Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Ulf Stjernberg
 - 2009-12-04 09:19
Jag brukar göra piroger på lite grövre bröddeg och det brukar bli väldigt bra, som fyllning gillar jag köttfärs som man steker med strimlad purjolök och champinjoner sist så blandar man i mjukost som får smälta ner och sen får fyllningen svalna innan man gör pirogerna.

Dom funkar jättebra att äta kalla eller värma lite i micron.
Skrivet av ena
 - 2009-12-03 23:22
jag änvänder pizzadeg i mina piroger... o fyller dem oftast med fräst spenat, lök o fetaost, vill man ha dem lite matigare kan man tillsätta lite rökt skinka eller grillad kyckling

Brukar funka jättebra att frysa, bäst är dock att värma dem i vanlig ugn.
Skrivet av annamaria
 - 2009-12-03 21:18
Min deg funkar utmärkt att ha färsröra i, antingen den här ovan eller mer vanlig mer färs och tomatpuré osv och sen frysa. Värm sedan pirogerna helst i ugnen för bästa resultat annars i micron. Dem blir inte svampiga om man inte kör toklänge i micron.
Skrivet av Kari
 - 2009-12-03 18:28
När man gör piroger som är stängda, vilken deg är bäst för vilken fyllning om man tänker på att dessa kanske hamnar i frysen ett par dagar. Svampiga piroger är min skräck..
Skrivet av smakakarin
 - 2009-11-24 15:08
Jag vill tipsa om mina Frasiga svampknyten! Dom är supergoda.

http://ensmakavkarin.wordpress.com/2009/09/05/frasiga-svampknyten/
Skrivet av Kari
 - 2009-11-23 22:00
Karelska piroger - jösses vad gott, äntligen fick jag ändan ur och göra det mormor gjorde när jag var liten.

http://receptomaten.blogspot.com/2009/11/karelska-piroger-for-dummies-alla-andra.html
Skrivet av justrom
 - 2008-02-26 19:19
Jag handlar ju aldrig på coop. Men klart man kan läsa Coop Medmera ändå.
http://www.coop.se/includefiles/moduler/ccms/show_page.asp?iMappeID=180&sSideNavn=Coop+Mersmak
Skrivet av sarkku
 - 2008-02-26 16:39
Ja du, nä det är ingen krydda i gröten, men jag gillar inte risgrynsgröt själv annars (klarar inte av o äta det), men i pirogerna går det bra. Det är inte så mycke gröt i en pirog, en lite klick
Det är väl rågdegen som bryter av smaken antar jag.
Dom finns att köpa färdiga i affären här i sverige oxå, men dom e inte lika goda som hemmagrorda. Så en förstagångssmakare rekommenderar jag hemmagjorda.  :D

Kan skriva recept vid ett senare tillfälle om det är nån som e intresserad  ;D
Och fota när jag har såna hemma...
Skrivet av Andreas
 - 2008-02-25 11:08
Rolf: Blottat... :) En pirogform vore nåt, vilken butik i Sverige kan tänkas ha en sån..?

Tack för tipset AnnaMaria, får ta ett ex. av den tidningen på affären då jag har avbeställt den (har även avbeställt Ica:s recepttidning eftersom jag höll på att drunknar i diverse medlemstidningar och det sällan är nåt intressant i dem).

Sarkku: Smakar då fyllningen i karelska piroger risgrynsgröt eller är det nån speciell krydda i dem som ger dem annan smak?
Skrivet av sarkku
 - 2008-02-23 17:35
Om jag fortsätter med det här med finska maträtter  ;)
Nån som har testat karelska piroger? (Karjalan piirakka)  ;D
Det är en "båtformad" pirog med risgrynsgröt i. Den e liksom halvinbakad kan man säga.
Jättegott!!
Det äter man med äggröra på.
Vet att det låter väldigt konstigt men hur gott som helst  :P
Skrivet av annamaria
 - 2008-02-20 16:41
Coops tidning - Med Mera kom med posten idag - där fanns piroger x flera recept - med tips på fyllningar.
Skrivet av roffekock
 - 2008-02-20 14:34
När man bakar piroger bör man ha lite hjälp i pilleriarbetet och då skaffade jag en sånn här manick på E. DEHILLERIN 18 Rue Coquilliere i Paris. Synnerligen väl använda pengar funkar mycket bra och finns i många storlekar. Nu behöver man ju inte åka till Paris och styla för att få tag på en sån här mackapär, finns säkerligen runt hörnet. Men om man är i Paris ändå så glöm inte detta ställe, jag lovar du hittar aldrig ut igen,så illa är det, min fru fick köra ut mej därifrån med vaktmästarens hjälp.
Hon påstod att jag hade blottat mig för kunderna och då blev det fart. :D

/rolf
Skrivet av Andreas
 - 2008-02-20 11:35
Kryddburken: Ah men det är bara roligt om man är tvärtemot, skillnader berikar verkligen. Dina äppelpiroger verkar jättetrevliga, äter du dem som de är eller har du glass eller vaniljsås eller liknande till?

Jag blir allt lite sugen på pirogbak nu, det var verkligen evigheter sen. Få se nu AnnaMaria har färs, ägg och morotsfyllning och Kryddburken köttfärs och riven ost. Har ni eller någon annan fler ideer på goda pirogfyllningar?
Skrivet av annamaria
 - 2008-02-19 13:35
Jag har gjort både och det funkar bra med båda faktiskt. Dessutom har jag oftare bakpulver hemma när andan faller på att baka piroger  ;) Har jag jäst så tar jag det....
Skrivet av kryddburken
 - 2008-02-19 12:26
*S* jag är lite tvärtemot då, för jag använder grövre mjöl i "söta" piroger, som dom här äppelpirogerna med vetemjöl special fullkorn.
http://kryddburken.wordpress.com/2007/09/21/sma-goda-appelpiroger/

Anledningen till att det blir "vanligt" mjöl i mina köttfärspiroger är för att jag alltid änvder överbliven pizzadeg!

Annonser

Powered by EzPortal