Citat från: Andreas skrivet 2008-08-24 11:19Och helt klart är röken från "kalla briketter" ohälsosammare än den från varma,
Citat från: Andreas skrivet 2008-08-23 12:47när de otända ligger överst så borde de ta eld snabbare eftersom värme stiger uppåt
Citat från: Andreas skrivet 2008-08-23 12:47(Ang. pyreldning, du menar att istället för att strypa spjällen och pyra så eldar man med full lufttillförsel och låter det brinna ordentligt och magasinerar väremen i stället i ex. täljsten eller acktank så att man får värmeavgivning efter det att brasan slocknat?)
Citat från: Andreas skrivet 2008-08-21 09:58Skorstenständare är faktiskt lite knepig just i det du beskriver att briketterna nästan är slut när man ska använda dem (speciellt med billiga briketter), det gäller att vara med. Dock är jag inte helt övertygad om det lämpliga i att börja grilla på briketter som inte är helt gråa. Men det finns ju inget som hindrar att man häller briketterna från skorstenständaren i grillen innan de är helt gråa, sen rör man om så att de mest gråa ligger underst och de som är mer svarta överst där det är varmast och låter även dem bli gråa innan man börjar grilla.
Citat från: Andreas skrivet 2008-08-21 09:58(Nico: Jag håller med om det där om skorstensbrand, att pyrelda i en kamin kan på sikt bygga upp brandfarliga beläggningar i skorstenen.)