rödvinet till fredag.  ;D


webguide



webguide

I går blev det pekinganka på Guldankan, de grillar ankan på klassiskt vis i en vedeldad specialbyggd ugn. Den tracheras vid bordet och sedan äter man den med pankakor, plomonsås etc.
Till förrät åt jag kokt grisöra, riktigt gott!

Psilander

Sen supé på Hotel Skeppsholm. Goda köttbullar, lite trött gräddsås. I övrigt är stället kulturhistorisk våldtäkt!

Mannisen

Var på Mad Foodcamp i Danmark i helgen och har fått en massa inspiration  :)

Igår blev det: Stillahavsflundra, enokiplättar och grönsaksröra med mango och mandel



Sitter och klurar på ett nytt recept till idag, men det blir troligtvis:
Smördegsinbakta köttfärsrullar med oliver och soltorkade tomater samt en machésallad med solrosfrön och basilikaolja
Trött på Gorbys? www.kryddadekoket.se


annamaria

Den stolta mamman har bakat hemgjord pizza med sonens hemgjorda väldigt goda köttfärssås på.  :) Provade att kalljäsa degen ett par timmar och sen jäsa som vanligt. God frasig deg.

Psilander

Klassiker, advokado med löjrom, klassisk svensk råbiff och lite avrundning med goda ostar. En liten nätt Bourgonne dricks till.

annamaria

I kväll serveras en salamifylld fläskfilé. Filén läggs i en ugnsform, grillad paprika samt soltorkad tomat runt om. Grädde + chilisås runt. In i ugnen. Serveras med klyftpotatis. Supergott.

webguide

Igår blev det klassisk wienerschnitsel.

Psilander

Halstrad och gravad röding, fläsksida, kalvfile med potatispuré och sparris, ostbricka, äppelpaj med hejgjord vaniljglass.

Riesling, Kvänum öl, Côte de Rhône, Svart rönnsavec och ett dessert vin jag inte minns namnet på,

Föredömligt presenterat på Villa Talliden.,

Adam

Igår blev det en enkel schiuanpepparlax med potatis och kantarell.
http://winendine.se/?p=6353

Annonser

Powered by EzPortal