Citat från: MattiKattila skrivet 2013-07-09 02:34
Oh en sån tänker jag åxå köpa om några dagar, är den bra? Eller vad tycker du om den och vad använder du den till mest?
Citat från: Tage skrivet 2013-05-03 18:34
Vet inte om denna tråd är så aktiv länge men min älskling heter Hattori HD-5 Santoku
Citat från: Markus138 skrivet 2008-11-14 16:54Förstår. Jag har oftast (nu för tiden) två knivar på mig, en Opinel nr8 i rfr stål och eller en Victorinox Adventurer. I knippan hänger en Leatherman Micra, en SwissTech UtiliKey samt diverse annat krafs
dePaul! Kollade in din hemsida, du gillar knivar ser jag.
I själva verket är min favorit en Kershaw 3115BT Biltong Knife köpt i Afrika. Föråt mig på biltong när jag var där. Kände att jag behövde en dedikerad kniv till detta. Nu förtiden ligger den alltid i ryggsäcken, bra till allt!
Iofs så är det en "matkkniv"
Biltong- torkat, kryddigt nötkött.
Citat från: Karl skrivet 2008-10-20 01:10
1. Vad fick du punga ut för den?
2. Vad använder du för att räta ut eggen, ståla den emellan användning?
3. Har också en frost, dock filé/slaktarkniv. Kan tänka mig att den kockkniven blir vass men kanske inte har så skön tyngd i handen
Citat från: dePaul skrivet 2008-09-21 11:36
Jag kör med omväxlande: Satake Chef's 24, Fällkniven PP12, Mr Itou Santoku 17 i R2, ett gäng KN-knivar (Karlsson/Nilsson), ett gäng Frosts och ett gäng Bergo Tools (före detta Bahco), samt äldre Bahco.
Den nya Frostserien är ganska OK. Köpte på Tradera en kortare kockkniv och är mycket nöjd med den, mest pga det tunna godset. Det bådar för en mycket tunn egg som trots allt håller tack vare Sandvikstålet (12C27) och dess fina korn och jämn fördelning.
Itouknivens blad är tillverkat i laminerat R2 pulverstål, HRC 62-63. Fällkniven har ett bladstål i laminerat SRS15 pulverstål med en kärna av Fax 20, HRC 62.
~Paul~