Citat från: Andreas skrivet 2008-06-15 16:15
Jelvis: Alla har vi vår uppfattning, själv tycker jag inte alls det är dumt med ett grundläggande riktvärde för vilken mjöl-vattensammansättning som ger bra brödkonsistens, att man sen vill variera det för olika brödtyper är en annan sak. Men varför inte prova med några procent mer mjöl nästa gång du bakar Rose- eller Martinbröd så kanske du slipper stöd och vem vet du kanske gillar konsistensen?
Citat från: Andreas skrivet 2008-06-15 11:51
Välkommen till Matforum BosseN!
BosseN, Jelvis: Vad är det för typer av (fluffiga?) bröd ni bakar när ni har de här problemen?
Citat från: Andreas skrivet 2008-06-15 11:51
Jag brukar jäsa mina bröd i samma rostfria bunke jag blandar degen i; duschar med mjöl och lägger bakduk över. Fastnar det en aning gör det inget, det är bara är att skrapa loss från kanterna i bunken och knåda in i degen inför andra jäsningen.