Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - kurt

21
Citat från: agnetasch skrivet 2017-05-08 09:00
Jag undrar fortfarande; HUR FÅR NI REDA PÅ VILKEN BLODGRUPP NI TILLHÖR?


De flesta som inte tillhör Jehova Vittnen är ju beredda att ta emot blodtransfusion om det skulle behövas (inklusive diverse läkemedel som tillverkas av blodkomponenter). Då måste man ju också ställa upp och ge blod/plasma (hur skulle det se ut annars?) och då får man också veta vilken blodgrupp man tillhör
23
ICA, då var det nog grisen som var polsk
25
Citat från: agnetasch skrivet 2017-03-24 07:08
Jag är också intresserad av tips. Jag försökte odla ramslök själv. Köpte en planta o satte på tomten på ett lund-liknande ställe. Inte gick det bra; den tjuriga plantan gick ut som det heter :(


Även om den hade tagit sig, så hade den ju varken varit vild eller gratis (det påverkar smaken!)!
26
Är kycklingen djupfryst, så är den nog också marinerad. Så det är nog marinad (saltvatten) som rinner ur med proteiner i
27
Det är rhizomet man äter och ev planterar, inte någon rot!
28
Citat från: Andreas skrivet 2017-02-05 18:05
Vad hette den tidningen? Provade söka på kaninuppfödare och tidning, men denna känns inte riktigt som den skall innehålla recept: http://www.skaf.info/kaninuppfoumldaren.html


Sökte du i LIBRIS?

Den började inte ges ut förrän 1950!

http://libris.kb.se/bib/3679117

För de äldre tidskrifterna så gäller:

Tidskrift för kaninskötsel 1919-1920
Svenska kaninavelsföreningens tidskrift 1909-1921
Medlemsblad för Sveriges kaninavelsföreningars riksförbund 1930-1949
Medlemsblad för Sveriges kaninavelsföreningars centralförbund. 1923-1930
Kanintidningen : Skånska kaninavelsföreningens tidskrift 1909-1912

http://libris.kb.se/hitlist?q=AMNE%3A%28Kaniner+periodika%29&d=libris&m=10&p=1&hist=true
29
Men det kvittar ju vad du har för temperatur i kylskåpet, om transport till butiken och butiken själv inte hållit kykedjan. Jag har flera ggr råkat ut för att oöppnad mjölk surnat före bäst före datum sommartid. Förmodligen har de låtit mjölken stå varmt på lager innan de satt ut den i mejeridisken, en del mindre butiker har det också alltför varmt i kyldiskarna. Bara någon enstaka grad varmare gör att fler bakterier kan växa
30
Du får köpa Jojjen  prinskorv och jämföra, det är samma korv utan Ernsts namn!
31
Citat från: Olof skrivet 2016-10-16 16:32
Tänkte bara förtydliga lite kring tråden med "förfalskad kopi luwak". Ett problem är ju att kaffets pris lett till att sibetkatter fångats, tvångsmatats, plågats för att få fram "äkta" kopi luwak. Så denna tillverkningsmetod har kritiserats och ansetts vara djurplågeri. Då har man istället analyserat vad djurets matsmältningssystem gör - och så gör man samma sak med bönan, fast på kemisk väg! Effekten skall bli densamma, men inget djur plågas. (Om man får vara vitsig skulle detta vara "copy luwak".) Detta kaffe är såklart billigare - och mer etiskt. Jag tror att det är detta fenomen som kan förklara prisskillnaderna.


Men det har de väl börjat med först 2014?

http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-01-21/afineur-better-coffee-without-the-civet-poop
32
Det blir alltså strimlad biff, inget konstigt. Först skar man biffen i tunna skivor till lövbiff, sedan strimlar man dessa skivor
33
Kan inte se någon anledning att släpa med sig margarin från USA! Shortening finns i USA med eller utan "smörsmak", alltså med eller utan extra tillsatt diacetyl (används också för att ge popcorn smörsmak)

https://en.wikipedia.org/wiki/Diacetyl
34
Citat från: Jan Piening skrivet 2016-08-15 14:20
Vilket kött du än har i anrättningen måste det vara halalslaktat om muslimer ska äta av det!
Jappe


Du menar att alla kristna alltid följer 10 guds bud?
35
"Fläskmästarbit innehåller ytterlår, innanlår och skinkrullen"

http://www.nybergsdeli.se/arkiv/2603

Gourmetmörad Skinkkotlett byter namn till Gourmetmörad Bautabit.

http://www.nybergsdeli.se/arkiv/2781
36
Citat från: Bitt skrivet 2016-07-19 12:22
Jag tror inte rapsolja är särskillt nyttigt... Man kan nog hitta en del om hur det tillverkas och vilka effekter det har om man söker lite... Jag kommer skippa denlite i denna länken stod lite intressant så jag ska söka vidare för skoj skull... http://www.denfriskadiabetikern.se/rapsolja/

Eftersom vi stoppar i oss så mycket skit idag så blir det ju inte bara "lite rapsolja" utan det blir citroncyra, aspartam, socker och ett antal andra ämnen i massor som också som påverkar kroppen och det ena utlöser det andra... Många bäckar små gör att folk blir så sjuka idag skulle jag tro.
En olja som man kan använda att steka i är annars kokosolja men undrar varför inte vanligt smör annars?


Skäm inte ut dig med referenser till stollar!
39
Eller alternativt följa receptet, t ex inte blanda i smör
40
Otydlig är nog bara förnamnet! Den vanligaste "råvaran" från vaktel är ju vaktelägg!

Annonser

Powered by EzPortal