Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Urban

1
Tilltugg / Blairs Cheddar Chips
2009-03-03 19:34
För nån vecka sedan så testade jag Blairs cheddar chips som jag fick av http://www.extremechili.se. Det är en produkt för dom som gillar lite starkare chips (som jag  :)). Jag avnjöt dessa tillsammans med en kall lager, kommer inte ihåg vilken då jag glömde att anteckna vilken sort det var. Chipsen är i alla fall mycket krispiga typ. lantchips. Smaken är ostig och syrlig (litegrann mot sourcream hållet), och lagom salta. Dom har en passande chilistyrka, varken för mycket eller för lite, och ökar en aning efter intag men blir inte för starka. Extra gott blir det efter ett tag då man svalkar strupen med den kalla lagern. Jag tycker att detta är kanongoda chips som jag gärna skulle se i vanliga butiker då jag är trött på det utbud som finns. Detta är perfekta ölchips som ger en skön efterglöd i munnen då påsen är slut. Enda nackdelen jag säga är att jag tycker att påsen är lite för liten. Storleken är ok för en person, men ska man dela den med nån så.....

Rekomenderas!

* Betyg 4/5
2
Åter igen så har jag testat en chilisås från http://www.extremechili.se. Denna gång så heter såsen Jolokia och innehåller förrutom div. kryddor och tillsatser "Bhut Jolokia" som är en av världens starkaste chilisorter. Jag vill börja med att säga att detta är min absoluta favoritsås av alla sorter jag provat än så länge, men inte omedelbart av en mindre compliserad anledning.
Då jag öppnar denna flaska för första gången och luktar på den så möts mina sinnen av en fyllig, kryddig, komplex doft samt en släng av lagrad ost i det hela. Smaken är som ovan beskrivet men en hetta som klättrar upp mot 8-9 sträcket på en 10 gradig skala. Eftersom det är en sås ämmad för kycklingvingar så är det test nr.1 för mig. Den funkar utmärkt till detta, och när man dippat ett antal vingar i denna sås så byggs styrkan upp steg för steg i munnen och svettpärlor börjar på att tränga fram i pannan på mig. Den här är STARK!, men ack så god sås. Efter testet så läser jag på innehållsförteckningen för att reda ut smakerna jag känt, och till min besvikelse så hittar jag ingen ost med i samlingen?. Genast så blir jag misstänksam mot såsen och vet inte längre om jag tycker om den. Mina tankar börjar besviket tro att det är något kemiskt som ger den ostiga doft och smak som jag tidigare gladdes åt.. Vad är det som smakar och luktar ost??, kan det vara chilin??. Jag bestämmer mig att inte döma ut såsen genast innan jag vet mer om den, men jag tänker inte äta mer av den innan dess.
Sedan ett tag så har jag haft turen att lära känna en man som heter Neil och han driver ett företag i Australien som heter http://thehippyseedcompany.com/. Han odlar och säljer bla. fröer och torkad chili på internet, och då och då så testar han sina hemmaodlade chilifrukter och lägger ut dom på youtube.com för allmän beskådning (sök med ordet chili tests) för att se någon av hans videos.
Jag frågade honom på MSN ifall att den färska/torkade Bhut Jolokia hade en ostig doft varvid han svarade "yea like a vintage cheddar", översatt till Svenska "Ja precis som en lagrad cheddar".
Glad över svaret så kunde jag återgå till att gilla Jolokia Wing sauce och har därefter nästan tömt flaskans innehåll i form av dipp i olika former. Den är kanon till grillade kycklingvingar, chips-dipp eller div. snacks och "på sidan om" till olika maträtter. Jag rekommenderar verkligen denna chilisås, men du som köper den bör gilla RIKTIGT stark sås då den förmodligen blir för het för "normala" männniskor.

Rekommenderas starkt!!

¤ Betyg

5/5
3
Åter igen så provar jag en Mad Dog 357 sås fast denna gång ligger styrkan på 750 000 scoville. Då jag fick denna sås av http://www.extremechili.se så måste jag medge att en viss rädsla att testa den infann sig. Eftersom min erfarenhet av den förra Mad Dog 357 såsen som jag testat ingav ett stycke respekt angående styrkan, så lät jag denna vara tills modet skulle infinna sig :).
För någon vecka sedan så kom en god vän förbi på middag och började genast att snegla på chilisås-flaskorna som stod uppradade bredvid varann. Jag berättade vad som skilde dessa såser åt, om äkta vs chiliextraktsåser varvid han pekade på denna och sa... Den vill jag prova!... Lite skrämt så sa jag visst.. samtidigt som jag tänkte (du vet inte vad du ger dig in på grabben ;D). Jag tyckte att vi skulle vänta tills efter maten lixom, men han pockade på att testa den genast. Självklart så kunde jag ju inte banga ur när han nu så envist ville prova den, utan det var bara att köra på!.
Sagt o gjort. Jag öppnade flaskan och luktade på såsen som hade exakt samma doft som tidigare Mad Dog 357 såsen hade. Jag skruvade ur skeden ur patronhylsan och överräckde den till min vän ;D. Glupskt så doppade han ner skeden i flaskhalsen och fyllde den lilla skeden med sås. Lika raskt så stoppade han in den välfyllda lilla skeden i munnen och smackade lite lätt. Hur känns det frågade jag?, är det starkt?.. Mjäää, visst är det starkt men inte så farligt som jag trodde att den skulle vara svarade han.
Tänkte då att detta är lungt!, så jag gjorde likadant fast jag försökte fylla skeden ännu mer, eftersom reaktionen inte var så kraftig.
Direkt efter jag intagit Mad Dog 357 med 750 000 scoville så säger han till mig... HETTAN ÖKAR Ubbe!!, men vid det här laget är det redan försent att spotta ut då jag redan glatt smakat o rullat runt såsen i munhålan för att på så vis försöka analysera den. Ganska så snabbt så inser jag att detta kommer att bli en svettig resa då hettan intensiviseras för var sekund som går. Efter ett par minuter med en brinnande känsla i munnen så börjar min läpp att svida intensivt + att den känns avdomnad ungefär som om jag fått en bedövningsspruta hos tandläkaren.
Polaren ställer sig vid diskbänken och vill dricka vatten för att kyla ner sig varvid jag måste hejda honom att göra detta. Vatten ska man absolut inte dricka för då kommer "upplevelsen" bara att kännas starkare. Jag ställer fram lite snax på bordet och ber honom äta istället för att dricka. Tillsammans så matar vi in snax på löpande band för att kyla ner den brinnande hettan i munnen.
Nu börjar min läpp att göra riktigt ont så jag måste på nåt vis försöka tvätta bort den sås som hamnat där och baddar försiktigt med papper för att inte gnugga ut eventuella rester i ansiktet.
Efter ca: 10 min så börjar hettan att släppa och vi kan andas ut. Vad har jag lärt mig av det här då?. Nästa gång så ska jag använda en tandpetere, och lägga såsen direkt på tungan för att undvika läpparna.
Smaken är exakt likadan som den andra såsen, alltså inget nytt att berätta. Men jag måste medge att det var riktigt kul att testa den fastän min läpp höll på att trilla av. Jag har gjort ytterligare tester av denna sås fast då med baksidan av en tändsticka, och det är att rekomendera utifall att ni tänkt att köpa denna sås.
Och tänk på att vara försiktiga så att ni inte får den någon annanstans än i munnen, för det kan bli ytterst smärtsamt!.
Jag gillar denna sås, men endast som utmaning och inte som en mattillsats. Det händer att jag då o då tar lite sås på en tändsticka bara för att känna på hettan/rushen + för att försöka öka min styrketålighet. Kunde jag ge denna sås ett betyg efter styrka så hade det blivit betydligt högre. Men nu är det ju faktiskt smaken och användbarheten som jag är ute efter.

¤ Betyg 2/5
4
Tilltugg / Ass Kickin' Popcorn
2009-02-09 14:59
Efter förfrågan om testprodukter så fick jag en hel drös med smakprover från http://www.extremechili.se och detta är nr.1 som heter Ass Kickin' popcorn.
Popcornen är sk. micropopcorn. Förut så har jag haft problem med att råka bränna hälften av popcornen när jag poppat i micro. Eftersom det skiljer från micro till micro hur snabb dom är så tycker jag att det alltid är lite svårt att inte bränna popcornen. Jag har brukat följa 3 sek. regeln dvs. när det är 3 sekunder mellan popparna så stänger man av.
Fast nu har jag lärt mig att det tar "nästan" exakt 2 min i min nuvarande micro så jag körde dessa popcorn som jag brukar.
Då poppningen kom igång så ställde jag mig vid micron som jag brukar bara för att kunna avsluta ifall att det skulle börja lukta bränt. När jag står vid micron så kommer det ut ångor som får mig att börja hosta pga. chilikryddorna. Samma sak händer mig då jag ska öppna påsen och ett hav med ånga sköljer över mitt anskite Host host host (nästa gång så kommer jag låta påsen svalna en aning innan öppning ska ske ;D).
Poppningen gick som en dans utan vidbrända alster i påsen tack o lov. Har man 1 smakprov av en sort så vill man verkligen inte misslyckas :). Nåväl.. Jag har slagit upp en Erdinger Weissbeer som tilldryck för att göra ett "äkta" test ;). Popcornen har en riktigt god smörsmak, och är lagom salta och en tilltalande pepprighet. Dom smakar inte direkt så mycket chili men är riktigt begärliga till den kalla ölen. Styrkan på popcornen tilltar en aning efter ökat intag men blir aldrig för starka, utan sådär lagomt peppriga. I jämförelse med vanliga micropopcorn som jag också tycker om, är dessa väldigt begärliga och svåra att sluta äta, så det tar inte lång stund förän påsen är slut. Jag tycker att detta är en rolig och annorlunda produkt som jag törs rekommendera andra att prova. Hade dom haft en bättre balans mellan smör och chilismak hade det blivit toppbetyg.

¤ Betyg

4/5
5
Äntligen så kommer min recension på kniven som jag fick av roffekock. Anledningen till varför det dröjt så länge är en historia i sig. Då jag fick denna kniv på posten så såg den ärligt talat bedrövlig ut, men bladet var så charmigt så jag gillade den oavsett skick. Jag gjorde några försök att slipa bladet på min våtsten då den var slö som bara den. Efter ett tag så gav jag upp då det kändes hopplöst att vässa upp den till ingen nytta. Skaftet var i ett undermåligt skick och det var av just den anledningen jag gav upp.
Jag gillade verkligen formen på bladet och hade en vision om ett nytt skaft på den. Jag tänkte lite hit och dit över hur jag skulle kunna täta till sprickorna och kanske lacka skaftet för att den inte skulle bli en tickande bakteriebomb vid eventuellt användande.
Sen kom en flytt och kniven hamnade i malpåse och glömdes bort. Men för ca: 1 månad sen så gjorde jag ett jobb hos en hyresgäst som var utbildad möbelsnickare och tillverkade knivar som hobby.
Jag kom då att tänka på roffekocks kniv och på den vision jag hade och frågade Mika (snickaren) ifall att han kunde tänka sig att fixa ett nytt skaft till kniven.
För några veckor sedan så kom Mika över till mig och tittade på kniven varvid had antog utmaningen att "hela"kniven till mig. Igår så kom han åter med kniven och resultatet var häpnadsväckande. Vilken kniv!, och vilket utmärkt handarbete må jag säga.
Roffekocks kniv har förvandlats från ett spöke till en mycket speciell kockkniv. Då Mika lämnade min lägenhet så gick jag med bestämda ben till köket och plockade fram min våtsten. Genast så kändes det roligt och givande att bearbeta eggen på kniven. Jag nötte på i ca: 15 min först på 1000 och sedan på 6000 sidan.
Sen så efterpolerade jag den med ett stycke läder och vips så hade jag mig en snygg och en mycket vass kökskniv som om man önskar kan raka sig med. Tack roffekock för en härlig kniv!.

Jag fick även några bilder på "förvandlingen" av Mika. Men tyvärr så lyckades inte överföringen från USB minnet till min dator. Då Mika numera är medlem i forumet så hoppas jag att han kan posta några före och efterbilder i denna tråd.

6
Denna sås fick jag av http://www.eldprovet.se. Det är en Svensktillverkad chilisås med en liten trevlig historia bakom som finns att läsa på Eldprovets hemsida. Eldprovet är ingen massproduktion vilket gör den mer unik, och får den att sticka ut lite extra i chilisåshavet.
Eldprovet doftar fylligt av chili och den har en olivoljig-vitlökston som får det att vattnas i munnen på mig. Jag provar den först som den är på en välfylld tesked. Smaken är precis som den doftar fast här gör sig habaneron (chilin) sig påmind. Hettan är på en skala 1-10 ungefär runt 7-8 som ger ett trevligt bett i munnen.
Smaken är fräsch och fyllig/mustig som genast ger mig flera idéer vad man kan använda den till. Min första tanke är att man kan ha den i Tom-Yum soppa, en Thailändsk het räksoppa. Eller varför inte sambusas som är en jättegod Afrikansk köttfärsfylld pirog. Jag har inte provat det än men kommer absolut att göra det senare. Eldprovet fungerar utmärkt som dippsås till snax eller grönsaker (om man pallar med styrkan). Den är även jättegod "på sidan om" till olika maträtter då man vill tillföra extra smak och hetta.
Jag provade även att följa ett recept på papaya-sallad som finns på Eldprovets hemsida, dock hade jag ingen färsk grön papaya så jag gjorde den på vanlig gurka och med vissa förändringar i receptet. Då jag inte hade någon honung eller sirap så använde jag mig av vanligt strösocker istället (i mindre mängd) + att jag tillsatte körsbärstomater och fisksås. Salladen blev en succé här hemma och vi kommer definitivt att fortsätta göra den. Jag testade också att stoppa 1 tsk av eldprovet i en klar räk/ris soppa (rakt i tallriken) och det lyfte soppan i både smak och styrka på ett positivt sätt. Slutgiltigt så tycker jag att eldprovet känns obegränsad i användingsområden, så det blir nog bara fantasin som säger stopp för det.

Det enda negativa jag har att säga om denna sås är att jag tycker att burken är alldeles för liten. 140 ml räcker inte långt för mig (men kanske några månader för en annan). Tyvärr så är min burk redan slut (R.I.P). Hoppas att dom kommer ut med en större förpackning ämmat för storkonsumenter eller att man kan köpa en 2 eller 3 pack till ett reducerat pris.

Rekommenderas starkt!

¤ Betyg

5/5


7
Detta är den tredje och den sista chilisåsen som www.chilihouse.se skickade till mig.
Såsen heter Mad Dog 357 och innehåller hela 357 000 scoville enheter. När jag först öppnade flaskan och luktade på den så möts jag av en svårdefinerad doft.
När jag smakar på den så smakar den ungefär som den luktar. Det är en bränd ton som jag har svårt att placera vad det kan vara för nåt.
Mina tankegångar går åt hårt rostad chili.. Men ändå inte. Styrkan är det absolut inget fel på, snarare tvärs om.
Jag provar först att dippa en kycklingvinge i lite sås och hettan är omedelbar. Det är inte en stickande hetta utan en mer påtaglig värme och jag har inga problem att klara av den.
Provar då att dippa lite till för att testa vars gränsen går och resultatet blir detsamma. Tredje och sista gången så tar jag ganska så mycket och då är jag glad att jag har en laddning ris på talriken.
Först så börjar jag att svettas och bli varm och efter ett tag känns ansiktet omvänt kallt. Jag äter ris och kyckling på löpande band för att hålla nere smärtan i munnen.
Men smaken då.. Jag vet faktiskt inte. Det är fortfarande en knepig smak som jag inte kan placera riktigt?. Jag tycker jag mig kunna plocka ut 3 olika smaker och dofter ur såsen och det är Cayenne,vinäger + en bärig ton.
Dock så börjar jag att grunna ifall att det är chiliextraktet som ger den knepiga bismaken/lukten?.
Nästa försök med Mad Dog 357 gör jag med köttfärssås. Jag blandar i ca: en halv tesked i 75-100 gr köttfärs och rör om med gaffeln.
Nu smakar det faktiskt bättre omän den knepiga smaken fortfarande består. Den blir lite rundare nu och en viss smak av vinäger framträder. Jag fortsätter att äta av min köttfärsblandning och hettan börjar att stegra bit för bit.
Då jag har satt i mig all köttfärs så får jag ett starkt behov av att äta bröd för att kyla ner munhålan några nivåer.
Magen börjar att säga sitt och knorrar på som aldrig förr. Jag vet.. Ni kanske tycker att jag e galen som har i så mycket stark sås i så lite köttfärs..
Men ska man testa så ska man!. Jag har inte hunnit med att prova den till annat eftersom den är så speciell i smaken. Kommer jag på nånting längre fram vad den är användbar till så ska jag berätta det för er..
Slutgiltigt så tycker jag nog att Mad Dog 357 är mer ett mandomsprov än en matlagningssås. Visst är det roligt att testa vars gränserna går, det kan jag inte sticka under stolen med.
Så är du ute efter det, eller lattja med grabbarna/tjejjerna så är detta såsen för dig. Men i matlagning så kan jag inte riktigt rekommendera den.

Finns det någon annan i detta forum som kan dela med sig av sina upplevelser av Mad Dog 357?, eller till och med olika användningsområden är jag beredd att lyssna!.

¤ Betyg

2/5
8
Det här är den andra chilisåsen som jag fick av www.chilihouse.se. När jag provade denna för första gången så blev jag faktiskt riktigt glad.
Den faller mig i smaken perfekt helt enkelt. Styrkan är inte så hög 1500 - 1900 Scoville, men när man suttit å dippat baconchips ett tag med den så stegrar den till en behaglig pepprig hetta i munnen. Den blir inte för stark (inte för mig iaf.), ej heller upplever jag den för svag.
Efter ett tags dippande så smakar det extra gott med en kall pilsner vill jag lova.
Förutom att jag dippat baconchips med den så har jag använt den som tillbehör till revbenspjäll, kyckling, falukorv, köttfärssås mm.
Det här är en riktigt god allroundsås som passar till det mesta jag provat. Jag kan också tänka mig att man skulle kunna använda den när man gör en köttgryta, Chili con carne, eller varför inte göra heta räkor med den.
Smaken har en liten rökig vinägrig ton, och med en bra balans mellan salt och sötma + en medium styrka som inte dräper smaklökarna på en gång.

Rekommenderas!

¤ Betyg

5/5
9
För någon vecka sedan så fick jag 3 olika chilisåser hemskickat av http://www.chilihouse.se för provsmakning, och denna sås är en av dom.
Vid första avsmakning på en välfylld tesked så blir jag imponerad av smaken men dock inte av styrkan, förmodligen pga. att jag förväntade mig en starkare sås.
Smaken är ren frisk chilismak med väl avägd sälta och syrlighet. Konsistensen är lagom lös med små bitar av chili och chilifrön i. Styrkan är lite så där tycker jag, förmodligen en perfekt sås för dom musbrända.
Vidare så fortsätter jag att testa delidas chilisås som dippsås till kycklingvingar och som tillbehör till stekt fläsk , kokt korv med bröd och på köttfärsås.Här tycker jag att såsen kommer fram riktigt riktigt bra. Den tillför en "lagom" hetta till maten + en jättegod ren chilitouch.
Eftersom jag är en rätt så härdad chiliätare så kommer nog den som är känslig att tycka att den är stark som den är. Delidas chilisås är nog perfekt för chilikänsliga människor att använda i köttgrytor mm. för att tillföra en extra touch, eller som komplement istället för den vanliga Tabascosåsen tex. Jag kommer definitivt att köpa mer av denna sås och använda den "på sidan om" till alla möjliga maträtter.

Rekommenderas Starkt!.

¤ Betyg

4/5
10
Ibland så tyker jag att det är gott med en Irländsk Whiskey som avec eller till en kall öl.
Då jag såg denna Irländare på systembolaget så kunde jag inte låta bli att köpa den då den var ny i sortimentet.
Priset för denna var 319:-

Dom flesta whiskeysorterna ifrån Irland brukar vara exotiskt fruktiga eller ha toner av choklad i sig.
Men denna var för mig faktiskt en besvikelse. Jag kan inte påstå att den var dålig. Men den smakade mest bara ekfat och lite vanilj.
Sen så upplevde jag den en anings vass också.
Jag provade att blanda en Irish Coffé med den, och där funkade den alldeles utmärkt.
Denna Whiskey är inget jag rekommenderar då jag tycker att den är alldeles för slätstruken och ointressant.
Vill man blanda en Irish Coffé så kan man lika gärna köpa en Jameson eller en flaska Tullamore Dew.

11
Denna annorlunda cheescake åt jag som efterätt på nyårsafton. Andreas ville ha receptet så här kommer det.


Botten:

200 gr Pepparkakssmulor
100 gr Smält smör

Detta blandas samman och tryckes ut i en pajform med löstagbar kant.

Fyllning:


3 Ägg, 1 Dl socker vispas samman först.

400 gr mjukrörd philadelphia ost
100 gr riven grönmögel ost
1 Tsk vaniljsocker
1 Msk pressad citron

Blandas i ägg och sockervispet och blanda.

Häll blandningen i pajskalet och grädda i 200 grader i 45 minuter eller tills smeten stannat.

Låt kallna!

Topping:

2 Dl creme fraishé
1 Msk socker
½ tsk vaniljsocker

blandas och bredes över kakan

Garnering:

värm lingonsylt tillsammans med en kanelstång tills sylten har fått smak från kanelen.
Droppa eller spritsa ett tunt lager med sylten över toppingen.

Ät och njut! :)


12
En man som åt 2 påsar micropopcorn om dagen i 10 år drabbades av en lungsjukdom pga. ämnet diacetyl som ger den karaktäristiska smörsmaken åt popcornen. Nu ska han stämma butiken där han handlade.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1638561.ab
13
Jag läste i tidningen Buffé för några månader sen om en maträtt från Korea som heter Kimchi som ska vara ganska så starkt. Koreanerna äter visst detta nästan varje dag till olika slags maträtter.
Jag tyckte att det lät riktigt gott och är därför lite sugen på att prova göra egen kimchi. Jag tittade in på Ica.se för att se om receptet fanns där vilket det gjorde.
http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=595743

Är det någon här som provat göra eller ätit kimchi?. Skulle vilja veta hur det smakar ungefär.
14
Idag blev det Blodpalt på renblod till Lunch + lite kokt renkött  :P.
15
Köpte denna burk med 240 ml granatäpplejuice i en Thailivsaffär för 8 kr.
Smaken är en blandning av röda vinbär och granatäpple. Juicen är syrlig, söt och läskande.
Jag kan tänka mig att den är perfekt att blanda drinkar med :P.
Juicen kommer från Iran och har en fruktjuicehalt på 20 %, resten är socker, citronsyra, vatten.
Vill man dricka annat än en Coca-Cola när man är törstig så kan jag rekommendera denna produkt.
16
Jag skulle vilja ha recept på både knäck och kola inför julgodis-tillverkningen.
Alla slags varianter och förslag är välkommna. Även recept på microknäck är intressant.
17
Känner mig faktiskt lite lurad efter ha läst denna artikel.
Trodde faktiskt att Brämmhults färskpressade juice var "färsk"

http://www.aftonbladet.se/matvin/article1245570.ab
18
Tydligen så kan man redan nu odla fram "konstgjort" kött.
Kanske är detta vara framtidens kött i kyldiskarna. Skulle ni våga prova detta?.

http://www.aftonbladet.se/matvin/article1181857.ab
19
Köpte en nyhet på Systembolaget idag.
Det var en stout från Left Hand Brewing Company och namnet på den är Milk Stout och har en styrka på 5.2%.
Den är ganska så mjuk i smaken men ändå rätt så fyllig.
Stouten är gott besk med fina rostade toner. Här finns även en del sötma som balanseras upp på ett bra sätt med en viss syrlighet.
Eftersmaken är halvlång och god.
Ölet ger ingen WOW känsla men är helt klar godkänd.
För den som gillar mörkt öl så rekommenderar jag gärna denna stout.

Betyg (3/5)
20
Har du köpt Axa´s bröd "Kärnor och Protein" som bakats den 26 eller 27 oktober så bör du se upp!.
Man har nämliget hittat 3-5 millimeter stora glasbitar i det brödet.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1135170.ab
21
Ett av mina absoluta favorittilltugg är torkat renkött. Det är mkt. behagligt att sätta sig i soffan med en kall pilsner och men en bit torkat renkött som man själv täljer önskade bitar ur med en vass kniv.
Tyvärr så går det inte att få tag på torkat renkött som är orökt vilket jag tycker är bäst.
Men eftersom det inte går så får man helt enkelt köpa det som finns, för renkött är riktigt gott även rökt.
Denna gången så köpte jag mig en bit från Svantes vilt & bär som vägde 246 gr.
Priset för denna bit var ca: 100 kr.
Man kan tycka att det är hutlöst dyrt.. Och ja!, jag håller med.
Men tyvärr så är jag allför såld på torkat renkött så jag betalar nästan vilket pris som helst för detta.
Svantes lättrökta torkade renkött håller en hög kvalitet. Köttet har en bra sälta, och en inte alltför stark röksmak.
Med andra ord så finns det fortfarande kvar smak av ren tack & lov.

Rekommenderas!
22
Jag brukar köpa mig en bit högrev lite då och då som jag tärnar, kokar och använder som soppkött.
Högrev är ett fantastiskt smakrikt kött som jag gärna skulle vilja ha förslag på annat att göra med det.
Går det tex. att göra en stek på högrev?. Eller annat gott?.
23
Jag har tidigare ätit chokladkakor med cacao nibs i (små bitar från kakaobönan) och uppskattat det där lilla extra krispet som blir kvar i munnen då chokladen smält.
Så jag kunde inte låta bli att köpa denna chokladkaka från Anthon Berg. Kakan inhandlades på Ica MAXI i umeå och kostade 17 kr.
Chokladen är god och fyllig med en ren kakaosmak men tyvärr är den lite för söt för min smak.. Lite synd tycker jag..
Jag tror att den passar bra till kaffet där sötman gör sig mer hemmastadd eller kanske som lördagsgodis.
Den kan nog även passa bra till ett gott rött vin också.
24
Jag undrar om man kan göra sk. ölkorv hemma som tex. bierbanger, rakabajsare, chorizo, Cabanossi, Joddlarkorv, Timmermannskorv
mm. Någon?.
25
Var på Ica MAXI i Umeå i Fredags varvid dom hade en demonstrationsdisk där man fick smaka bla. Fontanas: oliver fyllda med fetaost.
Smakade en halv oliv och tyckte att jag ville ge dom en chans till kvällens film och en flaska vin (delat med frugan såklart  ;D).
Jag har lite svårt för oliver som är lösa i konsistensen men dessa var riktigt goda och hade ett perfekt tuggmotstånd med en fin sälta.
I burken fanns det även några soltorkade tomater som också var riktigt bra.
Jag fann inte speciellt mycket smak av fetaosten, men det berodde nog på att oliverna i sig var så smakrika. Dock så bidrog fetaosten till både sälta och syrlighet.
Vill du ha ett gott tilltugg till ditt vin så rekommenderar jag verkligen dessa oliver.

Priset för denna produkt är 29 kr

Betyg (5/5)

26
September månads tävling är avgjord nu!. Men det var ett tufft uppdrag att utse den vinnande bilden vill jag lova, vi behövde tom. en extra dag för att fundera färdigt.
Sammanlagt så kom det in 80 st tävlingsbilder i en allsköns blandning, så ni kan ju tänka vilka grubblerier vi har haft. 
Men så här låter juryns utslag!.

På 1á plats kommer Sweber med bilden på vattenkanna med motivering:

Det är en vacker ögonblicksbild där fruktskålen i spegelbilden på kannan gör bilden komplett.

Och på 2á plats kommer Elka med bilderna Adventurefood med motivering:

En mysig bild där man gärna vill vara med och dela på det primitiva kalaset.


Stort grattis Sweber och Elka!


Plus ett stort tack till alla andra som varit med och tävlat.

MvH

Urban & Andreas
27
Råvaror, halvfabrikat / Varmkorv
2007-09-13 19:40
Varmkorv är ju en riktig klassiker i det svenska folkhemmet.
Och hemma hos mig så äter vi varmkorv med bröd ibland.. oftast då på en Fredag då barnen (ibland) får välja middag  ;D.
Tänk att kokt korv med bröd kan vara så gott!. Favorittillbehören för mig är ketchup, senap och bostongurka.
Och mina barns favorittillbehör är mayonaise och ingenting annat :).
Kokkorven No.1 för mig är Bullens pilsnerkorv, och på stark andra plats kommer Sybillas.

Vilka favoritkorvar har ni?
Vilka tillbehör brukar ni ha på korven?
28
Aftonbladet har testat olika sk. mineralvatten i ett laboratorium och funnit att flera av dom märken som säljs innehåller 50 gånger mer bakterier än den godkända gränsen för vanligt kranvatten.
Det sämsta vattnet i testet var Evian

http://www.aftonbladet.se/klimathotet/article748395.ab
29
Gjorde ett besök på Systembolaget i Fredags och stötte på denna öl.
Kunde naturligt vis inte låta bli att köpa den då jag såg att den varit lagrad på ekfat som det legat Isla Whisky i.
På lådan står det att denna öl är tillverkad endast för Svensk marknad med en begränsad upplaga på 36000 flaskor.
Så är du nyfiken att testa den så bör du nog sätta fart till systembolaget och köpa dig en flaska innan den tar slut.


Doft: Tydligt rökig, tjärig doft


Smak: Det första jag tänker när jag smakar på den är.. Wow lixom!!. Den är frisk, söt, syrlig, maltig med en tydlig Isla Whisky karaktär som påminner litegrann om Bowmore.
Smaken av Isla Whisky sitter som ett smäck i gommen och lämnar en lååång god eftersmak.
Detta var verkligen en ny och häftig öl-upplevelse. Styrkan på detta öl liger på 7.2% silket kan låta högt då vissa öl tenderar att bli spritiga när dom blir för starka, men här passar styrkan verkligen och ger inget spritgenomslag.


Betyg (5/5)
30
Aftonbladet har testat några modeller av kolsyremaskinerna som finns att köpa.

http://www.aftonbladet.se/klimathotet/article688551.ab

Annonser

Powered by EzPortal